Josep Vives, hovorca FC Barcelona, absolvoval po zasadnutí predstavenstva FC Barcelona tlačovú konferenciu, počas ktorej povzbudil fanúšikov, aby si večer prišli na Camp Nou pozrieť El Clásico. Ubezpečil, že nálada týkajúca sa bezpečnostných opatrení je prehnaná a je založená na falošných informáciách.

Komplikované El Clásico a komunikácia s organizáciou Demokratické tsunami

"Žiadne kontakty neprebehli. Neuskutočnili sa žiadne rozhovory. Keď sa organizuje El Clásico vždy sa to robí s obvyklým prístupom, že sa odohrá. Organizácia tohto zápasu a protest, ako aj občianske a mierové nároky sú zlučiteľné. Na Camp Nou môže každý, tak ako vždy, pokojným spôsobom vyjadriť svoju slobodu. Nikdy nedošlo k žiadnym incidentom a to sa musí zopakovať."

Bude sa El Clásico konať?

"Nezvažujeme scenár súvisiaci s vbehnutím na trávnik, myslím si, že zápas sa odohrá. Preto chcem fanúšikov povzbudiť, aby prišli na štadión. Na Camp Nou sa odohrá len niekoľko takýchto zápasov."

Nátlak zo strany niektorých skupín

"Neviedli sme rozhovory s nikým a necítili sme tlak. Nezvažujeme iný scenár ako ten, že všetko prebehne normálne. Samozrejme, že ide o dôležitý a komplikovaný zápas, ale nemyslíme na situáciu, v ktorej by došlo k vbehnutiu na trávnik alebo by fanúšikovia mali sťažený prístup."

Obava z nízkej návštevy

"Je zrejmé, že okolo zápasu sa vytvorila predstava, kvôli ktorej majú fanúšikovia obavy. Bolo to urobené z mnohých dôvodov. Niektoré boli prehnané, ale boli aj také, ktorých cieľom bolo navodiť dojem špecifického príbehu o extrémizme a k tomu boli použité falošné informácie. Sme naozaj pokojní. Chceme, aby ľudia prišli na štadión a urobili to, čo považujú za vhodné, samozrejme pokojným spôsobom. Potrebujeme ich tu, aby boli na tribúnach a podporovali Barcelonu."

Predaj vstupeniek

"V istom momente tempo predaja vstupeniek opadlo. Môžeme to pripísať pochybnostiam. Keď fanúšikovia uvidia, že môžu na tento zápas prísť, nakoniec sa rozhodnú tak urobiť. Fanúšikom odporúčame, aby tak urobili."

Nátlak na rozhodcu

"Naši fanúšikovia sú príkladom a sme na to hrdí. Máme plnú dôveru v ich správanie. Prerušenie zápasu je posledná možnosť. Hovorí sa o tom, čo sa stalo vo Vallecas [prerušenie zápasu Raya s Albacete z dôvodu pokrikov fanúšikov smerom k jednému hráčov; pozn. red.], ale rozhodca sa rozhodne až po vypočutí bezpečnostnej služby. Myslím si, že máme takú bezpečnostnú službu, ktorá je pripravená konať, ak potrebujeme niekoho potrestať alebo stiahnuť z objektu. Sme viac za toto riešenie. Pozastaviť zápas je posledná možnosť."

Spoločný obed vedení klubov

"Áno, vždy to robíme a aj dnešok nebude výnimkou. Sme rivali, nie nepriatelia. Včera sme boli v Madride a diskutovali sme o hodnotách v športe. Spoločný obed vedení klubov neprestane byť aktom srdečnosti a fair-play."

Odkaz hráčom Realu Madrid

"Na tento zápas môžu pricestovať s úplným pokojom, že prídu včas. Hovoríme o tom už niekoľko dní, ale sú takí, ktorí sa snažia vytvoriť paniku a deformovať realitu."

Falošné informácie

"Nebudem ich komentovať. Keď niekto hovorí, že Mossos nezaručí bezpečnosť na Camp Nou, vyvoláva obavy, pochybnosti a nepokoj. Uvediem tento príklad za všetky. Bolo to úplne falošné. Nikto sa neobťažoval opýtať Mossos."

zdroj: marca.com mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.