Uruguajský útočník Blaugranas chce začať nový rok tak, ako ten predchádzajúci ukončil: gólmi. Suarez trávil vianočné prázdniny v rodnej krajine a po obnovení manželského sľubu sa vrátil do Barcelony a už aj trénoval.

V poslednom zápase v roku 2019 sa Suarez strelecky presadil, keď zaznamenal jeden zo štyroch gólov mužstva. Deviatka Barcelony je druhým najlepším strelcom tímu po Leovi Messim, keď má v štatistike už 10 presných zásahov. Rebríček vedie Leo s 13. gólmi. V ligovej klasifikácii o Trofeo Pichichi je pred Luisom ešte Karim Benzema z Realu Madrid, ktorý v doterajšom priebehu Primera Division zaznamenal 12 gólov.

Už zajtra sa Suarez pokúsil natiahnuť dobrú streleckú formu a hoci so spoluhráčmi pred zápasom s Espanyolom odtrénoval len dvojicu tréningov, je vysoko pravdepodobné, že sa objaví na trávniku. Doteraz Suarez v drese Blaugranas odohral 6 výjazdových zápasov proti Espanyolu. Strelil v nich 3 góly, ten posledný v uplynulom ročníku, keď Barca vyhrala 4:0. Predchádzajúce góly padli v sezóne 2016/2017, keď Suarez otvoril aj uzavrel skóre zápasu (Barca vyhrala 3:0). Ak do úvahy vezmeme aj domáce zápasy na Camp Nou, Luis Suarez odohral proti Espanyolu 13 zápasov - 10x v La Lige a 3x v Copa del Rey. Dovedna v nich strelil 8 gólov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Jan_Kelemen

-8
2020-01-04 01:08:41

Správnou nohou na lavičku ????

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.