Barcelona v poslednom El Clásicu nedokázala predviesť výkon, s ktorým by boli fanúšikovia spokojní. S predvedenou hrou proti Realu Madrid však nemohli byť spokojní ani hráči. To v radoch barcelonismo vyvolalo ďalšie pochybnosti.

Koniec kalendárneho roka 2019 sa blíži a zdalo sa, že Barcelona pozvoľna začína predvádzať lepšie výkony. El Clásico to nepotvrdilo. Existujú však aj pozitíva - Barcelona si udržala post lídra práve pred Realom Madrid. Aké to v každom prípade bude ďalej?

Dôvody, prečo veriť

Barcelona je stále lídrom - Katalánci vedú priebežné poradie španielskej Primera Division práve pred Realom Madrid a s 5-bodovým náskokom pred treťou Sevillou.

Udržala si čisté konto - neinkasovať gól v zápase proti Realu Madrid je určite pozitívna správa, hoci obrana ako aj Ter Stegen si museli vyhrnúť rukávy, keďže Real Madrid v zápase dominoval a mal šance.

Držanie lopty - hoci Real Madrid diktoval v zápase tempo, viac lopty na kopačkách mali domáci.

De Jong je skvelý - Holanďan patril medzi najlepších hráčov na trávniku. Má potrebný talent a schopnosti na to, aby naplnil očakávania klubu a fanúšikov.

Alba je späť - Messiho najlepší parťák je späť po zranení a zdravotne plne fit. Teraz ho čaká postupný návrat do hernej pohody.

Piqué je na správnom mieste - najlepší hráč Clásica. Predviedol výkon, ktorý Barcelone zachránil bod. Dirigoval obranu Blaugranas a výborne ubránil všetko, čo bolo potrebné.

Dôvody, prečo neveriť

Hosťujúci tím dominoval na Camp Nou - Barcelona určite nie je zvyknutá na to, že v zápase na Camp Nou dominuje súper. Toto je pre Blaugranas veľké varovanie.

Domáce štatistiky proti Realu - z posledných 7. Gran Derbi na Camp Nou dokázali Katalánci zvíťaziť len v jednom prípade.

Závislosť na Messim - Barcelona sa od odchodu Neymara nemôže okrem Messiho spoľahnúť na žiadneho iného hráča, ktorý by bol schopný zobrať osud zápasu do vlastných rúk. Všetko je na pleciach Argentínčana. Niekedy to funguje a niekedy nie.

Hráči sú vyšťavení - na hráčoch je vidieť, že sa tešia na Vianoce, aby si oddýchli. Valverde sa im snaží dopriať oddych počas sezóny, ale tých zápasov je veľa a vek nepustí.

Valverde nedokáže zmeniť priebeh zápasu - podarilo sa mu prekvapiť proti Interu, ale jeho striedania a taktické zmeny počas zápasov tímu vo všeobecnosti nič neprinášajú.

Problémy s tlakom súpera - Katalánci trpia, ak sa súper rozhodne pre vysoký presing, pretože potom nevedia tvoriť hru zo zadných radoch.

Griezmann - v Barcelone je už 5 mesiacov, ale stále sa nedokázal adaptovať na herný systém Barcelony. Do útočných akcií sa zapája len zriedkavo a stále sa nedokázal úplne zžiť s Messim a Suarezom.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

loptajegulata

28
2019-12-24 15:22:18

Neviem čím si Valverde zaslúžil dostať 3 celé sezóny. A vlastne čím si zaslúžil byť vôbec povolaný... tá politika že musíme vždy mať bývalého hráča nás začína raniť. Koho zaujíma kde trénera volakedy hrával 20 rokov dozadu? Nemá to s jeho prácou nič spoločné.

Milan87

5
2019-12-25 10:26:45

Klub ktorý vyhodí trenéra po dvoch tituloch v domacej lige len tak lahko nového trenéra nepodepíše.
Myslíš že su treneri ktorý by přišli s tým že na 100% vyhraju LM????
A s tým liverpoolom by taky naskok nasi hráči mali uhlidat aj bez trenéra.
V tomto som já viac naštvaný na samotných hračov ako na trenéra

adriano

31
2019-12-24 15:30:44

Neviem prečo ľudia hejtuju stále toho griezmana veď ten drie celý čas čo je na ihrisku.To že sa nezzžil s messim a suarezom je blbosť koľko krát ho na začiatku odignorovali keď bol lepšie postaveny napríklad ako suarez aj aj tak šla prihrávka na suareza a ten ju buď nespracoval alebo pokazil celú akciu.Griezman je ten posledný čo by mal byť kritizovaný skôr by mal byť kritizovaný suarez z útoku je najslabší článok v útoku aj napriek tomu že dal 10 gólov ktoré mu vo všeobecnosti vo väčšine prípadov daroval messi.Barcelona ak nezlepší pohyb presing tak nevyhrali nic.Statisticky je toto najhoršia sezóna zatiaľ valverdeho.

