Keď sa Nelson Semedo v roku 2017 pripojil k Barcelone z Benficy, sotva tento prestup pritiahol pozornosť fanúšikov Blaugranas. Culés sledovali predovšetkým príchod Ousmane Dembélého. V tom čase sa končilo dobrodružstvo Aleixa Vidala v klube a Barcelona chcel na jeho pozíciu schopnejšieho hráča.

Barcelona kúpila Semeda za 30 miliónov eur a v tíme mal zohrávať úlohu poriadneho pravého beka. Sergi Roberto nebol a nie je prirodzený pravý obranca, no vzhľadom na situáciu v tíme ho tréneri na túto pozíciu prerobili. Ak sa presunieme do dnešných čias, Semedo je už v podstate hráčom základu. V tejto sezóne na poste pravého beka odohral 9 zápasov, z toho v 7. prípadoch štartoval v základe. Do štatistík sa pripísal 2 asistencie a dojem urobil aj v dvoch zápasoch Ligy Majstrov.

Proti Borussii Dortmund bol najlepším hráčom. Je ale pravdou, že v Nemecku žiadny z hráčov Blaugranas nemal kontrolu nad zápasom. Katalánci mali šťastie, že zo Signal Iduna Parku vyviezli bod za bezgólovú remízu, keď ter Stegen okrem mnohých čistých šancí chytil aj pokus Marca Reusa z pokutového kopu. Semedo mal však najlepšie štatistiky zo všetkých hráčov Barcelony.

Proti Interu Miláno si Semedo zahral na poste ľavého beka, pretože Valverde mal zranených ako Jordiho Albu, tak aj Juniora Firpa. Opäť mal najlepšie štatistiky, hoci hral na opačnej strane. Pomohol mužstvu práve vtedy, keď to bolo najviac potrebné. V La Lige sme zo strany Portugalčana videli veľmi pekné vystúpenia proti FC Sevilla, Valencii či Villarrealu. Proti Osasune či Granade zahral zle, tam však na celej čiare sklamal tím.

Semedo svojim výkonmi v doterajšej časti sezóny patrí medzi najlepších hráčov Barcelony. Ak je potrebné, dokáže byť moderným krajným bekom. Vie byť nebezpečný v ofenzíve, dokáže zabezpečiť obranu. Na druhej strane sa na neho tréner aj spoluhráči môžu naozaj spoľahnúť. Počas zápasov totiž odvádza množstvo čiernej práce, ktorou dokáže vniesť rovnováhu do defenzívy. A to sa počíta.

Obranca pritom počas posledného letného prestupového obdobia zvažoval odchod z metropoly Katalánska. Novinári tvrdili, že klub bol ochotný ho začleniť do dohody v prípade návratu Neymara na Camp Nou. Tieto správy sa napokon nepotvrdili a sám hráč ich označil za falošné. Neskôr výkonmi ukázal, že patrí do základu Blaugranas a z pozície pravého beka vytlačil odchovanca Sergiho Roberta.

Roberto je možno takticky vyspelejší ako Semedo, ale je pomalý. Ak je potrebný rýchlo sa stiahnuť do obrany, Roberto v tomto smere nestíha, kým Semedo nemá s rýchlym návratom žiadne problémy. Je rýchlejší a agilnejší. Sebavedomejší je aj v ofenzíve, kde sa nebojí súbojov jeden na jedného.

Valverde by si mal uvedomiť dôležitosť tohto šikovného hráča vo svojom mužstve. 25-ročný obranca je už teraz kľúčovým hráčom základnej zostavy. Barcelona si nemôže dovoliť, aby prišla o tak kvalitného hráča. Pretože záujem o jeho služby má rad elitných európskych klubov.

zdroj: footballbh.net
foto: fcbarcelona.com

maros1

-56
2019-11-18 10:25:32

No ja si myslím, že Semedo nehrá túto sezónu ani zďaleka to čo od neho očakávame. A hlavne má veľké problémy s technikou ako takou

katalanec

top komentár
45
2019-11-18 11:09:32

Semedo hrá jednoznačne svoju najlepšiu sezónu, asi nesleduješ zápasy keď píšeš takéto bludy

