Záložník Leganes urobí všetko, čo je jeho v jeho silách na vypojenie Sergia Busquetsa z hry v dnešnom zápase Barcelony s posledným tímom tabuľky.

30-ročný Španiel dnes odohrá 100. zápas v drese Leganes a dúfa v zisk troch bodov.

Si pripravený na Barcelonu?

"Cítim sa dobre. Reprezentačná prestávku mi prišla vhod. Druhý týždeň sme s tímom trénovali a bola tam cítiť veľká túžba. Musíme sa sústrediť na zápas a urobiť všetko preto, aby sme boli bojovali o zisk bodov."

Aké zbrane môžu zastaviť Barcelonu?

"Najdôležitejšie je poskytnúť im čím menej šancí, ideálne žiadnu. Musíme dokonale brániť a využiť tie šance, ktoré si vypracujeme. Ak prvých 40 minút neinkasujeme gól, potom môžeme pomýšľať na pozitívny výsledok."

Je toto správny čas na zápas proti Barcelone?

"Keď sa pozriete na tabuľku, sme najhorší tím v lige. To nie je výmysel, je to fakt. Musíme vyhrať. Čelíme jednému z najlepších tímov na svete a bude to ťažké, ale chceme bodovať."

Lionel Messi je pilier svojho tímu. Máte plán ako ho zastaviť?

"Nemáme. Barcelona má mnoho skvelých hráčov, ale Messi je nad všetkými. Musíme si naň dávať pozor. Je úžasný hráč aj keď netvorí polovicu tímu. Na ihrisku bude ďalších 10 hráčov a nezabúdajme na Suáreza, De Jonga či Griezmanna."

Ďalším hráčom na zastavenie bude Sergio Busquets, správne?

"Ak nerozumiete futbalu, tak Vás nezaujíma, ale my poznáme dôležitosť Busquetsa. Je to definícia barcelonského futbalu. Musíme si naň dávať pozor."

Zvýšilo sa Vaše sebavedomie pod novým trénerom Javierom Aguirrem?

"Našli sme trochu stratenej intenzity, ktorá nám chýbala a tréner nám hovorí, že začíname od nuly. Pod Mauriciom Pellegrinom sme hrali rovnaký futbal ako minulý rok, túto sezónu to však nefungovalo. Teraz začíname odznova."

Aké Leganes uvidíme pod Javierom Aguirrem?

"Jeho filozofia je podobná ako pri väčšiny tímov zo spodnej časti tabuľky: dobre brániť, neposkytovať súperovi šance a na tom staviať. Taktiež budeme útočiť s väčšou intenzitou."

V tejto sezóne od Barcelony nevidíme dychvyrážajúci futbal ...

"La Liga je každým rokom vyrovnanejšia. Možno sme si už zvykli na to, že Barcelona a Real Madrid končia ligu so sto bodmi. Teraz sú však aj menšie kluby schopné konkurovať a poraziť tieto giganty. Všetko je viac vyrovnané. Sme schopný poraziť kohokoľvek."

Dnes nastúpite na svoj 100. zápas v La Lige v drese Leganes. Bude to pre Vás špeciálny zápas?

"Cítim podporu fanúšikov, klubu aj trénerského tímu. Je to česť. Verím, že budem môcť odohrať ešte oveľa viac zápasov, ideálne v tejto lige."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

ARTURMELO

13
2019-11-23 10:20:55

ked pozeraš na zapas nevidiš busquetsa ked pozeraš na busquetsa vidiš cely zapas xD

uzman

4
2019-11-23 11:03:58

tahle veta je legendarni >D

srdcarek

1
2019-11-23 11:04:08

No neviem .. Busi je nezastaviteľný :D

Chepablo

4
2019-11-23 11:20:01

Busi sa zastaví sám.....

Roman7

-1
2019-11-23 16:44:01

loooooool to akoze trolli ci to mysli vazne vazne ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.