Vo vedení FC Barcelona dospeli na základe svojich bohatých skúseností z ostatných rokov k jednoznačnému záveru. Hráči, ktorých zastupuje Mino Raiola, zvyknú skončiť tam, kde sa rozhodne... Mino Raiola. 

Jednou z mála výnimiek, ktoré však potvrdzujú pravidlo, je Zlatan Ibrahimović (ktorý, mimochodom, podpísal do konca sezóny zmluvu s AC Miláno). Švéd je zrejme natoľko silnou osobnosťou, že ho nedokáže presvedčiť ani autorita typu Raiolu, ale to neplatí o väčšine ostatných hráčov. 

Najnovším príkladom je Matthjs de Ligt a presvedčili sa o tom v FC Barcelona. Ešte niekoľko mesiacov pred tým, ako sa upísal Juventusu, médiá predpokladali, že by mohol skončiť v Barcelone. No potom prišiel na scénu Raiola a ukázal svoju moc. 

Pre Barcu bola na začiatku prioritou kúpa Frenkieho de Jonga. Rokovalo sa o nej už v roku 2018 a naklonení jej boli aj jeho zástupca Ali Dursan, aj hráč samotný. Dokonca tak veľmi, že na Camp Nou boli ochotní na Holanďana počkať. Vedeli totiž, že stred poľa majú dostatočne kvalitne pokrytý, a tak by sa uspokojili aj s dohodou o kúpe v roku 2020.

Naopak, o niečo viac sa obávali zloženia obrany. Vedenie znepokojoval zdravotný stav Umtitiho, ktorý ešte znásoboval vek Piquého a neskúsenosť Todiba. A tak začali čoraz intenzívnejšie poškuľovať aj po de Jongovom spoluhráčovi Matthijsovi de Ligtovi. 

Tak či onak, keď sa Barca prvýkrát skontaktovala s Raiolom, aby mu povedala o svojom záujme, všetko bolo jasné. Požadoval províziu, ktorú klub nebol za žiadnych okolností ochotný zaplatiť - až osem miliónov eur. Agent funkcionárom blaugranas odkázal, že v takom prípade do Barcelony ani nepricestuje. A naozaj nepricestoval. 

Vtom začali konať členovia direktívy. S Raiolom sa napokon stretli v Miláne, no ten trval na svojom a neskôr pridal aj ďalšie podrobnosti. Chcel, aby hral de Ligt v Juventuse a poznamenal, že do Barcy by mohol prísť najskôr v roku 2022. 

Raiola bol jednoducho človek, s ktorým sa nedalo rokovať, no samotný stopér klub ubezpečoval, že túži po Barcelone. 

Katalánci medzitým uzavreli prestup de Jonga, o ktorého mali záujem aj v Manchestri City či PSG. Keďže jeho spoluhráč de Ligt videl, že so svojím agentom len tak ľahko nepohne, zavolal barcelonskému vedeniu. "Ako je to so mnou? Ja totiž neviem nič," mal hovoriť. 

Azulgranas mu neklamali: "Mino chce príliš veľa peňazí, to si nemôžeme dovoliť."

"Pre mňa peniaze nie sú problém, Barca je mojím snom a tam aj chcem ísť," odpovedal Holanďan. 

Vedenie opätovne pozvalo Raiolu do Barcelony. "Viem, že chce ísť k vám a netrápia ho peniaze. Tak nech sa tak stane a ja nemusím dostať províziu. Toto je však pre mňa citlivé obdobie a dobrý mesiac nebudem v Európe," povedal. 

Katalánci mu verili. Ak to bola jeho stratégia, vyšla dokonale. V každom prípade, v máji FIFA Minovi pozastavila platnosť licencie pre agenta a dá sa domnievať, že to vedel vopred. 

Rozhodujúce stretnutie sa uskutočnilo desiateho mája a zúčastnili sa ho prezident Bartomeu, viceprezident Mestre, generálny manažér Pep Segura a športový riaditeľ Abidal. Všetkých prekvapilo, že prehovoril samotný de Ligt. Zrazu od základov zmenil rétoriku a tvrdil, že ponuka Barcelony nie je dostatočne finančne atraktívna. Už sa nedalo nič robiť.

