Skutočnosť, že Ansu Fati nešiel na Majstrovstvá sveta hráčov do sedemnásť rokov, si vyslúžila veľa kritiky. Mnohí tvrdili, že futbalista prišiel o dobrú šancu nadobudnúť cenné skúsenosti s prvotriednym podujatím a rozhodnutie namiesto reprezentácie ostať v prvom barcelonskom tíme nebolo opodstatnené. 

Aj napriek tomu, že Ansu Fati prišiel o veľký reprezentačný turnaj, na ktorom si mohol zmerať sily so svojimi rovesníkmi, toto rozhodnutie sa s odstupom času ukazuje ako správne. Prestávka v národnom tíme ho totiž nestihla vyhodiť z herného konceptu a počas týždňov, ktoré radšej strávil v áčku FC Barcelona, nadobudol ďalšie cenné skúsenosti. 

Počas celého šampionátu v Brazílii sa Fati zúčastnil v prvom tíme blaugranas dvadsaťjeden tréningov po boku hráčov ako Messi, Suárez, Griezmann, Busquets, Piqué, Sergi Robeto či Ter Stegen. Ansu bol okrem toho pripravený nastúpiť do siedmich duelov, z ktorých mu dal tréner Valverdo šancu v štyroch. Proti Valladolidu a Celte Vigo sa objavil už v základnej jedenástke a do stretnutí s Levante a Sláviou Praha vstúpil ako striedajúci hráč. 

V skratke, Ansu Fati možno prišiel o možnosť hájiť španielsky národný dres na vrcholnom podujatí najlepších hráčov do sedemnásť rokov, avšak medzitým trénoval a učil sa od najlepších hráčov na svete.

Zdroj: md
Foto: md

Didalop

9
2019-11-18 10:19:19

Treningy so Sergi Robertom ho veru posunu na galakticku uroven...

sid1

4
2019-11-18 12:04:16

Fakt by som sa zamyslel nad sebou. To aky ma zmysel hatovat roberta pri clanku co nemam s nim spolocne

Lukas333

9
2019-11-18 16:59:08

Podľa mňa tam určite mal ísť! Trénovať a hrať s hráčmi Áčka bude mať možnosť celú sezónu, ale ten turnaj by mu podľa mňa určite pomohol viac v osobnom raste. Mohol zahviezdiť alebo aspoň dať pár gólov a zdvihnúť si sebavedomie...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.