Abelardo Fernández, nový tréner Espanyolu, má za sebou tlačovú konferenciu pred dnešným derby s Barcelonou. Zdôrazňuje, že ho zaujíma len jeho vlastné mužstvo, ktoré je momentálne na chvoste španielskej ligy. 

Jeho hráči

"Tvrdo sme pracovali na mentálnej stránke a taktike. Mužstvu sa náramne darí a sme pripravení zvrátiť nepriaznivú situáciu. Celý týždeň sme výborne trénovali - rozprával som sa so svojimi zverencami na individuálnej aj skupinovej úrovni. Doteraz vychádzalo všetko fantasticky a som presvedčený o tom, že odohráme vynikajúci súboj."

Tlak

"Nie sme nervózni. Vieme síce, že naša situácia nie je dobrá, ale snažíme sa myslieť na prítomnosť. Pristupujeme k tomu, akoby sme začínali v lige odznova. Hráč si musí uvedomiť svoje schopnosti a potom sa môže zlepšovať."

Barcelona

"V prvom rade hľadím na svoj vlastný tím, aj keď sa, samozrejme, chystáte aj na konkrétneho súpera. Počas tohto týždňa som sa snažil hlavne pozdvihnúť náladu u svojich zverencov, až potom som sa pripravoval na Barcelonu."

Najlepší okamih na zápas proti Barcelone

"To nikdy neviete. Je to môj prvý súper a chcem vyhrať - je mi jedno, či hráme proti prvému, alebo poslednému. Treba prekonať náročné okamihy a som presvedčený, že Barcelonu môžeme poraziť."

"Od fanúšikov nemôžem očakávať nič, máme im čo dokazovať. Čaká na nás derby a nám všetkým by sa páčilo zvíťaziť. Priaznivci uvidia na štadióne tím, ktorý sa im bude páčiť."

Tri body s Barcou

"Nie je to nemožná misia. Vo futbale sa dá hrať príšerne, ale vyhrať môžete i tak. Veľa športov vám takúto možnosť nedáva. Ak budeme chcieť získať tri body, budeme musieť hrať na 200 percent v útoku aj obrane, ale to platí o ktoromkoľvek mužstve v tejto extrémne vyrovnanej lige. Máme obrovské očakávania - uvidíme, čo sa stane. Nikdy nič nevylučujem a rovnako sa nedá vylúčiť ani to, že vyhráme."

Messi

"Myslím len na Espanyol, netrápi ma Messi ani Suárez. Pre mňa sú dôležitejší moji vlastní hráči. Ak budú hrať na hranici svojich schopností, môžeme to Barce skompilkovať."

Je Barca slabšia ako v ostatných rokoch?

"Nemyslím si. Skôr by som povedal, že slabšie tímy sa zlepšili a všetko je oveľa viac vyrovnané. Všetci sa už naučili reagovať na Barcu v niektorých prvkoch hry. Veľké tímy, ak ich tak môžeme nazvať, teraz majú problémy s tými menšími, lebo rozdiely medzi nimi sa viditeľne zmenšili."

Zdroj: md
Foto: md

FCBNAJLEPSIA1

29
2020-01-04 11:30:46

S Valverdem určite.

blauigrana

9
2020-01-04 11:36:17

toto by mali uhrať aj s Erniem v bráne :D

Majkl10

12
2020-01-04 11:58:17

Třeba hráči zapomenou že se jedná o venkovní zápas když jedou jen do jiné části Barcelony a budou hrát jak to umí na domácím stadionu :D

FCBarcelona2018

1
2020-01-04 12:01:20

Myslím, že aj keď Espanyol nám vedel narobiť problémy, dnes by sme mali získať tri body. Nič iné si ani neviem predstaviť.

Tom91

13
2020-01-04 12:04:18

Kouknu na tabulku a pak čtu "Mužstvu se náramně daří". Asi Valverdeho příbuzný. Doufám že si dneska zahraje Fati, chtěl bych vidět i jeho fotbal ne jen X článku a komentářů vynasejici ho do nebe.

Lusci

16
2020-01-04 12:20:56

Samozrejme Espanyol a Malaga vzdy proti Barce bojovali futbalovými zbraňami. Len v každom zápase zabudli, že majú hrať futbal a nie bojové športy. Našťastie Malaga je už v háji a Espanyol by ju mohol úspešne nasledovať.

LaBrie

1
2020-01-04 16:45:22

Nevadi, zase budeme trpiet...a ak motyka streli, aj vyhrame....

Koeman1993

0
2020-01-04 22:31:22

Abelardo, bývalý obranca FC BARCELONA...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.