Antoine Griezmann má stále problémy adaptovať sa na hru FC Barcelona. Francúz si v mužstve Blaugranas nevie pre seba nájsť miesto na trávniku. Blaugranas sa snažia nájsť riešenia, aby sa 28-ročný útočník čím skôr adaptoval.

Okolo adaptácie Griezmanna v mužstva sa točia rôzne teórie a to, čo hráč ukazuje na trávniku, má ďaleko od jeho najlepšej formy. Francúz v súčasnosti pripomína situáciu Philippeho Coutinha, hoci obaja sú samozrejme veľmi rozdielnymi hráčmi. Často však máme dojem, že Barcelona hrá svoj zápas a Griezmann zas ten svoj. 28-ročný útočník je na ľavom krídle izolovaný a necíti sa pohodlne. Ernesto Valverde pritom opakuje, že na tejto pozícii hrával ešte v Reale Sociedad, ale odvtedy prešlo už mnoho rokov. V Atléticu Madrid hrával na úplne inej pozícii s úplne inými úlohami.

Sám hráč neraz povedal, že musí ísť krok po kroku, pretože túto taktiku sa nenaučí len tak odrazu a v Barcelone prechádza podobným adaptačným procesom, aký absolvoval v Atléticu Madrid po príchode z Realu Sociedad. Francúz nepatrí medzi najrýchlejších hráčov, ani medzi najlepších driblérov. Preto na poste krídelníka trpí, o tom viac v tíme Blaugranas, kde sa krídelník musí naučiť žiť bez voľného priestoru. Uvedomuje si to aj Valverde a snaží sa nájsť riešenie v taktike.

Griezmann hral takmer na všetkých pozíciách v útoku, ale žiadna mu nesadla úplne dobre. Predovšetkým preto, lebo Barcelona mu nedokáže ponúknuť úlohu, ktorá by mu sadla úplne dobre, čiže post stiahnutého útočníka za typickou deviatkou ako napríklad za Diegom Costom. Griezmann takisto nemá veľa príležitostí využívať voľný priestor pri protiútokoch a či rýchlej výmeny lopty so spoluhráčmi, ktoré patria medzi jeho najväčšie prednosti.

Valverde dúfa, že bývalý hráč Atlética Madrid sa nakoniec dokáže hernému štýlu mužstva prispôsobiť, hoci v súčasnosti to pre neho nie je jednoduché. Griezmann si stále nenašiel spoločné cestičky s Messim a Suarezom. Podobné to bolo aj v tíme Los Colchoneros, kde mu takisto trvalo, kým si na trávniku našiel ideálne pozíciu. V Barcelone je pre Griezmanna problémom to, že v jeho obľúbenom priestore sa pohybuje Messi. Spolupráca tejto dvojice tak zaostáva za očakávaniami. Aj napriek tomu je treba napísať, že Messi v poslednom zápase proti Celte Vigo vysunul Griezmanna do čistej šance, ale ten ju nedokázal premeniť.

Vzťah Messiho a Griezmanna však nie je zlý. Kamery totiž zachytili ako Griezmann Messimu gratuloval k tomu, že v zápase proti Celte Vigo strelil hetrik a obaja sa potom objali. Okrem toho sa Griezmann aj so svojou partnerkou objavil na oslave narodením manželky Luisa Suareza. Oslava sa konala pred pár dňami a medzi pozvanými boli aj Jordi Alba, Sergio Busquets či Leo Messi. Je to len jeden z príkladov ako sa hráči snažia Griezmannovi pomôcť s integráciou do šatne. Barcelona je presvedčená, že Francúz sa nakoniec adaptuje.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

ARTURMELO

-7
2019-11-12 19:02:59

ja by som ho dal na lavičkuu zatial a Dembeleho kym bude Valverde ked bude valverde tak suarez lavička messi-griezmann-dembele

mikimi122

28
2019-11-12 19:16:59

Ja som hlavne zvedavý koľkých hráčov ešte kúpia a za aké peniaze kým pochopia, že už musia mať pripravený post pre hráča kde bude hrať a taktiež to musia do najmenšieho detailu rozobrať, či sa bude hráčovi na tom poste dariť. Všetci sme si mysleli cez leto, že Griezmann pôjde na hrot a tak sme s tým boli spokojný. Nechápem ako si mohli myslieť, že Griezmannovi sa na tom ľavom krídle bude dariť. Koľkých neoriginálnych LW budu kupovať na ten post kým nepochopia, že na LW potrebujú hráča, čo hrá LW. No to je pre nich asi neskutočne zložité. To proste nepochopím utratia najprv za Coutinha šialené peniaze a ani si nerozoberú ako hrá- už vtedy som pochyboval, či Cou bude zvládať aj defenzívnu činnosť. Teraz cez leto to zopakovali a kúpili Griezmanna za šialené peniaze a opakuje sa skoro to isté. Dokedy a ešte koľko krát?

Martin77

5
2019-11-12 19:19:39

jsem si přečetl článek, kde Valverde má větší plat, jak Pepek a jak Pochettino a Zidane dohormady :D z toho by člověk blil https://www.ruik.cz/...

plcd

-4
2019-11-12 21:57:23

Skús sa vrátiť na základnú školu,keď ste sa učili sčítavať.To dohormady je spolu? S tvojej matiky by človek "dlho blil".

Martin77

0
2019-11-13 05:08:40

:D jak Pepek..a JAK! Poche. a Zidane dohromady ;-) čti pečlivě ;-)

singo1

7
2019-11-12 19:23:37

Valverde všetko zničis ty nicota

maros1

4
2019-11-12 19:23:44

Už som si istí, že sú v tej Barcelone na hlavu padnutí a Valverde je len obrázkom toho čo sa tam deje

Chepablo

-2
2019-11-12 19:31:18

Návšteva u kaderníka a bude lepšie :)))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.