Nadácia FC Barcelona predstavila vo štvrtok svoj plán proti šikanovaniu na školách, ktorý sprístupní všetkým základným školám v Katalánsku.

Táto metodika poskytne prostredníctvom online štúdia tréning, zdroje a odporúčania pre učiteľov. Prezentácie sa vo štvrtok v dopoludňajších hodinách zúčastnil viceprezident FC Barcelona Jordi Cardoner spoločne s regionálnym školským poradcom Josepom Bargallom a zástupcami škôl zo štyroch katalánskych provincií.

Počas ročníka 2019/2020 si prihlášku do programu podalo viac ako 100 škôl a očakáva sa, že od šikanovania tak bude uchránených viac ako 5 000 detí. Po dvoch rokoch pilotných testov na 26 základných školách sú výsledky výborne - miera šikanovania na školách klesla o celých 30%.

Štúdia 'Šikanovanie na základných školách v Katalánsku', ktorú vypracovala Nadácia FC Barcelona v spolupráci s univerzitou v Girone, ukázala, že jeden zo štyroch žiakov uviedol, že sa stal obeťou šikanovania. 51% žiakov na druhej strane tvrdí, že boli svedkami šikanovania, pričom najčastejším správaním boli priame urážky.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.