Je veľmi nezvyčajné, že za 17-ročného hráča zaplatila Barca hneď päť miliónov eur, no na Pedriho sa kladú obrovské očakávania. Nateraz pritom ostáva v Las Palmas, kde je oficiálne na hosťovaní. 

Kmeňového hráča FC Barcelona však vo vedení katalánskeho klubu pozorne sledujú. Dokonca majú v týchto okamihoch dohadovať s jeho agentom termín, keď by mohol prísť na Camp Nou, aby mu urobili špeciálnu zdravotnú prehliadku. Súčasťou bude detailné preštudovanie jeho tela, na základe ktorého mu odborníci blaugranas vytvoria špeciálny cvičebný plán korešpondujúci s jeho športovými cieľmi. Plánom je, aby v sezóne 2020/21 urobil po futbalovej stránke dôležitý krok vpred bez zbytočných zdravotných problémov. 

Barca chce mať takto pod kontrolou zmeny, ktoré prináša Pedriho dospievanie. Na jeho telo sa zrazu kladú oveľa väčšie požiadavky a tréningová záťaž, a tak je mimoriadne dôležitá jeho príprava mimo trávnika. Po príklady, prečo to je také dôležité, vôbec nemusíme chodiť ďaleko - pozrime sa len na Ansu Fatiho. Ten v 16 rokoch poskočil z juvenilu rovno do prvého tímu, a po niekoľkých mesiacoch si musel dať pauzu pre pretrvávajúci bolesti kolena. Doktori sa zhodovali na tom, že ich príčinou bol rast. 

Vyžaduje si to mimoriadnu odhodlanosť aj samotného Pedriho a klub ho takýmto spôsobom tak trochu testuje. Pokiaľ tréneri uvidia, že zodpovedne pristupuje k úlohám, ktoré mu dajú špecialisti, môže v ich očiach stúpnuť. 

V Barcelone plánujú, aby začal mladík nasledujúcu predsezónnu prípravu v prvom tíme a následne sa uvidí. Je dôležité pripomenúť, že v béčku bude môcť hrať 170 centimetrov vysoký stredopoliar podľa aktuálneho kontraktu len v prípade, že počas tejto sezóny postúpi do Segundy A. Pokiaľ sa tak nestane, nastane niekoľko možností - buď ostane v prvom tíme (čo je nepravdepodobné), alebo odíde na ďalšie hosťovanie. 

Ideálny by bolo, keby sa Las Palmas dostalo do najvyššej ligy a Pedri by mohol pokračovať ako kmeňový hráč Barcy tam. Ak sa to však nestane, na stole má aj ponuky z iných španielskych klubov aj zo zahraničia. 

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

3
2020-01-02 19:33:56

Ake ma s nim Barca plany? Ani srnky netusia.....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.