Junior Firpo sa začína v Barcelone pomaly udomácňovať a v zápasoch predvádza čoraz lepšie výkony. Dôkazom toho je aj včerajší zápas proti Borussii Dortmund, ktorý ukázal, že obranca má adekvátne schopnosti, aby mohol hrávať na Camp Nou.

Španiel využil zranenie Jordi Albu a na trávniku sa objavuje častejšie. Vďaka tomu jeho adaptácia v novom tíme prebieha rýchlejšie. Ernesto Valverde ho včera poslal do zápasu po tretíkrát v rade a hráč sa mu za jeho dôveru odvďačil. Vedel si poradiť v obrane a niekedy sa nebál zapojiť aj do útočných akcií, kde ukázal svoju rýchlosť. Tréner už vie, že ak bude potrebovať, vie sa na Juniora Firpa spoľahnúť.

Predchádzajúce zápasy v podaní Juniora Firpa boli rôzne. Debutoval v zápase proti Granade a už po prvom polčase bol vystriedaný, pretože hral zle. V každom prípade sa nevzdal a postupne si získaval dôveru trénera. Teraz má na konte už 6 zápasov v základnej zostave. V stretnutí proti Borussii Dortmund ukázal, že niekedy sa zbytočne brzdí a chýba mu tak zdravé sebavedomie v útoku.

Hodnotenie je vo všeobecnosti pozitívne. Obranca si dokázal poradiť s Achrafom, pomáhal kontrolovať zmeny nemeckých pozícií a pracoval v defenzíve. Jedine pri góle Borussie nechal Jadonovi Sanchovi možno priveľa miesta. Katalánsky denník Sport však tvrdí, že gól padol skôr vďaka skvelej strele hráča súpera, než po chybe Juniora.

zdroj: sport.es
foto: facebook

fantomasko

8
2019-11-28 16:48:23

Nie som profesionál, no ja osobne by som to poskladal na 4-2-3-1 = Semedo, Lenglet, Umtiti, Firpo (neskôr Alba) - De Jong, Artur - Messi, Griezman, Fati - Suaréz.

marke7

14
2019-11-28 17:00:07

Zahrál včera dobře, ale docela se až divím, že ho tak chválí. Měl tam i dost ztrát a nepřesností. Neřekl bych úplně skvělý výkon, ale spíše standard, svoje si odehrál, ale nezdálo se mi, že by vyčníval nad ostatní. To spíše Roberto včera překvapil, to je třeba si přiznat.

Marian

5
2019-11-28 18:35:28

Má síce španielske občianstvo, ale je rodákom z Dominikánskej republiky, takže Španiel je príliš. To by Leo tiež mohol byť označený za Španiela a predsa novinári píšu Argentínčan.

tunno

6
2019-11-28 19:33:39

Technika nic extra na barcu, rovnako pozicnost. ale na dvojku na RB to staci, najma ak v pripade velkeho zapasu by pri absencii Albu hral LB aj tak Semedo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.