Frenkie de Jong odohral ďalší skvelý zápas, tentokrát proti Borussii Dortmund. Holanďan sa tentoraz vyznačoval tvrdou prácou. Vylepšil si aj osobné maximum z pohľadu získaných lôpt v drese Blaugranas.

Mladý záložník na trávniku pôsobí ako odchovanec La Masie. Vďaka svojim schopnostiam je jeho prestup do Barcelony pre milovníkov tiki-taka požehnaním. Od začiatku svojho dobrodružstva na Camp Nou De Jong ukazuje rysy typické pre hráčov s DNA Barcelony. Úžasná kontrola lopty, presné prihrávky, kreativita a schopnosť vymotať sa s nesmierne zložitých situácií - to sú len niektoré z jeho predností. V zápase proti Borussii hráč nežiaril v ofenzíve, ale potvrdil, že okrem vyššie zmienených predností dokáže pre mužstvo aj tvrdo zapracovať.

De Jong opäť preukázal svoju univerzálnosť. Jeho sťahovanie sa do defenzívy bolo unikátne. 22-ročný hráč hral na pozícii polľavého stredového záložníka, aby Juniorovi Firpovi pomáhal kryť Achrafa Hakimiho. Holanďan v skutočnosti pokrýval viacero oblastí na trávniku a pomáhal v bránení viacerých hráčov súpera. Najlepšie o tom svedčí štatistika získaných lôpt vo včerajšom zápase, keď si de Jong vylepšil svoje osobné maximum v drese Barcelony. Získal pre mužstvo až 12 lôpt. Zaujímavosťou je, že predtým bol jeho rekord na čísle 7 a zaznamenal ho v prvom zápase proti Dortmund na výjazde. De Jong vynikajúcim spôsobom čítal hru, vďaka čomu bol schopný predvídať prihrávky hráčov Dortmundu, ale predovšetkým tvrdo pracoval a vždy sa sťahoval pred vlastnú bránku. Zároveň sa mu často darilo prerušovať protiútoky Borussie už v zárodku.

Fanúšikovia na Camp Nou si jeho prácu všimli a vydarené defenzívne zákroky ocenili potleskom. De Jong dokonca aj v 90. minúte dokázal komplikovať súperovi život a na trávniku tvrdo pracoval až do záverečného hvizdu. Takáto zanietenosť a veľké prednosti znamenajú, že Holanďan má v základe Barcelony jasnú pozíciu. Po zápase postoj De Jonga ocenil aj tréner Barcelony Ernesto Valverde.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Rasto

top komentár
79
2019-11-28 17:17:32

Hádam jediný , o ktorom sa dá povedať, že je skutočná posila.

Neyoo

20
2019-11-28 19:11:34

Keď sa darí celému mužstvu tak jeho schopnosti a výkon sa zdvojnásobuje. Tak to aj včera vyzeralo, od začiatku sezóny najstabilnejšie a najlepšie výkony (aj s Matsom). Na ňom možeme poukázať na "adaptáciu" keď to proste vieš a si právom v Barcelone, čas na adaptáciu netreba. Ku koncu som si už ale všimala, že niektoré situácie vypúšťal ani nepressoval, asi mal už dosť, čo sa mu ani počas takéhoto zápasu nedivím.

Pader

5
2019-11-28 19:58:59

kedy bude hodnotenie?

FCBarcelona2018

18
2019-11-28 21:09:27

Kúpa De Jonga si myslím bola najlepším počinom vedenia Barce za posledné tri roky.

SundanceKid

14
2019-11-28 22:38:56

Na vedení se tu hlavně nadává, ale těch dobrých nákupů bylo více. De Jong je asi fakt nejlepší, i když Mats je silná konkurence, dále Lenglet, Umtiti (zvlášť, pokud by nepřišla zranění), Arthur, i ten Paulinho se vyplatil, stejně tak Vidal.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.