Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde vraj plánuje postaviť do základnej zostavy v Španielskom superpohári Norberta Muraru, známeho ako Neta. Informuje o tom katalánsky denník Mundo Deportivo.

Španielsky superpohár sa tento rok výnimočne neuskutočnil už v auguste, ale kompetentní si pre nás pripravili zbrusu nový formát. Pôjde o turnaj, ktorého súčasťou budú až štyri tímy - okrem Barcelony aj Real Madrid, Atlético a Valencia, a odohrá sa od ôsmeho do dvanásteho januára v Saudskej Arábii.

Podľa Mundo Deportivo chce dať v Supercope tréner Valverde šancu druhému gólmanovi Netovi. Denník tvrdí, že je mimoriadne spokojný s jeho každodennou prácou, za čo by mu mohli byť odmenou až dve stretnutia proti najlepším tímom zo Španielska. V semifinále sa Barca predstaví proti Atléticu a v prípade postupu narazí vo finále na úspešnejšieho z dvojice Real Madrid a Valencia. 

Okrem spokojnosti s Netovým prístupom počas tréningov zohráva dôležitú úlohu aj ďalší faktor. Gólman v ostatných sezónach zvykol pravidelne hrávať, no v tej súčasnej nedostáva prakticky žiadne minúty, a tak sa potrebuje dostať do zápasového rytmu. V jeho neprospech hovorí aj fakt, že Katalánci dostali voľno v prvých dvoch kolách Copa del Rey, z ktorých ako nasadený tím postúpila automaticky. 

V tomto ročníku tak odohral len jeden oficiálny duel, a to na Štadióne Guiseppeho Meazzu proti domácemu Interu. Brazílčan podal vynikajúci výkon a predviedol hneď niekoľko prvotriednych zákrokov proti Lautarovi aj Lukakovi. Barcelončania už mali istý postup do play-off, ale Neto im pomohol ukončiť skupinovú fázu presvedčivým spôsobom a aj jeho zásluhou do klubovej pokladnice pribudlo 2,7 milióna eur. 

Po skončení stretnutia ho chválil aj Valverde. "Veľmi som chcel, aby dnes nastúpil. Sledujeme, ako každý tréning tvrdo pracuje, no nemohol to ukázať na trávniku, pretože fantastickú formu má aj Marc. Ľudia nemali príležitosť vidieť Neta v akcii, a tak spochybňovali jeho pripravenosť, ale dnes ukázal, že prináša medzi tri žrde obrovskú istotu," povedal. 

Zdroj: md
Foto: md

Fcb1231

-5
2019-12-25 18:47:46

Kludne by som tam posla Bčko , vieme čo Barca potrebuje, na 1. mieste LM a 2. Ligu , zbytočné cestovanie na nepodstatný "turnaj"

Nalim

1
2020-01-06 10:39:20

Nech len makajú, peniaze majú veľké. Futbal je divadlo, ľudia chcú kvalitu, aj ostatní budú hrať naplno !!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.