Ernesto Valverde počas tlačovej konferencie pred zápasom proti Mallorce pochválil Ivana Rakitiča a Artura Vidala. Vyjadril sa aj k Messiho slovám o konci kariéry a potvrdil, že Gerard Piqué nemá po zápase proti Atléticu Madrid vážne zdravotné problémy.

Aké nebezpečenstvo očakávaš od Malorky, ktorá v tejto sezóne na výjazde nezískala žiaden bod, ale dokázala poraziť Real Madrid?

"Malorka je nováčik, ktorý má ťažkosti na ihriskách súperov, ale doma sa mu vedie lepšie. Jej hráči hrajú bez komplexov a s pozitívnym prístupom, pokúšajú sa útočiť presingom a budú chcieť dať zo seba všetko a získať pozitívny výsledok. Pokúsia sa byť verní hernému systému, ktorý im zabezpečil postup."

Prekvapilo ťa, že Messi hovoril o konci kariéry?

"Je to prirodzené a normálne, pretože má 32 rokov. Každý hráč, ktorý prekročí 30tku, o tom premýšľa čoraz častejšie. Jeho slová však neznamenajú, že na dôchodok odíde zajtra alebo o 3 dni. Je to normálna reakcia a o tejto téme sa veľa hovorí. Niekedy po rokoch ukončí kariéru, ale nemyslím si, že by to malo nastať už teraz."

Ako hodnotíš prínos Rakitića?

"Rakitić je veľmi spoľahlivý hráč v mnohých ohľadoch. Boli aj zápasy, v ktorých nehral, ale trénoval, aby využil svoju šancu. V uplynulom týždni hral na vysokej úrovni v dôležitých zápasoch a sme s ním spokojní. Uvidíme, čo sa stane v nasledujúcich zápasoch, ale Rakitić je záruka."

Si zástancom toho, aby bol Wanda Metropolitano za urážky voči Griezmannovi čiastočne uzatvorený?

"Nie sú sudca a nemám žiadne právne znalosti, aby som vedel, aké sankcie prináležia fanúšikom Atlética Madrid za urážky voči Griezmannovi."

Nastúpi v zápase proti Malorke viac hráčov základu než v ďalšom stretnutí proti Interu?

"V tíme máme zranených hráčov a neviem ako to bude vyzerať. Semedo a Alba ešte nezačali trénovať s tímom. Uvidíme, či budú môcť v týchto zápasoch nastúpiť, ale určite nebudem riskovať. V Lige Majstrov sme vyhrali skupinu pred posledným zápasom, takže sme vo výhodnej situácii. S Interom chceme odohrať dobrý zápas, ale zajtra je pred nami zápas proti Malorke, ktorý je veľmi dôležitý a v súčasnosti sa sústredíme na toto zápolenie. Vyhrať dva zápasy v rade na výjazde nás stálo veľa a teraz musíme vyhrať doma, ale predchádzajúce výhry mali cenu."

Zlepšil sa tím?

"Čas plynie veľmi rýchlo a zdá sa, že všetko ide zle, keď sa nám nevydarí zápas proti Leganes a potom ide všetko dobre, keď vyhráme nad Borussiou a Atléticom. Sme povinní vyhrávať a hrať dobre a morálka po výhre nad Atléticom je na veľmi vysokej úrovni. Sme v dôležitej fáze sezóny. Mužstvo je silné a chceme, aby to tak bolo aj naďalej."

Cítiš privilégium byť trénerom Lea Messiho?

"Som si vedomý Messiho úrovne, ale každodenný život mi umožňuje užiť si ho naplno. Mám podozrenie, že časom si to uvedomím ešte viac. Jedného dňa budem môcť povedať, že som bol Messiho trénerom. Podobne ako staršie osoby hovorili o Di Stefanovi, my takisto môžeme povedať, že sme žili v časoch Messiho a niektorí dokonca boli v jeho blízkosti."

Ako sa má Piqué?

