Mladý záložník FC Barcelona poskytol klubovým médiám rozhovor pred svojim prvým El Clásicom v kariére.

Prvé El Clásico

"V uplynulej sezóne som odohral s Ajaxom skvelý zápas, ale teraz je to iné, hrám v inom tíme a tak to nebude rovnaké. Som nadšený, je to moje prvé El Clásico. Ostatné som sledoval v televízii, najviac som sa tešil z výhry 5:0 na Camp Nou. Je jedno, kedy sa tento zápas odohrá. Hrať proti Realu je vždy výnimočné. Moja rodina bude na tribúne, atmosféra bude určite veľkolepá."

Predpovede

"Hrať budú tie najlepšie mužstvá na svete. Pokúsime sa dominovať v hre, tak ako to robíme vždy. Neviem, čo má súper v pláne, ale zahráme tak ako zvyčajne. Budeme mať loptu, budeme tvoriť množstvo šancí a potešíme fanúšikov. La Liga je veľmi vyrovnaná, je to dobré, pretože bude viac napätia."

Hra proti Realu v Ajaxe

"Bol to výnimočný zápas, podľa mňa sme najlepšie zahrali práve na Santiagu Bernabeu. Výsledok prekvapil všetkých fanúšikov. Vyhrali sme 4:1, vyradili sme Real a hrali sme dobrý futbal. Na ten zápas mám veľmi dobré spomienky."

Holandské El Clásico

"V Holandsku máme takisto rovnaký zápas, je to zápas Ajaxu s Feyenoordom. Nie je tak mediálne silný, ale v Holandsku o tomto zápase hovoria všetci. Atmosféra je iná, než v ostatných zápasoch. Na štadióne je cítiť napätie. V takých zápasoch si vždy chcete zahrať."

Výhra nad Borussiou a Atléticom

"Vďaka nim sa rozvíjame ako tím. Tieto zápasy sú zvyčajne ťažké. Po víťazstvách získavame sebadôveru, zvlášť ak hráme dobre. Myslím si, že môžeme hrať ešte lepšie. Vyvíjame sa a zlepšujeme sa."

Pevnosť Camp Nou

"Náš vlastný štadión nám veľmi pomáha, súperi to cítia, vedia, že je to najväčší štadión v Európe. V tejto sezóne sa nám na Camp Nou veľmi darí, snáď to tak bude aj naďalej, aby sme strieľali veľa gólov a potešili fanúšikov."

Messi a Suarez

"Všetci vedia, ako je pre nás Messi dôležitý. Ak v zápase strelí tri góly, nikoho to neprekvapí. Je oveľa lepší, než zvyšok. Každý náš súper je o to nervóznejší a ja by som bol tiež. Luis Suarez takisto hrá veľmi dobrú sezónu a strieľa pekné góly. V uplynulej sezóne strelil Realu hetrik, snáď to zopakuje."

Rozdiel medzi La Ligou a Eredivisie

"Myslím si, že v Španielsku je vyššia úroveň. V Holandsku sa väčšina tímov snaží tvoriť hru zozadu, tu nie. V Primera sú súperi silnejší, je to lepšie, pretože všetci chcú vyhrať. Na začiatku sa vždy objaví proces adaptácie, ale v priebehu mojich prvých zápasov v Barcelone som si bol istý a cítil som sa pohodlne. Všetci mi veľmi pomáhali, dokonca aj ľudia na ulici. Od začiatku som sa tu cítil vítaný. Mesto som už poznal, bol som tu na dovolenke. Spoluhráči mi poradili miesta, ktoré by som mal navštíviť a takisto aj reštaurácie. Cítim sa tu ako doma."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Mascherano

27
2019-12-17 17:04:28

Najlepšia kúpa za posledné 3 roky.. Aj keby fandím Realu tak tento chlapík je mega sympatický a dúfam ze budúca legenda Barcy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.