Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes informuje, že La Masiu môže opustiť ďalší talentovaný hráč. Katalánsky klub má totiž problémy pri rokovaniach o predĺžení zmluvy s Alejandrom Marquesom, ktorému kontrakt končí v júni 2020.

Alejandro Marques debutoval v prvom tíme FC Barcelona v nedávnom zápase proti Cartagene. 19-ročný útočník odohral niečo viac ako 20 minút a túto porciu hracieho času využil výborne, pretože sa dokázal strelecky presadiť. Zaznamenal gól na 2:0, čím upokojil svoje mužstvo a rozhodol o osude zápasu.

Marques sa k Barcelone pripojil v roku 2017 z klubu Jàbac-Terrassa. Zmluva mu končí o niekoľko mesiacov, ale rokovania s cieľom jej predĺženia neprebiehajú dobre a napredujú len veľmi pomaly. Mundo Deportivo píše, že k dohode je veľmi ďaleko a nezdá sa pravdepodobné, aby k nej obe strany dospeli. Problémom sú veľmi rozdielne pohľady oboch strán.

Barcelona je názoru, že útočník má pred sebou veľmi sľubnú budúcnosť. Aj preto by hráča rada udržala v La Masii. Svoju prvotnú ponuku vylepšila, ale ďalšie ústupky nemá v pláne urobiť. Teraz sa čaká na reakciu predstaviteľov útočníka, či aktuálnu ponuku akceptuje. Podľa správ médiá však Marques chce viac, no Katalánci mu ponuku vylepšia až keď sa v rezerve tímu bude podávať lepšie výkony. Na začiatku sezóny totiž nepatril medzi kľúčových hráčov rezervy FC Barcelona.

Platí však, že Barcelona chce situáciu s hráčom vyriešiť do konca kalendárneho roka. Aktuálne sa do rokovaní zapojili aj Eric Abidal a Ramon Planes. Pokiaľ sa s hráčom nedohodnú, od začiatku roka bude vylúčený z tímu ako napríklad Mate v uplynulej sezóne. Marques sa však neponáhľa, pretože vie, že od januára môže voľne rokovať aj s inými záujemcami a na nedostatok ponúk sa nemôže sťažovať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.