Po zápase s Mallorcou, v ktorom zvíťazila Barca 5:2, vám prinášame komentár redaktora katalánskeho denníka SPORT Lluisa Miguelsanza. 

Večer na Camp Nou odštartoval tým, že hlavný protagonista tribúnam ukázal svoju šiestu Zlatú loptu. I napriek tomu, aký to je fascinujúci úspech, celá oslava prebehla vo výnimočnej tichosti. Leo sa individuálnym ocenením pochválil po boku svojich detí, ale namiesto veľkolepých ceremóní sa radšej koncentroval na zápas. Ukázal, že práve na trávniku sa cíti najlepšie - Argentínčan si tam urobil skutočnú fiestu podľa svojich predstáv. Ako to už býva zvykom, zápas proti Mallorce rozhodol svojou beštiálnou ľavačkou a pripísal si hetrik.

Tieto dva presné zásahy však boli len malou časťou celého jeho repertoára. Messi sa totiž podľa všetkého už rozhodol, že nový trident bude fungovať a jeho zvyšní dvaja členovia nemali inú možnosť, ako sa prispôsobiť jeho rytmu. Leo sa postupne začína dokonale stotožňovať s Griezmannom aj Suárezom, vďaka čomu sa začína zdať, že Barca má predsa v tomto ročníku šancu bojovať o všetky tituly. Azda po prvý raz v celej sezóne si útočníci posúvali loptu tak rýchlo, že súper prakticky len čakal na to, kedy inkasuje. A Leo nás opäť presvedčil, že nemusí nikomu dokazovať, že je najlepší na svete. Nemá žiadneho súpera, jeho história je nekonečná. 

Barca odohrala vďaka svojmu tempu hry, skvelým dotykom a najmä rýchlosti najlepších štyridsaťpäť minút celého ročníka. Fungovalo prakticky všetko a blaugranas nám pripomenuli svoje najlepšie časy, keď desili protivníkov svojou beštiálnou útočnou silou. Je to jednoduchá rovnica, ak je Barca schopná posúvať si loptu tak extrémne rýchlo, súper nemá šancu. Keď sa však už zdalo, že bola oslava na konci, tím po zmene strán prežíval len zo svojich zásluh a náskoku, ktorý nadobudol v prvom polčase. Ako sme si už v tejto sezóne zvykli, hráči len kontrolovali výsledok, čo fanúšikov zakaždým ochudobňuje o zážitok z ich výkonu...

Zdroj: sport
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.