Nemecký brankár poskytol rozhovore pre platformu DAZN, v ktorom sa dotkol niekoľkých zaujímavých tém.

Prvé El Clásico

"Pokiaľ ide o moje prvé spomienky na El Clásico, musím povedať, že som mal 15 či 16 rokov, keď som si pomyslel, že pokiaľ by som sa v určitom okamihu môjho života mal rozhodnúť, vybral by som si prestup do Barcelony. V tomto veku netušíte, aké ťažké je splniť túto úlohu. Filozofia Barcelony sa mi však stále zdala zaujímavá. Len vtedy, keď ste už na tomto mieste, môžete si uvedomiť, čo to znamená."

Prvé El Clásico vo farbách Barcelony

"Keď som bol hráčom Barcelony, v prvom El Clásicu som nehral. Bol som vtedy nahnevaný, pretože som chcel hrať vo všetkých zápasoch."

Real Madrid

"Súčasný tím Realu Madrid je pre nás vždy nebezpečný. Tak ako my, aj Real mal na začiatku sezóny problémy. Španielska liga sa stala ťažšou a to predovšetkým z fyzického hľadiska. Jednoduché stretnutie už nie sú."

Messi

"Je to šialené. Opäť raz napísal históriu, keď vyhral šiestu Zlatú loptu. To o ňom hovorí veľa, o tom ako pracuje každý deň."

Tréning

"Stávam sa lepším každý deň. Aj v drobných záležitostiach. Môj tréner José de la Fuente je dosť kritický a vždy nám poskytuje nové stimuly, aby dostal z brankárov Barcelony to najlepšie."

Vzťah s Neuerom

"Treba rešpektovať názory iných ľudí. Ja to tak robím a ostatní by mali tiež. Týmto končí všetka diskusia. Médiá celú vec prehnali a to nebola žiadna diskusia. Snažím sa pripraviť a ponúknuť moju najlepšiu verziu zakaždým, keď som povolaný. Trénerovi chcem skomplikovať voľbu. Je to jediná vec, ktorú robím."

Vychovávania dieťaťa

"Neviem, či budeme naše dieťa vychovávať viac ako Nemca či ako Španiela. Doteraz som nemal možnosť vychovávať nikoho až na môjho psa (smiech). Ale vážne - teraz žijeme v Španielsku, ale pochádzame z Nemecka. Pravdepodobne pôjde o zmes týchto dvoch kultúr."

Budúcnosť

"Nikto nevie, čo sa môže stať. Chcem sa postarať o to, aby bolo mužstvo šťastné. Takisto chcem po sebe zanechať stopu."

zdroj: DAZN
foto: fcbarcelona.com

quentin

30
2019-12-18 12:52:04

Marcovi nech slúži zdravie. Ak sa dá, ešte zvýšiť svoj štandard. A nech tu chytá do konca jeho, dúfam dlhej, kariéry.

Jared

19
2019-12-18 13:15:58

v dokumente, ukazovali ako si stava dom a že je v Barcelone šťastný, chce ostať dokedy bude môcť vravel

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.