Zimné prestupové obdobie sa začne už čoskoro a s jeho blížiacim sa príchodom prichádzajú novinári s čoraz väčším počtom špekulácií. Podľa očakávania bude jedným z ich najobľúbenejších cieľov stredopoilar FC Barcelona Ivan Rakitić.

Počas zimného prestupového obdobia budú pilne pracovať aj zástupcovia FC Barcelona. Ako však tvrdí katalánsky denník SPORT, vedenie úradujúcich španielskych šampiónov sa bude v prvom rade koncentrovať na odchody svojich hráčov. Periodikum uvádza, že nemáme očakávať žiadne posilnenia do súčasného Valverdeho kádra, no klub môže opustiť hneď viacero hráčov. Jedným z najvážnejších kandidátov bude Ivan Rakitić. 

Chorvátsky stredopoliar v ostatných dňoch nechal viackrát na známosť, že so svojou úlohou v súčasnom barcelonskom družstve nie je spokojný. Rakitić opakuje, že sa chce cítiť ako dôležitá súčasť tímu a túži opäť pravidelne hrávať. Na druhej strane je však zrejmé, že Valverde v neho stratil svoju dôveru, hoci predstavoval v uplynulých dvoch ročníkoch kľúčového člena jeho tímu. 

V porovnaní s Ivanom dostáva oveľa viac šancí skupina mladších záložníkov na čele s Frenkie de Jongom, Arthurom a Sergim Robertom. V hierarchii ho však celkom evidentne predbehol aj Arturo Vidal.

Aj napriek tomu, že temer vôbec nehráva, má Rakitić aj naďalej nesporné kvality a na prestupovom trhu sa teší viacerým atraktívnym ponukám. Barcelonskej entite za neho podľa SPORTU navrhovali zaplatiť zástupcovia bližšie nešpecifikovaného klubu anglickej Premier League hneď pätnásť miliónov eur, s čím ale azulgranas nesúhlasili. Katalánci požadujú minimálne tridsaťpäť miliónov

V ostatných dňoch sa v súvislosti s Rakitićom špekuluje najmä o odchode do Atlética Madrid, ale skloňujú sa aj talianske celky ako milánsky Inter a turínsky Juventus

Zdá sa, že práve Juventus presvedčil svojou ponukou samotného Chorváta naviac. Bianconeri avšak trvalý prestup nenavrhnú do chvíle, kým z tímu neodíde jeden zo stredopoliarov, čo nebude jednoduché. Ako najpravdepodobnejší sa javí byť transfer Matuidiho, ktorému sa končí kontrakt v roku 2020. 

Okrem Rakitića by mohli Barcu už v zime opustiť aj ďalší dvaja záložníci, mladíci Carles Aleñá a Riqui Puig. Prvý menovaný odohral tento rok len štyridsaťpäť minút a útočisko by mohol nájsť v Betise. Čo sa týka Riquiho, situácia je ešte komplikovanejšia. Budeme ju sledovať.

Zdroj: sport
Foto: sport

kluc

21
2019-11-17 18:40:12

:D :D 15m. :D :D

Cristianko

13
2019-11-17 19:58:41

Vsak jasne, skusaju. Kedze nase vedenie je zname tym ze predava hracov za drobne....

Cristianko

5
2019-11-17 19:56:10

Barcelonskej entite :D :D :D MeeTee si v poriadku?

LaBrie

30
2019-11-17 20:05:48

S tým Puigom ma normálne seru, v žiadnom prípade nedávať preč, treba ho dat urychlene do áčka a dat mu aj potrebné minúty....

BarcaPB

-1
2019-11-18 06:52:39

...prečo hned veríš všetkému čo tu píšu ? Nemyslim že sa ho zbavia ...

LaBrie

3
2019-11-18 07:33:37

... pri nasom "genialnom" vedeni nikdy nevies.....aku blbost vyvedu....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.