Včerajšie El Clásico sa nakoniec konalo bez väčších prekážok. Aj napriek tomu bol zápas v druhom polčase na chvíľu prerušený, pretože fanúšikovia nahádzali na trávnik lopty. Na tribúnach sa objavili aj rôzne transparenty od Demokratického tsunami. Čo za tieto udalosti Barcelone hrozí?

Hlavný rozhodca zápasu Hernández Hernández v zápasovom protokole napísal, že kvôli loptám, ktoré boli hodené na trávnik, bol zápas prerušený na 1,5 minúty. Katalánsky denník Sport však píše, že Barcelone za tento priestupok hrozí iba nízky trest, pretože jediné, čo sa stalo, bolo zdržanie zápasu. Maximálna finančná pokuta vychádza na 602€. V minulosti počas zápasu Barcelony s Atléticom Madrid boli na trávnik takisto nahádzané drobné predmety a klub bol za to potrestaný pokutou vo výške 301€. Teraz by to malo byť podobné, najmä preto, lebo ide o prvý takýto prípad.

Sport takisto píše o obsahu, ktorý sme videli na transparentoch na Camp Nou. Podľa denníka nebude Barcelona potrestaná. Umiestnenie bannerov je možné vzhľadom na slobodu slova a väčšie transparenty zas musela schváliť polícia. Predpisy zakazujú v športe podnecovanie násilia, rasizmu, xenofóbie a intolerancie v športe. Transparenty umiestnené na Camp Nou počas El Clásica na nič spomenuté nevyzývali. Barcelona nebude potrestaná ani za estalady, ktoré sú povolené aj na zápasoch Ligy Majstrov.

zdroj: sport.es
foto: facebook

maryann

20
2019-12-19 17:55:51

Za transparenty by nemala byt potrestana,ale za vykon ano !!
Aby na Camp Nou mal Real vacsie nasadenie...to je neslychane....

emiliano

6
2019-12-19 19:16:58

To nie je o nasadení, toto si myslí len nosáč a dúfa, že pridajú a bude Ok . Ale to je zlý úsudok, oni hrajú to, čo je v ich silách, naviac nemajú. Myslím na Suaréza, Rakiho, Busiho, Roberta. Taký Suaréz je okrem športového úpadku už v úpadku mentálnom - ide o chronického klamára, hanbu klubu. Aj včera sa zvíjal, hoci mu nik nič neurobil, je to trápne. Treba ho posadiť, ale to by sa zrejme veľmi urazil, vie to aj Leo, pomáha mu, prihrá, aj keď môže skórovať sám.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.