FC Barcelona vo včerajšom ligovom zápase na Camp Nou dokázala poraziť výber RCD Mallorca 5:2. Predovšetkým prvý polčas sa zo strany Blaugranas niesol v znamení skvelého útočného futbalu.

Katalánci sa vďaka víťazstvu nad Malorkou vrátili na čele priebežného poradia Primera Division pred Real Madrid, ktorý na svojom štadióne zdolal Espanyol 2:0.

Atlético Madrid ešte v piatok remizovalo na pôde Villarrealu 0:0 a aktuálne je mužstvo Diega Simeoneho na 6. pozícii so stratou 8 bodov na vedúce duo Barca-Real, ktoré má ešte zápas k dobru - El Clásico s dátumom konania 18. decembra.

Späť k Malorke. Katalánci odohrali fantastický prvý polčas, v druhom spomalili, aby šetrili sily do nasledujúcich súbojov. Už v utorok Blaugranas odohrajú posledný zápas skupinovej fázy Ligy Majstrov na pôde Interu. Tento súboj je dôležitý len z hľadiska prestíže, pretože Blaugranas majú postup z prvého miesta už istý. Kľúčové sú ďalšie ligové zápasy - na Anoeta a potom El Clásico.

Katalánci ale majú čo zlepšovať. Včerajší zápas ukázal, s akou jednoduchosťou vie mužstvo inkasovať góly a ako ťažko mu ide premieňanie šancí. Pekná ofenzívna hra je jedná vec, ale efektivita druhá. Barcelona si proti Malorke vypracovala až 7 čistých šancí, no premenila len jednu! Brankár hostí si včera na Camp Nou pripísal až 14 zákrokov.

Pristaviť sa musíme aj pri žltých kartách. Zverenci Ernesta Valverde videli 3ks, opäť aj Piqué. Hostia neboli napomínaní ani raz. V tomto smere toľko inkasovaných žltých kariet zbytočne trénerovi komplikuje dostupnosť hráčov. A blíži sa rozhodujúca časť sezóny, kedy okrem suspendovaných hráčov budú pribúdať aj tí zranení.

RCD Mallorca 5:2 (4:1) RCD Mallorca

Góly (asistencie): 7' Griezmann (ter Stegen), 17' Messi (Griezmann), 41' Messi (Rakitič), 43' Suarez (De Jong), 83' Messi (Suarez) - 35' Budimir (Salva Sevilla), 64' Budimir (Fran Gámez)
Žlté karty: 8' Sergio Busquets, 67' Piqué, 79' Vidal
Rozhodca: Jose Luis Munuera Montero

Zostavy:

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Junior Firpo, Busquets, Rakitić (72' Aleñá), De Jong (64' Vidal), Messi, Suárez, Griezmann (85' Pérez).

RCD Mallorca: Reina, Sastre, Gámez, Valjent, Raíllo, Baba (71' Señé), Febas, Salva Sevilla (59' Hernández), Dani Rodríguez, Takefusa Kubo, Budimir (85' Prats).

zdroj: sofascore.com forcabarca.sk
foto: facebook

BarcaBarca1

5
2019-12-08 13:30:58

Veľmi zaujímavé štatistiky. Len tak ďalej.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.