Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom na Wanda Metropolitano. Novinárov zaujímalo predovšetkým ďalšie svalové zranenie Ousmane Dembélého či posledné slová Artura Vidala, ktorý naznačil odchod už v januári.

Ako hodnotíš posledné zápasy na Wanda Metropolitano?

"V oboch zápasoch sme prehrávali a museli sme doťahovať, oba zápasy mali podobný scenár. Prevzali sme iniciatívu, ale súper nás útokom zranil. Možnože sa tento scenár zopakuje alebo nastane nejaká zmena. Atlético dobre útočí, je silné a hráči v defenzíve veľmi dobre spolupracujú. Bude to atraktívny zápas."

Dembélé sa opäť zranil. Hovoril si s ním o tom?

"Áno. Teraz je pokojnejší. Krátko po zranení bol veľmi zasiahnutý. Je to nepochybne veľmi silné oslabenie. Pokúsime sa prekonať jeho neprítomnosť, povoláme hráčov Barcy B, ktorí ukazujú dobrú úroveň. Dembélé bol mentálne vo veľmi dobrej forme a to, čo sa stalo, je hrozné. Je to veľká a nečakaná prekážka. Videli sme, že je čoraz lepší. Odkedy sa k nám pripojil, musel sa prispôsobiť. Teraz už hral lepšie, bol pokojnejší a dobre trénoval."

Je možné, že Griezmann bude zajtra prijatý veľmi nepríjemne. Zaslúži si to?

"Je jedno, čo na túto tému poviem. V Atléticu zo seba dal všetko, odohral skvelé sezóny. Nemusí to mať vplyv na nás ani na samotného Griezmanna. Sme zvyknutí hrávať na ťažkých štadiónoch. Bude to pre neho ťažký a emocionálny zápas."

Myslíš si, že Umtiti konečne chytá ten správy rytmus?

"Pred posledným zápasom bolo veľa otázok a podal skvelý výkon. Výborne odpovedal a sme spokojní s tým, akú úroveň prezentuje. Pomedzi zápasmi sa dobre regeneruje. Dúfame, že aj naďalej bude ukazovať takúto úroveň."

Vidal v rozhovore pre TV3 povedal, že pokiaľ sa bude cítiť nedocenený, tak zváži odchod. Ako hodnotíš tieto slová?

"Neberiem to ako tlak, je to skôr osobná reflexia. Prestupové obdobie je v súčasnosti uzatvorené. Uvidíme, čo sa stane, keď sa otvorí."

V dokumente Matchday sa objavil fragment, v ktorom Piqué hovorí, že na párty pôjde bez ohľadu na to, čo povie tréner. Môžeme to interpretovať ako žart, ale verejnosť to môže vziať aj ako nedostatok autority trénera.

"To, či hráč pôjde alebo nie, nie je otázka na mňa. Klub sa rozhodol vytvoriť takýto dokumentárny film, aby sa viac priblížil fanúšikom. Niektoré veci vychádzajú, iné nie. Existujú veci, ktoré zostanú v súkromí, sú miesta, kam kamera nemôže."

Môže sa Rakitič objaviť zajtra v základe? Do tímu vniesol rovnováhu, predovšetkým v zápasoch na ihriskách súpera.

"Je to samozrejme jedna z možností. Je to hráč, ktorý vnáša rovnováhu, spája v mužstve ofenzívu s defenzívou. V tejto sezóne hral pomenej, nastali zmeny, ale vždy sa môže vrátiť do základu."

Busquets zajtra nebude hrať. Povedal si, že De Jonga vidíš ako krajného záložníka, ale aké sú možnosti na zajtra, zvlášť počas neprítomnosti Busquetsa?

"Uvidíme zajtra. Obe možnosti sú možné. Frenkie sa veľa pohybuje, zapája sa do útoku a to nám dáva rovnováhu."

V pondelok je Zlatá lopta. Ak by si musel hlasovať, kto bol podľa tvojho názoru najlepším hráčom roka?

