Katalánci ukončili púť v kalendárnom roku 2019 víťazstvom nad Deportivom Alavés 4:1. Aj tento zápas nám ukázal niekoľko zaujímavých aspektov.

Griezmann sa stáva čoraz platnejším hráčom

Antoine Griezmann vsietil v tejto sezóne La Ligy už 7 gólov. Tentokrát otváral skóre zápasu proti Alavésu umnou strelou vo vnútri pokutového územia. Zaujímavosťou je, že ide o jeho šiesty úvodný gól v drese Blaugranas. To je skvelá štatistika. Ale Griezmann proti Deportivu predviedol ďaleko viac, než len jeden gól. Vynikla najmä spolupráca s Messim. Napríklad v 38. minúte rezultovala takmer v druhý gól Blaugranas.

Viac kombinačnej hry sme videli v druhom dejstve. Messi poslal loptu na Griezmanna za obranu a škoda postavenia mimo hru. Gól neplatil. Francúz po zápase novinárom povedal, že sviatkovať bude veľmi šťastný a vyzerá to tak, že po pomalom začiatku si útočník postupne nachádza v Barcelone svoje miesto.

Vidal? Čo strela - to gól

Valverde vo včerajšom zápase vymenil celý stred poľa, keď si zahrali Carles Aleñá, Arturo Vidal a Sergio Busquets. Vidal predviedol typický bojovný výkon a odmenou mu bol ďalší strelený gól - už piaty v tohtoročnej edícii La Ligy len pri jeho štvrtom štarte v základnej zostave. Vyzerá to tak, že ak Čiľan dostane v základe šancu, snaží sa trénerovi maximálne zavďačiť a to sa mu aj darí - veď strelil už 5 gólov.

Vidal v prebiehajúcom ročníku nastrieľal viac gólov ako všetci ostatní stredopoliari dovedna. De Jong a Busquets majú po jednom, Rakitić a Aleñá na svoj gól ešte čakajú. V prípade Vidala je zaujímavosťou to, že na svojich 5 gólov potreboval len 5 striel na bránu súpera. Neuveriteľné. Novinári však napriek tomu tvrdia, že Barcelonu opustí už počas zimného prestupového obdobia.

Pevnosť Camp Nou aj v roku 2019

V sobotu si Barcelona zabezpečila pozíciu lídra, Messi strelil svoj 50. gól v sezóne - opäť - a Katalánci si pripísali ďalší rekord, keď v roku 2019 nenašli na Camp Nou premožiteľa. Skvelú noc zažil aj Luis Suarez, ktorý prihral na 3 góly a jeden sám strelil. Vráťme sa však k podstatnej zaujímavosti. Z Camp Nou si v roku 2019 neodviezol plný počet bodov ani jeden súper. Len v štyroch prípadoch sme videli deľbu bodov - dvakrát remizoval Real Madrid, raz Valencia a raz Slavia Praha.

Barcelona v roku 2019 na Camp Nou nastrieľala 81 gólov, inkasovala 20. Všetko v 28. zápasoch. Bohužiaľ, na ihriskách súperov je to iná pesnička, keď len v tejto sezóne Blaugranas remizovali na pôde Sociedadu a Osasuny a prehrali s Athletic, Levante či Granadou. Platí však, že Blaugranas začnú rok 2020 ako priebežný líder La Ligy - Real Madrid by musel Athletic Bilbao dnes večer poraziť minimálne o 5 gólov, aby sa dostal pre Kataláncov.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

adriano

17
2019-12-22 09:09:35

Griezman je viac platný hráč ako suarez.Hra v predu dokáže pomahat vzadu a keby hral na svojej pozícii s ďaleko lepším hráčom ako je suarez bol by ešte výraznejší najma gólovo.Na to že nehrá na svojej pozícii a že vypomáha aj vzadu dal už pekných sedem golov.Podla mňa veľmi dobrý hráč a aj do tohto herného systému len tréner je mimo ale to je už známe.

footballister

13
2019-12-22 09:24:07

Suarez je dobrý asistent a drží si svoju úroveň, tak neplač furt

adriano

6
2019-12-22 09:46:16

Však vidíme kôli komu si drží svoju uroven.Ked by Messi nehral tak ten tvoj suarez je marnotratny.Ale však uvidíme na konci sezóny či bude platný tak ako ho poniektory tu velebia.

footballister

2
2019-12-22 10:33:15

Luis už síce nie je taký dravec ako kedysi, ale s Leom si stále rozumie a je pre nás stále prínosom, ale to taky večný hejter ako ty asi nechápe.

adriano

-3
2019-12-22 11:02:32

Ďakujem za prívlastok ty večný hejter.

footballister

-1
2019-12-22 11:24:08

Nemáš začo :)

Cizinkx

9
2019-12-22 12:25:27

Jak může být přínosem hráč který pravidelně v největších zápasech selhává a je přítěž? Nikdo nemá ani popel proti Luisovi co dokázal, ale to ze je momentálně na hřišti jen díky Leo a to že Valverde je připosranost sama protoze ho neposadí o tom nemuže být ani řeč. Formu nemá už tak sezonu a půl mozna víc. V LM je naprosto tragický a to je ještě slabé slovo hodilo by se horší, a jeho pálení tutovek nás většinou stojí body nebo postup že. Má nadherné goly když se ukopne je to něco, ale co si budeme na co nám to je v zápasech proti týmům který bychom měli přejet i bez něj? Navíc bez míče je otřesný, nedokáže spracovat míč, neustále se vzteká a nadává kolem sebe(běžně peskuje spoluhráče na hřišti), a hlavně je to nechutný simulant. Opět lidi vidí statistiku vcera 1+3 užasný. Ale opět co proti nám hrálo. Myslím že z toho lidi za ty Valverdeho sezony uz vyrostli. Nehledě na jeho tiskovky kdy nám dokazuje po zápase že vlastně vubec neví co dělá :).

mazanyhrac

15
2019-12-22 09:57:59

mrkněte na Puiga, to je to co nám chybí. Je u nás ještě jenom proto, že chce uspět jedině v Barce, jinak by ho stopro někdo https://www.youtube.com/...

Jeso

1
2019-12-22 10:36:24

pripomína mi De jonga :)

plcd

3
2019-12-22 20:47:15

Keď si na youtube tak si sa mohol dnes 0 17:00 mohol pozrieť na zápas Olot vs Barca B.Prehrali 1:0 a Puig za prvých 60 min. nedal jednu presnú prihrávku.Ale pre vás je lepšie vždy pozerať jednu kompiláciu kde hviezdi.Ak chcetetýchto hráčov presadzovať do "A",tak si ich aj pozrite ako hrajú,či na to v tejto dobe majú.

2sjr

0
2019-12-22 20:14:21

Včera to bola miestami stará dobrä Barça a dúfam že v tomto trende bude pokračovať . A čo dodať k tomu Puigovi snáď len že si jeho talent budeme môcť vychutnávať v Á-čku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.