Leo Messi oslávil zisk svojej rekordnej šiestej Zlatej lopty typickým spôsobom, do siete Mallorcy vsietil hetrik a rozhodol o víťazstve Barcy 5:2. Nikto sa nemohol čudovať, že otázky novinárov po skončení stretnutia smerovali práve na Argentínčana. Nevyhol sa im ani riaditeľ pre medziinštitucionálne vzťahy Guillermo Amor. 

Guillermo Amor, ktorý je de facto hovorcom FC Barcelona, má pocit, že Messiho slová o ukončení kariéry vytrhli novinári z kontextu. "Tlač to poriadne zveličila. On len jednoducho povedal, že už má svoj vek, a tak je normálne, že je ku koncu bližšie ako v mládežníckych časoch. Nemá už sedemnásť rokov, veci sa, prirodzene, zmenili. Stále však je hladný po úspechoch a nových výzvach, je nesmierne súťaživý a veľmi silný mentálne. Má pred sebou ešte mnoho futbalových rokov," povedal po stretnutí s Mallorcou.

"Neviem vám presne povedať, ako dlho ešte bude hrať, ale dúfajme, že čo najdlhšie. Chceme si jeho výkony užívať, kým to bude možné. Bolo to by to dobré pre všetkých, pre Lea, nás aj fanúšikov."

Messi po troch góloch proti Mallorce predbehol v rebríčku najlepších strelcov Primery División útočníka Madridu Karima Benzemu. "Áno, už mu patrí pozícia pichichi, čo bola len otázka času. Na začiatku sezóny musel vynechať niekoľko zápasov, ale vedeli sme, že góly prídu hneď po návrate. Tentoraz to bol hetrik v deň, keď ukázal publiku svoju šiestu Zlatú loptu, fantastické."

Barca sa tiež dostala na čelo tabuľky. "S výsledkom som veľmi spokojný, najdôležitejšie sú tri body. Hrali sme výborne, predovšetkým v prvom polčase," tvrdil.

Amor napokon nechcel komentovať nadchádzajúce derby proti Realu Madrid. Presunuté El Clásico sa odohrá na Camp Nou osemnásteho decembra. "Je normálne, že sa o ňom hovorí, ale ešte predtým na nás čakajú dva súboje. Najprv to bude Inter. Chceme zvíťaziť, je to vec prestíže. Potom cestujeme do Donostie (San Sebastiánu - kde hráva zápasy Real Sociedad, pozn. red.). Sú to to dva dôležité duely, až potom bude Madrid," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

15
2019-12-09 08:49:40

Tak, tak, Leo má 32, ale miluje futbal, užíva si ho, stále má aj výbušnosť, ktorá sa vekom znižuje. Ale on aj vo vyššom veku bude nenahraditeľný, nemusí dávať veľa gólov, on ich dával, aj keď nikdy nebol zakončovateľom, to sám priznal. O to je to úžasnejšie. Ronaldo už dávno postáva blízko 16-ky a čaká na prihrávku či odrazenú loptu, Leo tvorí hru, vytvára finálne či predfinálne prihrávky a góly sú nadstavba, ale aká fantastická. Dáva viac gólov, ako typické hroty a pritom do 16-ky len nabieha, nezdržuje sa tam.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.