Fanúšikovia Blaugranas si včerajší zápas proti Malorke vychutnali naplno. Katalánci súperovi nastrieľali 5 gólov a hoci 2 inkasovali, nič to nepokazilo na dojme skvelého futbalového predstavenia domáceho celku. Čo nám toto stretnutie ukázalo?

Messi oslávil zisk Zlatej lopty vo veľkom štýle

Argentínčan sa pred zápasom proti RCD Mallorka pochválil pred zaplneným Camp Nou so svojou šiestou Zlatou loptou v kariére. A v zápase podal výkon ako sa na najlepšieho hráča sveta patrí. Opäť. Kapitán Barcelony strelil už svoj 35. hetrik v La Lige v kariére a prekonal tak rekord Cristiana Ronalda. Okrem toho sa vrátil do čela priebežného poradia Trofeo Pichichi pre najlepšieho strelca španielskej ligy.

Vedeli ste o tom, že Messi je jediným hráčom v histórii futbalu, ktorý v 14. sezónach po sebe strelil minimálne po 10 gólov? Veľmi dobrý zápas odohral Luis Suarez a aj Antoine Griezmann. Zdá sa, že tridente MSG začína fungovať.

Odpisovaný Rakitić nepovedal posledné slovo

Ivan Rakitić v tejto sezóne hrával len zriedkavo, no tentokrát sa v základnej zostave ocitol po tretíkrát v rade. Po svojom boku mal Frenkieho de Jonga a Sergia Busquetsa. Záloha fungovala opäť na výbornú. Katalánci v touto záložnou líniou zdolali Borussiu, Atlético aj Malorku a zdá sa, že Valverde má o starosti postarané. Rakitić sa totiž rázne prihlásil o slovo.

Po zápase s Malorkou chválil Chorváta aj tréner Valverde: "Je dôležitý, vnáša do tímu rovnováhu a darí sa mu. Veľmi nám pomáha. V januári nemám s Rakitićom žiadne plány, pretože prestupové okno nie je ešte otvorené. Ideme zápas za zápasom a celé je o vyhrávaní a byť vo forme. Uvidíme, čo sa stane. Hráva na veľmi vysokej úrovni, je to veľký profesionál." Pritom pred krátkym časom to vyzeralo, že Rakitić v januári takmer naisto odíde, no posledné výkony a aj vyhlásenia hráča naznačujú, že v Barcelone zostane.

Ter Stegen s ďalšou asistenciou

Nemecký brankár naďalej robí dojem v bránke FC Barcelona, ale vo včerajšom stretnutí si pripísal už druhú asistenciu na gól v prebiehajúcej sezóne. Taký Hazard či Cristiano Ronaldo prihrali v tomto ročníku len na jede gól. Ter Stegen aj v zápase proti Malorke ukázal výborné čítanie hry, skvelú reakciu a presnú nohu. Nádherným spôsobom poslal Griezmanna do samostatného úniku na brankára a francúzsky útočník už vedel ako čistú tutovku s prehľadom využiť. Griezmann po zápase na adresu Ter Stegena uviedol: "Marc je úžasný, je skvelý v hre nohami... pre nás je ako záložník. Bol to perfektný pas, ktorý ma poslal do situácie sám na brankára."

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

FCBarcelona2018

19
2019-12-08 14:29:06

Včera záloha pracovala ako dobre namazaný stroj. Rakitič podal výborný výkon a o nič za ním nezaostával ani Busquets. Najlepší zo zálohy bol však zasa F.D. Jong. Jeho hraje famózna. Hrá s prehľadom, je istý na lopte, vie veľmi dobre potiahnúť loptu až do pokutového územia a prihrávky sú snáď s presnosťou 99%. Aj včera predviedol fantastický protiútok keď z vlastného pokutového územia potiahol loptu snáď cez piatich súperových hráčov, vytiahol na seba obrancov a perfektnou prihrávkou poslal Griezmanna do 100% šance. Škoda, že nasledujúcu strelu Griezmanna brankár z námahou vyrazil. Ale akcia ako z učebnice.

PETERKRIZAN

-16
2019-12-08 15:02:23

To presne chybalo barce minuly rok,rakitic s busquetsom hrali a arrur sa motsl,de jong moze byt dokonalym kamienkom do tejto skladacky,arrur nim zdaleka nebol,de jong vyrastie do jari pri nich dvoch do výšin,skoda hlypej politiky barcy proti chorvatovi,dnes sme mohli viest ligu o 6-7 bodov

loptajegulata

27
2019-12-08 14:34:35

Jediné merítko budú zápasy vonku vo vyradovačke LM.

Majkl10

9
2019-12-08 14:48:55

No i negativa bych našel.. třeba 2 góly z ničeho doma proti mallorce mi nepřijde moc dobrý obrana furt nefunguje jak má a taky junior firpo kterej mi přijde az zbytečně nervózní a hlavně neudělat chybu ale to přijde časem s zkušenostmi zatím je mladej

Rasto

3
2019-12-08 17:01:02

Pokiaľ budeme dávať 5 a dostávať hoci aj 4, budem spokojný. Lepšie ako 1:0.

Majkl10

9
2019-12-08 14:50:12

Nehledě na to že to byla "jen" mallorca kterou reálně nemůžeme považovat za měřítko jak na tom tým je

mazanyhrac

4
2019-12-08 20:27:46

No, já nevím jak vy, ale já chci, aby Rakitič odešel, protože jeho hra se už zlepšovat nebude a až narazíme na nějaký skvělý tým, záloha opět nebude stíhat (jako loni a předloni). Vyjádření Valverdeho mi dává naději, že stavěním mu chtějí zvednout cenu.

andres550

1
2019-12-09 10:58:44

Naši hrali dobre ale treba tiež priznať že Mallorca hrala total ustráchane. Pripomínalo mi to dvojzápas našich proti Chorvátom v poslednej kvalifikácii...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.