FC Barcelona včera oficiálne potvrdila, že Ousmane Dembélé bude kvôli zraneniu hamstringu mimo hru až 10 týždňov. Jeho minúty si tak medzi seba rozdelia ostatní útočníci.

Na mysli máme predovšetkým Ansu Fatiho a Carlesa Péreza, ktorí dostávali šancu spočiatku tejto prebiehajúcej sezóny, keď bol zranený taktiež Dembélé. A mladíci sa svojej šance chopili naplno. Nesklamali, práve naopak. V poslednej dobe však boli všetci útočníci prvého tímu zdravotne fit a tak sme o Fatim a Pérezovi až tak nepočuli.

Valverde v každom prípade vie, že sa na svojich odchovancov môže spoľahnúť a práve počas tohto obdobia, ktoré bude veľmi náročné. Dembélé počas tohto obdobia príde možno až o 16 zápasov. Pritom je zrejmé, že profil tohto hráča zodpovedá čistokrvnému krídelníkovi. Bez neho majú Katalánci menej možností, pretože Griezmann je typologicky iným hráčom.

V každom prípade, hráči Barcelony B teraz majú možnosť opäť využiť absenciu Dembélého, ktorý je opäť zranený. Ako Pérez, tak aj Ansu Fati sú pre Valverdeho hodnotné možnosti k výberu. Pérez pritom od zápasu proti Levante neodohral ani minútu a dokonca sa vrátil k Barcelone B. Ansu Fati odohral o čosi viac - 20 minút proti Leganes a 45 minút proti Celte Vigo. Teraz majú obaja veľkú šancu na ďalšie minúty.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Marian

5
2019-11-30 11:48:14

Je to šanca pre Fatiho. Perez hrával, keď boli zranený Leo a Luis. Teraz nedostane veľa priestoru.

mikimi122

3
2019-11-30 13:37:58

Treba zdôrazniť aj to, že Perez je pravé krídlo a hrával hlavne kvôli tomu, že bol zranený Messi. Na ľavo už tak dobre zahrať nevie, takže toto je väčšia šanca pre Fatiho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.