Najlepšou Barcelonou histórie bol Guardiolov tím, v ktorom väčšinu tvorili práve mladí hráči. Bola to pocta pre La Masiu a demonštrácia toho, že ak dobre spolupracujete s odchovancami, dokážu predviesť skvelé výkony. Povinnosťou klubu je v tomto pokračovať, dostať mladých do prvého tímu a znížiť počet nákupov zo zahraničia, ktorí už v kluboch vzhľadom na ich cenu nepredvádzajú zodpovedajúce výkony. Toto je tá správna filozofia do budúcnosti - znížiť prehnané náklady.

Barcelona má v akadémii jeden klenot, no nespráva sa k nemu tak ako by si zaslúžil. Tento diamant je ešte neobrúsený, má však prirodzený talent a jeho vízia hry z neho robí obrovský prísľub v záložnej línii, ktorú preslávili Iniesta so Xavim. Riqui Puig má 100%-tné DNA Barcelony, záložník s prihrávkou a hrou na špičkovej úrovni - čím skôr je potrebné dostať ho z rezervy. V predsezónnej príprave podával skvelé výkony celé dva roky. V priateľských zápasoch žiari a získal si srdcia mnohých culés. Má jedinečné porozumenie futbalu. Mnohí sú názoru, že s Cruyffom či Guardiolom by už dávno hrával za prvý tím.

Ako 20-ročný už musí preraziť. Možno sa na prvý pohľad zdá, že pokračovanie v Segunda, práca s elitou, odohrať niekoľko minút aj na Camp, je pre jeho tréning a progres ten správy vzorec, no tréning s Messim a spol. by bol pre neho zdrojom povzbudenia a zlepšenia. Je to hráč, ktorý sa musí zlepšiť po fyzickej stránke, ale takisto musí mať možnosť hrávať na Camp Nou, kde jeho hra môže žiariť viac ako na Orihuela či Cornellá.

Katalánsky denník Sport je presvedčený, že ak Riqui Puig dostane možnosť, ktorú si zaslúži, bude rovnakou senzáciou ako Ansu Fati. Medzitým je však neúnosné, aby Ansu Fati a Carles Pérez trénovali s prvým tímom a Riqui Puig naďalej hrával za rezervu v tretej lige. Doteraz za prvý tím odohral 12 zápasov, z toho 9 priateľských, 2 v La Lige a jeden v Copa del Rey. Zaujímavosťou je, že sa na trávniku ani raz nestretol so svojim idolom, Leom Messim.

Barcelona má s objavovaním hráčov skúsenosti. Stačí sa len pozrieť na to, ako objavila Andrésa Iniestu a Xaviho Hernándeza. A zopakovať to. Xavi v prvom tíme Blaugranas debutoval ako 18-ročný pod Van Gaalom. Iniesta zas pod Rijkaardom v roku 2002, takisto vo veku 18 rokov. Podľa názoru viacerých trénerov, ktorý do situácie Riquiho Puiga vidia, pre tohto záložníka je ďaleko lepším riešením, aby hrával v prvom tíme, než v Segunda Division. Bude to mať veľmi pozitívny a rýchlejší vplyv na jeho futbalový vývoj. Pozitívne skúsenosti s Ansu Fatim musia byť aplikované aj na Riquiho Puiga.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

LaBrie

37
2019-11-21 09:34:50

Jednoznacne patri Puig do A-cka, talent aky momentalne v akademii nie je...a kto to nevidi je slepy, alebo blby!!!

blauigrana

12
2019-11-21 09:47:40

zaslúži si aj ovela viac

stockey

2
2019-11-21 10:01:05

Ved par dni dozadu tu bol rozhovor s Abidalom kde to vysvetloval a teraz zasa tento balast? Len na rozduchavanie vasi nic viac. Ak by bol Puig v Acku, nemal by ziadne minuty alebo malo. Bola mu ponuknuta moznost hostovania na tuto sezonu a hral by v prvej lige, odmietol. Za ten rok niekde inde by sa vycistila zaloha u nas a mal by viac miesta pri navrate. Za sucasneho poctu nasich zaloznikov bohuzial prenho miesto v kadri nie je. Fati a Perez mali stastie lebo sa nam zranilo vela utocnikov, v zalohe taka situacia este nebola. Mame momentalne pretlak zaloznikov a musi byt trpezlivy. Skoda ze nesiel na to hostovanie, snad este na pol sezony niekam zamieri

vondeylen

5
2019-11-21 10:01:52

To je ako zly sen to vedenie Barcy... Tento talent nesmu premarnit...

mikimi122

16
2019-11-21 10:03:41

Už to zďaleka nie je len o tom dostať mladeho a talentovaneho hráča do prveho tímu. Našej zálohe chýba posledná jedina vec a to kreativita, čiže kreatívny založnik, ktorých je na trhu minimum a kúpa takých ako KDB a Bernardo Silva je nerealna. V minulom priateľskom zapase som bol až prekvapený na tom ako sa Puig zlepšil v tvorený hry a on je presne odpoveďou na to, čo potrebujeme v zalohe vedľa de Jonga a Arthura.

PEKKI

-20
2019-11-21 11:16:17

Chalanisko by musel zamakat aby sa zmestil do zakladu v slovane a to nevravim o tom ucese ,ten neni ani na striedacku. Ps : ahoj lukas ,dalsi super clanok

PETERKRIZAN

-8
2019-11-21 11:44:16

tento Lukaš si našiel zopár tajtrlikov a neustále im nahráva na smeč, tymito clankami,vsetci vytriezveju az nam niekto vypali rybnik ako minuly rok,to co sa deje je uplny hnus po kazdej stranke,radsej uz pozeram anglicku ligu a mam pokaok,kludne nech ma zablokuje zas

Jestper9

-7
2019-11-21 12:10:21

Ale Iniesta a Xavi sa nerodia každý rok a aj oni si museli počkať. Chcel by som vidieť čo by ste vraveli keby sme s tou mládežou skončili v strede tabuľky. V poslednom zápase tom priateľskom bol aký výsledok? Naša lavička veľa neukázala? Miesto si treba zaslúžiť a veľkoklubu ako Barca nebude experimentovať s mladíkmi keď manhviezdy aj keď podľa mna mnohé za zenitom a zbytočne. Puig Kantovho ešte veľa čo dokazovat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.