Massimo Moratti bol prezidentom Interu Miláno v rokoch 1995-2013. Pred zápasom Interu Miláno s Barcelonou poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport.

Čo očakávate od zajtrajšieho stretnutia?

"Je to vždy výnimočný súboj, z dôvodu histórie, prestíže a veľkých schopností oboch tímov. Nezáleží na tom, kedy proti seba nastúpia, je to vždy ako finále. Nikto nechce urobiť chybu, na oboch stranách sa objavia veľké očakávania. Som presvedčený, že uvidíme veľkolepý zápas."

Inter potrebuje vyhrať, aby sa vyhol strachu.

"Áno, musí mať len jeden cieľ a tým je víťazstvo. Nemôže myslieť na zápas Borussie a strácať čas kalkuláciami. Tak či onak musíme vyhrať. Inter musí zopakovať skvelý polčas, ktorý odohral na Camp Nou."

Barca má už istý postup. Aký to bude mať vplyv?

"Barcelona má vždy svoj štýl a chce vyhrať, ale verím Antoniovi Contemu a jeho mužstvu. Som presvedčený, že Inter môže postúpiť zo skupiny."

Lautaro Martínez a Romelu Lukaku

"Obaja hrajú výborne. Sú skvelými útočníkmi, dokážu strieľať góly a často sa na trávniku hľadajú."

Inter mal vždy deviatky svetovej úrovni ako napríklad Ronalda. Bolo ťažké ho kúpiť?

"Aby som bol úprimný, nebolo to priveľmi ťažké. Mal odstupnú klauzulu a ja som ju zaplatil, hoci možno nikto neočakával, aby do Interu prišiel taký majster. Veľa rokovaní s Barcelonou a prezidentom Núñezom neprebehlo. Zaplatili sme, koľko bolo potrebné zaplatiť. V dosiahnutí tohto sna nám pomohol sám hráč. Ronaldo bol fantastický."

Je to najlepší prestup v histórii klubu?

"Neviem, či najlepší v histórii klubu, ale najlepší v období môjho prezidentovania. Hovoríme o hviezde, ktorá robila veci, ktoré ste si nevedeli ani len predstaviť. Dnes môžeme s hrdosťou povedať, že skutočný Ronaldo hral v Interi a v Barcelone."

Veľmi dobre si vedel hráčov aj predávať. Hovorím o Ibrahimovičovi, za ktorého Barcelona dala Eto'a a 49 miliónov eur.

"Taktiež to bola skvelá operácia, jedna z tých najinteligentnejších, akú sme urobili. Zlatana mám rád a bolí ma jeho predaj, bolestivé to bolo zo športového pohľadu, aj z ľudského hľadiska. Ale do operácie vstúpil Eto'o, ktorý nám pomohol získať treble. Bol to nezabudnuteľný úspech, navždy zostane zapísaný v DNA Interu a jeho fanúšikov. Ak by sme nepredali Ibru, nikdy by sme nezískali Eto'a."

Vzťahy Barcelony a Interu boli vždy dobré. Mal si nejaký sen, ktorý sa ti nepodarilo splniť?

"Samozrejme. Andrés Iniesta. Jeho ako prvého som chcel z Barcelony kúpiť. Neraz som vedeniu hovoril, že som pripravený zblázniť sa, ale samozrejme mi bolo povedané, že v toho hráča veria a nie je na predaj za žiadnu sumu."

Iniesta sa zapísal do klubovej histórie spolu s Puyolom, Xavim a Messim. Myslíš si, že Leo si zaslúžil Zlatú loptu?

"Bez pochýb. Messi sa narodil so Zlatou loptou. Futbal je pre neho niečo prirodzené, ak Barca vyhrá, Messi má v tom vždy svoj prínos."

Myslíš si, že Messi je lepší ako Cristiano Ronaldo?

"Cením si a rešpektujem Cristiana, ale Messi je Messi. Zaslúžil si vyhrať šiestu Zlatú loptu aj všetky predchádzajúce. Je to futbalový génius."

zdroj: sport.es
foto: facebook

quentin

6
2019-12-09 15:49:00

nel nome del padre e del figlio e nello spirito del santo amen

quentin

4
2019-12-09 15:51:04

...viac k týmto slovám niet, čo dodať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.