Katalánci si s Realom Madrid v poslednom vzájomnom zápase na Camp Nou body podelili. Bohužiaľ bezgólovou remízou, čo na atraktívnosti El Clásicu nepridalo. Čo nám tento zápas ukázal tentoraz?

Vládli obrany

El Clásico patrí medzi zápasy, ktoré sklamú len zriedkakedy, ale z pohľadu ofenzív bolo posledné Gran Derbi naozaj sklamaním. Tento typ zápasu priniesol bezgólovú remízu prvýkrát od roku 2002, teda pred 17 rokmi. Odvtedy sa odohralo 49 vzájomných súbojov medzi Barcou a Realom, no vždy vyhrávali ofenzívy, tentokrát to bolo naopak.

Dôvodom tohto stavu bol fantastický výkon od Gerarda Piquého, ktorý odohral jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne. Skvelý zápas odchytal aj ter Stegen, ktorý mal viac práce ako jeho kolega v bránke Realu Madrid. O Luisovi Suarezovi sme nepočuli, zas Messi s Albom nedokázali premeniť vyloženú pozíciu.

Tento výsledok v každom prípade znamená, že Barcelona s Realom neprehrala v posledných 7. vzájomných stretnutiach, čím vyrovnala rekord z čias Pepa Guardiolu. Je však nutné povedať, že fanúšikovia si tento zápas budú pamätať skôr kvôli nudnému priebehu, než kvôli tomuto rekordu.

Chaos v strede poľa

Barcelona v prvom momente zverejnila základnú zostavu, v ktorej sa nachádzal Sergio Busquets, no o minútu na to zverejnila inú základnú zostavu, v ktorej Busquetsa nahradil Ivan Rakitić. Ten v strede hral so Sergim Robertom a Frenkiem de Jongom. Real do zápasu poslal Toniho Kroosa, Casemira a Fedeho Valverdeho. Výsledok? Real takmer v celom zápase vyhrával bitku o stred poľa a vďaka tomu bol aj nebezpečnejší v ofenzíve.

Valverde neskôr v zápase poslal do bojov Artura Vidala, ktorý stredu poľa dodal viac bojovnosti a chuti niečo so zápasom urobiť. Pred koncom zápasu ešte Ansu Fati vymenil Griezmanna. Akým zázrakom odohral Suarez 90 minút, to je záhada.

Vráťme sa k stredu poľa - Kataláncom to fungovalo s Arthurom, Busquetsom a De Jongom. Keď kvôli zraneniu vypadol Brazílčan a nahradil ho Rakitić, Barcelona hrala ešte lepšie. Ale v El Clásicu bola strata Busquetsa citeľná a Sergi Roberto ho jednoducho nedokázal adekvátne zastúpiť. Rakitićovi zápas takisto nevyšiel a problém bol na svete. Chaos.

Barcelona stále na čele

Katalánci síce výkonom sklamali, ale bod za remízu ich udržal na čele priebežného poradia La Ligy. Do Vianoc zostáva ešte jeden zápas - proti Alavésu - a v prípade výhry budeme sviatkovať na pozícii lídra. Vzhľadom na priebeh La Ligy je to ozaj dobrý výsledok.

Ako Real, tak aj Barca majú aktuálne po 36 bodov, akurát Blaugranas majú lepšie skóre. Pred treťou Sevillou majú vedúce celky náskok piatich bodov a celých 7 bodov pred piatym Atléticom Madrid. La Liga je nesmierne vyrovnaná, čo pohľad do tabuľky len potvrdzuje.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

xdiko

17
2019-12-20 09:39:41

Co dodat, Vv a jeho zazracne striedania, kedy ide dole hrac, ktory maka (Semedo) a nahradi ho hrac, co tam mal stat od prvej minuty, na druhu stranu hrac, ktory ma naskakovat uz len z lavicky a cely zapas o nom nebolo pocut (Suarez) tam bude za kazdu cenu a talentovany Fati ide do hry na 10min. Potrebujeme niekoho, kto tento svincik uprace a na to je treba nove vedenie... mentalita, herny prejav, ci disciplina vzali za svoje v momente, ked prisiel pan Vv :(

ace67

-1
2019-12-20 17:16:58

Čo sa týka Suareza,dovolím si tvrdiť,že na tejto stránke nie je jediný fanúšik,ktorý nevie čo je to za zázrak že Sua odohral celý zápas.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.