Zverenci Ernesta Valverdeho si vďaka víťazstvu nad Borussiou Dortmund 3:1 zabezpečili postup do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov z prvého miesta. Zápas nám ukázal niekoľko vecí, tie najdôležitejšie sú zhrnuté v tomto článku.

Messi oslávil '700vku' vo veľkom štýle

Lionel Messi včera odohral svoj 700. zápas v drese Blaugranas a proti Borussii Dortmund predviedol skvelé predstavenie. Hráči súpera si s ním nevedeli poradiť a Argentínčan tak strelil jeden gól a na ďalšie dva prihral. Strieľal góly, asistoval, tvoril hru, akcie, šance, dribloval a z priameho kopu nastrelil spojnicu...

Po stretnutí ho chválili ako spoluhráči, tak aj hráči súpera či trénera Lucien Favre. Messi zároveň prekonal ďalší rekord, keď gól do siete Borussie Dortmund znamenal, že Messi počas svojej kariéry v Lige Majstrov strelil gól už 34. klubom. To sa predtým ešte nikomu nepodarilo.

Griezmann využil Dembélého zranenie naplno

Ousmane Dembélé utrpel ďalšie svalové zranenie a na jeho miesto včera nastúpil Antoine Griezmann, ktorý z tejto smoly krajana vyťažil maximum. Griezmann po svojom príchode na trávnik okamžite naskočil do rozbehnutého vlaku a predviedol veľmi dobrý výkon. Zapájal sa do hry a darilo sa mu. Po brilantnej prihrávke od Messiho sa dokonca dostal na streleckú listinu.

Vyzerá to tak, že spolupráca Griezmanna s Messim a Suarezom sa postupne zlepšuje, čo potvrdil včerajší výkon ofenzívnej trojice, ale aj spoluhráči v pozápasových rozhovoroch. Dobré porozumenie bolo badať aj z úprimných gólových osláv. Presne takéto výkony pomôžu Griezmannovi v lepšej adaptácii v tíme a gól z včerajšieho zápasu padol vhod pred ťažkých víkendovým zápasom na Wanda Metropolitano.

Skvelý výkon Juniora Firpa v premiérovom štarte v Lige Majstrov

Junior Firpo si včera užil svoj prvý zápas v drese Blaugranas v Lige Majstrov. 23-ročný bývalý obranca Betisu Sevilla v tejto sezóne veľa príležitostí hrať nedostal, ale tentokrát vzhľadom na absenciu Albu a Semeda dostal možnosť a tú využil naplno. Po zápase mal samozrejme veľkú radosť. A mal dôvod, veď predviedol veľmi dobrý výkon. Samozrejme má čo zlepšiť, ale jeho doterajšie výkony na Camp Nou naznačujú, že môže byť platným členom kádra prvého tímu. Ak sa bude naďalej zlepšovať, pre Jordiho Albu môže byť tvrdou konkurenciou.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

BarcaBarca1

8
2019-11-28 16:10:11

Žeby sa nám Griezmann rozohral?

blauigrana

5
2019-11-28 16:16:13

uvidíme v tažkých zápasoch ako je na tom spolu s tímom

Pader

3
2019-11-28 19:55:53

mohlo by ho motivovať aj to že v nedeľu bude hrať proti bývalemu klubu

mazanyhrac

6
2019-11-28 19:50:10

mě teda stejně pořád trápí tempo hry ... nebylo to představení, jako třeba v domácích zápasech LM i loni ... Valvič je prostě vyčpělej, nutně potřebujeme změnu ... pokud hra bude dlouhodobě upadat, tak i marketing značky půjde dolů, nebude tolik příjmů na placení drahých platů, atd ... Barca byl vždycky svátek fotbalu ... i když se třeba prohrálo ... teď to tak není

mazanyhrac

7
2019-11-28 19:54:42

Já bych postavil takhle (všichni zdraví) : Stegen-Firpo, Umtiti, Lenglet, Semedo (Wague)-Arthur, De Jong, Puig,-Messi, Suarez (Grizzi), Dembele (Ansu) - najednou bysme měli mladý tým a jen pár starých pardálů (Messi, Sua) :D ... a tenhle tým by se jenom zlepšoval

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.