Medzi nové tváre španielskej reprezentácie pod trénerom Robetom Morenom patrí Dani Olmo, dvadsaťjedenročný futbalista Záhrebu z Katalánska. Barcelonský odchovanec podal výborný výkon proti Malte a podarilo sa mu dokonca streliť gól. 

Máte za sebou vysnívaný reprezentačný debut, čo vy na to?

"Áno, som mimoriadne spokojný, chcem si to teraz užiť a pokračovať v tvrdej práci. Teší ma to a som pyšný na to, že môžem byť tu. Splnil sa mi sen."

Aké boli tieto dni v národnom mužstve?

"Skvelé, celé sa mi to nesmierne páčilo. Medzi týmto družstvom a výberom do dvadsaťjeden rokov je cítiť v dynamike istý rozdiel. Snažím sa využiť šancu, ktorú som dostal, učím sa od najlepších."

Čo vás prekvapilo najviac?

"Rytmus hry a vlastne všeobecne tempo. Reprezentácia je o krok vpred, o úroveň vyššie, na akú som som si zvykol, povedzme, v dvadsaťjednotke alebo na klubovej scéne. Adaptujem sa však a učím sa."

Ako sa vám pracuje s Robertom Morenom?

"Skvele. Preukázal mi svoju dôveru a chcel odo mňa, nech som sám sebou. Povedal mi, že ma nominoval z nejakého dôvodu."

Koho považujete za svoje referenčné body?

"Keď som bol malý, hrával som ako stredný útočník a nosil som dlhé vlasy, pretože sa mi páčil Forlán. Trochu sme sa na seba podobali. Odkedy som sa stal profesionálom, posunul som sa skôr do stredu poľa, a tak som začal vzhliadať viac ku futbalistom ako Iniesta alebo Messi."

Aké bolo odísť z Barcy v šestnástich rokoch?

"Vyznie to možno zvláštne. Na začiatku si o mne všetci mysleli, že som sa zbláznil, ale ponuka, ktorú som dostal od Dinama Záhreb, predčila všetky ostatné. Sľúbili mi, že budem hrať už v druhej sezóne za áčko. Dali mi možnosť stať sa súčasťou ich projektu a dodržali svoje slovo."

Aký je život v Záhrebe?

"Je to pokojné mesto, ktoré nemá ani milión obyvateľov. Veľmi sa mi páči."

Vrátite sa do La Ligy?

"Snáď, prečo nie? Teraz sa, každopádne, koncentrujem na svoj klub. Len prednedávnom sa začala sezóna a verím, že bude príjemná. V Lige majstrov sme začali dobre, no pred sebou ešte máme dve stretnutia a veľa práce."

A Barca?

"Či sa vrátim? Uvidíme."

Ako spomínate na svoje obdobie v La Masíi?

"Naučil som sa tam prakticky všetko, ale najmä hodnoty. Rovnako však prvý dotyk s loptou, pohyb na ihrisku..."

Uvidíme vás na EURE alebo na olympiáde?

"Bol by to sen."

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.