Záver? Raiola si napokon nejako stále presadí, čo si zaumieni. A futbal už dávno nie je hrou pre poctivých. 

Zdroj: md
Foto: md

myzuFCB

21
2019-12-29 08:15:41

To je všetko o tom, že Raiola je obyčajný ****, ktorý chce z každého prestupu vyťažiť čo najviac pre seba a keď nejaký klub odmietne zaplatiť požadovanú províziu tak hľadá taký ktorý mu tú províziu zaplatí. Stále dookola pri každom prestupe ktorý má pod palcom Raiola. Aj keby Slovan bol ochotný zaplatiť mu najväčšiu províziu tak by dosiahol prestup do Slovana lebo by z toho kvaplo do vrecka jemu najviac. On z vysoka kašle na želania hráčov a on zrejme povie hráčom kam prestúpia a kam nie a vôbec neberie ohľadom na ich želania. Ale aj tak sa čudujem tým hráčom. Takéhoto agenta by som nechcel. Je veľa ďalších kvalitných agentov ktorý robia svoju prácu pre toho hráča a nie pre navýšenie svojho konta.

blauigrana

16
2019-12-29 08:26:45

kámo a ty v akej rozprávke žiješ? :D každý chce peniaze a čo najviac spravil by si to isté ak by si bol na jeho mieste :D a môžeš mu podakovať pretože tento hráč je mega overrated...5x by som zobral Tobida ako jeho

myzuFCB

4
2019-12-29 08:46:23

tak to sa myslíš. mňa by nikto neuplatil sorry. na také dno som nikdy našťastie neklesol a ani neklesnem. Peniaze nie sú všetko a nikdy nebudú, pretože niektoré veci sa nedajú žiadnymi peniazmi zaplatiť.

Ladislav

13
2019-12-29 10:49:58

Lehce se odmítá když nejsi v té pozici :D

FCBkraken

4
2019-12-29 08:33:28

Miňo je obycajny spinavy chamtivy agent ako vsetci ,,hrač ho nezaujima zaujimaju ho peniaze pre seba ,,ako ja osobne by som takeho agenta nechcel a ak by sa dalo urcite by som mu dal padaka keby mi toto urobil ,,ale neviem ako to funguje ci hrac vobec moze ******* agenta ,,ak moze ,,tak ti hraci co ho maju su dobre drbnuti na palicu

tunno

8
2019-12-29 08:41:07

Parada ze neprisiel, za 80m stoper co je pozicne katastrofalny to by bol najhorsi nakup v historii

mazanyhrac

7
2019-12-29 10:01:55

za mě je pomalý, a to i když je mladý, musíme hledat jinde ... jinak doufám, že Umtiťák je v cajku, protože když je zdravý, tak to +před brankou všechno čistí, je rychlý, je silný .... prostě jednička do obrany...ale když je zdravý, no

Ladislav

1
2019-12-29 10:52:26

Zas média píšou nějaké pohádky, to jim odposlouchavají mobily nebo co? Btw, Mino dělá svou práci ne jedničku, ti hráči co s ním smlouvu podepíší vědí co čekat a proto jsou taky všichni spokojeni, ještě nikdo se na něj nestěžoval, kromě teda majitelů klubů které on parádně obírá :D

Moraviano

1
2019-12-29 11:01:02

Jde to i bez mina a jeho šílených provizí....jeho taktika je jasná, nepotřebuje,aby de ligt šel hned do barcy(pokud je to jeho sen),ale hezky se napakoval teď a za nějakej čas bude cpát de ligta do španělska nebo anglie.Snad bude mít barca plno, poohlédne se třeba po soyuncum a de ligtovi se už nesplní jeho sen.

2sjr

4
2019-12-29 11:05:13

Osobne by ma zaujímali zmluvy agentov a hlavne práve lišiaka Raiolu zo svojimi (zamestnávateľmi ) . Samozrejme futbalista musí mať svojho agenta ktorý ho zastupuje no je to skôr že agent má svojho futbalistu ktorý za neho hrá.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.