"Piqué sa cíti dobre, nemá problémy. Na Wanda bol len nakopnutý."

Akú hodnotu má pre teba Ter Stegen?

"Ter Stegen je pre nás vzhľadom na vyvážanie lopty spred našej bránky zásadný. Vyžaruje pokoj a tie jeho zákroky... Ako napríklad v zápase proti Atléticu, kedy nás zachránil dvojicou kľúčových zákrokov. Je na veľmi vysokej úrovni."

Znepokojuješ sa tým, čo sa môže stať v El Clásicu?

"Myslím si, že ten zápas už len odohráme... Neviem, na aký iný dátum by sme ho mohli preložiť. Zostáva ešte 10 dní a máme iné zápasy. Som presvedčený, že zápas sa bude konať bez akýchkoľvek problémov. O to sa neobávam."

Zvažujete predaj niektorého zo záložníkov?

"Uvidíme. Keď sa začne prestupové obdobie, vyhodnotíme všetky možnosti. V januári je vždy plno práce a musíte to mať na pamäti. Vždy hovorím, že máme veľa záložníkov a veľa možností, ale v istých obdobiach sú potrební všetci."

Zvýšilo víťazstvo na Wanda Metropolitano morálku v tíme aj napriek zlej hre?

"Ak by sme hrali zle, nevyhrali by sme. Niekedy môžete dosiahnuť dobrý výsledok aj bez skvelej hry, ale zvyčajne zvíťazí ten, kto hrá lepšie. Vyhrali sme dva zápasy a aj napriek tomu sme podrobení kritike. Boli aj zápasy, v ktorých sme nehrali perfektne, ale stále sme na čele tabuľky. Chceme hrať čo najlepšie, pretože vtedy budeme mať vyššie šance zvíťaziť."

Ako je na tom mužstvo fyzicky?

"Mužstvo sa mám dobre. Nemáme žiadne problémy odohrať dva zápasy v priebehu niekoľkých dní, sme na to zvyknutí. Inter hrá dnes, takže má o deň odpočinku navyše, ale v utorok si ideme po víťazstvo a určite nebudeme myslieť na to, kto bude v našej skupine druhý. Našou úlohou je vyhrať, hoci sme už postúpili."

Povedal si Vidalovi, že môže odísť?

"V médiách sa objaví množstvo informácií, ja ich nekomentujem. Opýtajte sa denníka, ktorý ich publikoval. Arturo Vidal je našim hráčom a sme s ním spokojní. Uvidíme, či zajtra bude hrať alebo nie. Keď príde zimné prestupové obdobie, uvidíme, čo sa stane."

Čo si myslíš o tom, aby klub priviedol útočníka, ktorý by súperil s Luisom Suarezom?

"Luis má 32 rokov a musí pokračovať. Je to klasický hrotový útočník, ktorý hráva na vynikajúcej úrovni. Máme aj iných ofenzívnych hráčov, ktorý nie sú typickými hrotovými útočníkmi, ale môžu hrať na pozícii ako napríklad Griezmann. Je to záležitosť, ktorú musí posúdiť klub."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es as.com
foto: fcbarcelona.com

singo1

6
2019-12-06 22:38:19

Kto by si neužíval 24mega naplno :) :) :)
A TRPIET

fofo112

4
2019-12-06 23:30:46

Valverde sa môže od Messiho jedine tak učiť,čo mu už len on môže dať jednoducho nič.

selokral

8
2019-12-07 00:58:04

chaloši sorry ale... CALRES MUSI HRAT... AJ KEBY LEN 5 MINUT V KAZDOM ZAPASE ALE MUSI !!! TEN CHALAN JE S NASA BUDUCA SILA ...

emiliano

3
2019-12-07 09:19:08

Novinári, ešte ste neprišli na to, že zbytočne sa ho pýtate? Veď tie jeho odpovede sú vždy podobné: Sme spokojní; Neviem, uvidíme, či bude hrať; Klub posúdi, kto ostane; bla,bla,bla;

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.