CPuyolS

21
2019-11-18 11:36:36

Zatím dost možná náš nejlepší obránce a ty napíšeš toto :D

maros1

-21
2019-11-18 11:45:52

Sledujem Barcu 16 rokov a vynechal som asi 3 zápasy za ten čas. Tak mi tu nevykladaj o tom, aka je Semedo hviezda. Odkedy si vytrucoval trvaly pobyt na ihrisku nie je to ono. Dostal sa medzi dva mlynske kamene, Valverde mu nakazal podporovať urok a sučasne braniť a to je dôvod, prečo mu nejde ani jedno tak ako by malo - kapiši ? Keď hovorime o narokoch - porovnaj ho s takym Albom na opačnej strane ake vykony podaval par rokov dozadu, alebo s Alvesom keď hviezdil na pravej strane a potom uvidiš ten rozdiel

Vobby

10
2019-11-18 14:16:15

Že někdo sleduje Barcelonu 16 let ještě automaticky neznamená, že ví všechno líp, než ostatní :D Asi stejná věc, jako když ti někdo na FB odpoví, že sleduje Barcelonu déle, než ty a proto se považuje za většího fanouška :D

kluc

3
2019-11-18 19:57:18

Zas treba povedať že aj keď teda nepodáva podľa teba dobré výkony tak aj napriek tomu vytlačil Roberta...to je dosť zle :D

xdiko

14
2019-11-18 12:33:10

V sucasnosti nemame lepsieho krajneho beka, ako je Semedo. Neboji sa hrat dopredu a trufa si do subojov. Zial nas super druper taktik na lavicke vidi veci z ineho uhla a tazko povedat, ci je len taky bezradny, alebo ma v hlave vymetene a ide z extremu do extremu, ked bud stavia celu sezonu stale to iste, alebo celu sezonu miesa zostavu vratane postov...

Milan87

2
2019-11-18 16:13:35

To je trošku divný článok. Na začiatku sa píše že sa stal jasným clenom základnej 11ky a vzapeti že si treba uvedomit dolezitost tohto hraca. Ako inak to urobiť ako dať ho do základu? A to už sa stalo.
A s jeho vykonmi je to ako na hupacke. Naj zápas od neho je pre mňa ten so sevillou, kde to hral z lava .
Zatial v ňom ale alvesa nevidím ani náhodou.
Daniel dokázal vyburcovat celý tým ako vykonmi tak aj slovne aj gestami .

stockey

4
2019-11-18 16:23:52

Suhlasim ze ma nevyrovnane vykony. Za mna je vacsia istota Roberto, ked je to potrebne neboji sa vziat na seba zodpovednost, vletiet dopredu a nieco spravit. Doteraz mal Roberto vzdy lepsie statistiky ako Semedo, teraz maju vyrovnane. Nevidim nic zle na tom ked sa budu striedat a kazdy dostane svoju porciu minut. Sergi sa mi pacil i na Busiho mieste, zaloha bola viac pohybliva a menili si viac miesta.

xdiko

-5
2019-11-18 17:36:13

Prepac, ale to myslis vazne? Roberto berie na seba zodpovednost? Ved kazdu loptu posiela dozadu, najlepsie az Ter Stegenovi. A ak nahodou nieco skusi smerom dopredu, je to zarucena odovzdavka superovi. Nehovoriac o jeho rychlosti, kde totalne prepadava s trosku rychlejsim kridlom

gabo

-3
2019-11-18 17:43:46

Absolutní souhlas

stockey

0
2019-11-19 11:44:01

ok, tak pre slabsiu pamat si skusime https://www.youtube.com/... Real-Barca, v 92. min prebehol s loptou viac ako polovicu ihriska a rozbehol akciu vdaka ktorej sme vyhrali https://www.youtube.com/... Barca-real 5:1, prihral Luisovi na gol na 3:1 a nasledne odobral loptu Ramosovi a prihral aj na 4:1. Okrem toho mal dlasie dve sance https://www.youtube.com/... Real Barca 0:4, Roberto sa vysuva dopredu narazackami, prihrava volnemu Luisovi na 1:0
Verim ze video zo zapasu s Parizom sem nemusim davat.
Viem ze je momentalne in hejtovat Roberta, ako predtym Ivana, Pedra ci Paulinha, ale treba obcas otvorit oci. Len tak by ho tam treneri nestavali.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.