barca87

8
2019-12-24 16:54:04

To máš tak niekto si na hejt vyberie Griezmana, niekto Suareza a niekto sa radšej snaží nehejtovat za každú cenu...vždy máš na výber

Majkl10

24
2019-12-24 15:34:59

cože griezmann jako duvod proč nevěřit? však v lize má 7g a 4 asistence což je například víc než v realu hazard+ rodrygo+ jovic a vinicius dohromady a z MSG je určitě nejvíc běhavej

Mascherano

10
2019-12-24 16:00:53

Neviem mne sa Griezmann páči.. Chce to ešte troška času ale je to dokonale

Maximus80

8
2019-12-24 16:17:32

Lukáši a ty si taky užij vánoční svátky,stále tu dáváš články a pracuješ :-)

MisterBlue

8
2019-12-24 17:11:37

Mám k tomu pár věcí.
1. Modlím se aby se stal Vánoční zázrak a vyhodili Valverdeho a najali Pochettina. My potřebujeme Pochettina. Zlepší fyzickou přípravu, dá pořádné šance mladíkům, dokáže reagovat na vývoj zápasu, dá hráče na správné pozice.
2. Griezmann aneb když dáváte hráče na špatnou pozici. Opravdu mu to tam nejde, ale je profesionální, nestěžujte si, dře jako kůň. Dát ho na hrot, myslím, že by byl boží.
3. Prodeje: Osobně bych prodal Rakitiče, dokud ještě něco stojí. Někdo se mnou možná nebude souhlasit, ale to samé Suareze (s rolí náhradního hrotového útočníka se asi nesmíří). Roberto by se buď měl smířit s rolí náhradního pravého obránce nebo taky odejít. A nakonec se bojím, že Dembele jsou vyhozené peníze, tak ať se nám z toho aspoň něco vrátí. To sám Coutinho (až se vrátí).
4. Nákupy: Nutně potřebuje opravdové levé křídlo. Mané, Sané, Gnabry apod. Co se týče Neymara, už bych ho prostě nechal. Ne že bych k němu cítil nějakou zášť nebo tak něco (už mi je tak nějak jedno). PSG ho ale radši prodá za 50 mil. konkurenci než nám (s jistou nadsázkou samozřejmě). Středního obránce potřebujeme jen v případě, že se neprosadí/odejde Todibo. A nakonec možná náhradního hrotového útočníka.
5. Vím, že se většina viny hází na trenéra, ale kdo ho najal? Jednoduše mám za to, že od zvolení Bartomeua to jde s Barçou z kopce.

Respekt tomu, kdo to dočetl až sem. Pevné nervy s naším milovaným klubem a Šťastné a Veselé Vánoce všem. Visca el Barça!!!

MisterBlue

4
2019-12-24 17:23:14

Doplnění: Na to levé křídlo spíše někoho lehce staršího (osobně si myslím, že Mané je ideální), aby vedle něj mohl růst Fati a postupně ho nahradit.

T0mIO

8
2019-12-24 17:40:19

Početino je ten posledný koho tu chcem. Ten tu nemá čo robiť.

MisterBlue

-5
2019-12-24 17:50:40

Mohu vědět proč?

Milan87

2
2019-12-25 10:31:44

MisterBlue.
Od zvolenia barta to ide dolu vodou???
Ty vies koho kupit koho predat???
Chytry si jak rádio máš 19 a pepovu barcu poznas akurat z youtubu.
Pochettino sem nikdy nepride bo trenoval espanyol keď ti bolo 12 ty trenere

MisterBlue

-2
2019-12-25 22:16:08

Milan87 všechno jsou to samozřejmě pouze moje názory (myslel jsem, že je to jasné) a samozřejmě nemohou vědět jestli jsou správné nebo ne. Ano je mi 19 a Barcelonu pod vedením Guardioly znám jen z internetu, tady se ale nebavíme o týmu z té doby, ale o nynějším týmu. Navíc si nemyslím, že by existovala přímá úměra věk/znalosti nebo délka fanouškovství/správnost názorů (nebo nějaká podobná úměra) K Bartomeuovi: Sleduji Barcelonu od doby co se stal prezidentem a myslím tedy, že mám právo mít názor na to, jak se od jeho zvolení klub vyvíjí. Co se týče Pochettina, ano vím, že trénoval Espanyol (a že je to rival). Osobně jsem ale přesvědčen, že přínos, který by pro tým měl, jednoznačně převáží odpor k tomu, že byl trenérem tohoto klubu. Zároveň chci podotknout, že nemám představu o jeho sympatiích či antipatiích k FC Barceloně (nebo vedení k němu) a nemůžu tedy ani odhadnout pravděpodobnost jeho příchodu (proto jsem to v původním příspěvku neřešil).

blauigrana

4
2019-12-24 19:11:50

Tom súhlasím

FCBfan2106

1
2019-12-25 23:26:45

Ja mam len jeden dôvod prečo v Barcelonu veriť. Lebo v ňu verím a budem cely život.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.