"Nemám rád takéto gala, sú pridlhé. Ak by som mal hlasovať, hlasoval by som za najlepšieho. Podľa mňa bol najlepší Leo Messi."

Vrátim sa ešte k Arturovi Vidalovi. Ako hodnotíš jeho vplyv na hru mužstva? Čo vniesol do tímu?

"Od začiatku dobre zapadol do mužstva. Vedel, že prichádza do klubu, ktorý vyhral ligu aj pohár. Našiel si svoje miesto. Veľkí hráči chcú hrať, je veľká konkurencia. Zdôrazňujem,, že prestupové okno ešte nebolo otvorené."

Očakávaš zajtra fyzicky náročný zápas?

"Súper hrá veľmi fyzický futbal, používa individuálny presing, z ktorého je ťažké sa vymaniť. Jednak musíme byť trpezliví pri rozohrávaní lopty a zároveň pri hľadaní voľného priestoru. Je to kombinácia týchto dvoch prvkov. Musíme behať, ale nemôžeme zabudnúť na technický futbal."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

blauigrana

26
2019-11-30 18:51:47

bol by som rád Ernie :)

Marian

31
2019-11-30 19:12:40

Ernesto, veríme Ti a máš našu podporu, lebo si veĽký tréner s najvyšším platom v Európe a to svedčí o Tvojej top úrovni. Zajtra to natrieme Atléticu a Ty potvrdíš zvolenou taktikou a správnymi striedaniami svoju extratriedu.

kov3

5
2019-12-01 08:41:21

Toto nerob....Po prečítaní prvých slov som ti chcel dať mínusku ...Ešte že som článok dočítal...Takže palec hore...

Zmazaný užívateľ

11
2019-11-30 19:50:29

Tak to byste měli v každým zápase snad ne?!? Ufff to bude zítra zase výkon... S takovou sestavu by Barca měla válcovat všechny ATM o to víc... Ale jo, věřím v dobry výsledek..

Milan87

5
2019-11-30 20:07:19

Myslím že atleti budú hrať beton ako stále a preto pre mňa zápasy s atletmi nebavia od kedy je tam cholo. A vlastne ziadny zápas atletov sa mi nepaci

Nalim

-2
2019-11-30 20:42:57

“Zajtra musíme behať“...
Ty si objavil Ameriku? Futbal bez behanie sa dá hrat? Hráči sú amatéri? Tieto jeho hlody si treba zapisovať !!!

singo1

5
2019-11-30 21:07:09

V tvojom prípade
TRPIET

Oleguer23Legend

-1
2019-11-30 21:15:08

Atletico vonku - treba sa pripraviť na najhoršie, keďže Valverdelona 2019 nevie hrať vonku, na 90 percent bohužial očakávam prehru... len domáce zápasy sa dajú pozerať a aj to nie vždy...

emiliano

8
2019-12-01 09:27:16

V súčasnosti je pre nás nepríjemný každý a Atletico zvlášť svojim fyzickým futbalom. Tak uvidíme. Po zápase s Dort. tu nastala u niektorých eufória, hoci to bolo doma a hoci sme dobre hrali len 65 min. Kritici boli označení za hejterov, vraj sa ukázalo, že nemajú pravdu, Barca je údajne opäť tou starou Barcou. Proste ak z 10 zápasov Barca odohrá dobre 1 zápas (aj to necelý), tak kritici nemajú pravdu a sú to neprajníci a pravdu majú tí s ružovým videním. Bol by som rád, ak by mali pravdu a nastal obrat a budeme sa už len tešiť. Ani nás "hejterov" neteší dívať sa na trápenie v LM (v Dort. a na Slávii), či vonku na ihriskách klubov z dolnej polovice tabuľky, ktorých celý rozpočet je hlboko pod súhrnom platov našich hráčov.

srdcarek

4
2019-12-01 10:33:55

Absolutny suhlas hlavne s tym zaciatkom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.