Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Realu Sociedad. Množstvo otázok novinárov sa však týkalo El Clásica, ktoré sa odohrá v strede týždňa.

Pred vami je ťažký týždeň. Či vzhľadom na to, na akého nebezpečného súpera zajtra narazíte, považuješ tento súboj za jeden z najťažších v sezóne?

"V posledných rokoch to bol jeden z najťažších výjazdov. V posledných dvoch sezónach sme vyhrali, ale predtým malo mužstvo zlú sériu výsledkov. Real Sociedad hráva veľmi dobré sezóny, v tabuľke je vysoko a hrá dobrý futbal. Spomínam si na posledný zápas na Camp Nou, nakoniec sme vyhrali, ale v priebehu sme trpeli. Súper hral vysokým presingom a vytváral tlak. Od vtedajšieho zápasu sa vieme odraziť. Určite to bude ťažké."

Môžu Semedo a Alba tento víkend hrať? Alebo až na El Clásico?

"Obaja začali trénovať s mužstvom po poslednom ligovom zápase. Na Inter neboli povolaní, pretože ešte nedostali povolenie od lekárov. Dúfam, že teraz sa už budú môcť ocitnúť na zozname. Podľa mňa sa majú dobre."

Stále sa hovorí o zabezpečení bezpečnosti počas El Clásica. Myslíš si, že to na vás bude mať nejaký vplyv alebo to zmení vašu prípravu?

"Uvidíme, tomu sa budeme venovať od nedele. Nepozeráme sa ďalej, než na nasledujúce stretnutie. Viem, že El Clásico zaberá v médiách veľa priestoru, ale nechcem odvrátiť pozornosť a sústredenosť od zajtrajšieho zápasu. Tri body majú rovnakú cenu v oboch zápasoch. Situácia je výnimočná, pretože zápas bol preložený, ale budeme to riešiť v adekvátnom momente."

Včera sme robili rozhovor s Pedrom. Povedal, že by sa rád vrátil do Barcelony. Zapadol by do tvojho tímu? Chcel by si ho?

"Pedro je súčasťou histórie Barcelony, je to jeden z hráčov s najvyšším počtom titulov. Hrá však v inom klube a musíme to rešpektovať. Hovorím to vždy, ale je to tak. Je pravda, že v Barcelone bol dôležitý a ľudia ho mali veľmi radi."

Ak by vám vzhľadom na bezpečnosť povedali, že by bolo dobré ak by ste prespali v tom istom hoteli ako Real Madrid alebo že by ste na Camp Nou mali prísť už popoludní, bude vám to prekážať?

"Ak by mi niekto povedal niečo také, potom sa tým začnem zaoberať. V súčasnosti mi nepovedali nič. Všetko má svoj čas."

Prezident Bartomeu včera otvorene povedal, že zápas sa odohrá. Máš ten istý názor?

"Cestujeme do San Sebastianu odohrať zápas (sarkasticky). Ah, ďalší zápas? Predpokladám, že tiež (smiech)."

Ivan Rakitić hrá dobré zápasy. Myslíš si, že môže zostať do konca sezóny?

"Tak ako ostatní. V tejto etape sezóny hráme o veľa vecí. Počas leta všetci hovoria o prestupovom období a keď sa 1. septembra uzavrie, všetci sa pýtajú na to zimné obdobie. V súčasnosti musíme čeliť výzvam s hráčmi, ktorých máme a na ktorých sa spoliehame. Niektorí hrali menej a teraz sa objavujú na trávniku častejšie."

Čo sa deje s Arthurom? Bude môcť v stredu hrať?

"Naposledy ste sa ma na to tiež pýtali. Z reprezentačného zrazu sa vrátil s problémami, s tými istými, ktoré ho trápili pred rokom. Uvidíme, či sa mu podarí vrátiť do hry. Pokiaľ ide o zajtra, pochybujem, ešte netrénoval."

Real Sociedad hrá v tejto sezóne veľmi dobre. Čo je podľa teba jeho najväčšou zbraňou?

"Je to mužstvo, ktoré má plán. Snaží sa hrať vysokým presingom a vyvážať loptu zozadu. Dvaja záložníci hrávajú medzi líniami, otáčajú sa a hľadajú útočníkov. Majú 'iskru'."

Je ťažké odizolovať hráčov od toho všetkého, čo sa hovorí o El Clásicu?

"Na rozdiel od toho, čo sa môže zdať, hráči premýšľajú o zajtrajšom zápase viac, než o nasledujúcom. Vieme, aká ťažká je zajtrajšia výzva. Keď príde čas na zápas s Realom, budeme sa sústrediť len na tých 90 minút na trávniku."

Polícia oznámila, že bude spolupracovať s oboma klubmi. Hovoril si o tom s hráčmi? Diskutovali ste o bezpečnostných opatreniach?

"Zachádzate priveľmi do budúcnosti. Škoda klásť toľko otázok o El Clásicu, aj v utorok potrebujeme o niečom hovoriť."

Ako Ansu prežíva posledné udalosti? Bolo potrebné ho trochu schladiť?

"Nie, má sa dobre, je pokojný. Vonku je oveľa väčší rozruch, než vo vnútri. Staráme sa o neho, aby si poradil s drobnými problémami a aby bol na 100% fit."

Športový riaditeľ Interu priznal, že chce získať Artura Vidala, ale Barcelona ho pravdepodobne nepredá. Môžeme túto kapitolu uzavrieť?

"Nebudem komentovať informácie, ktoré nepochádzajú od nás. Každý môže mať taký názor, aký chce. Obdobie sa ešte neotvorilo, pre nami sú tri zápasy do konca roka a Arturo je našim hráčom."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

Milan87

4
2019-12-13 19:53:16

Ty reportéry su ako dementi.
Majú šťastie že tam nesedí Lucho bo by ich asi poslal kade lahsie. Neuveritelne ako odignorovali jeho odpovede a len si mlely to samé dookola ako postihnuty.
Já by som na nich už nervy nemal, naozaj je to riadne horúce kreslo na trenerskej pozicii u nás.
Viac ako 3 roky sa to asi naozaj robiť nedá....

Pader

2
2019-12-13 20:12:33

ja len tak že práve Kloppovi predlžili zmluvu s Liverpoolom do 2024

Milan87

4
2019-12-13 20:20:53

Klopp má s prepacenim jedinu trofej za 3 roky to by si u nás dovolit nemohol nikto ani samotnému xavimu by to tu nepreslo. Keby mali 2 roky po sebe titul boli by spokojenější ver mi.

kaspec22

2
2019-12-13 21:42:21

Ano, ale koukni, kde byl Liverpool před jeho příchodem a kde je teď. Další trofeje přijdou a to co tam dokázal vybudovat je neskutečné.

Milan87

3
2019-12-14 08:50:32

Neskutečně??? Zase neprehanat, ked je to tak neskutocne prečo nefandis radsej liverpoolu???

kaspec22

1
2019-12-14 12:49:41

To nemůžu uznat kvality někoho jiného? Pokud sis nevšiml, jeho politika nákupu hráčů je úplně jinde, než ta naše. Téměř každý hráč, který byl dražší se prosadil, neměl ani zdaleka takovou startovací pozici jako například Valverde a ani tak velký kapitál a to uznávám.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.