Mal za sebou v novom tíme len svojich prvých 90 minút, ale niektorí už tvrdili, že môže konkurovať dovtedy neohrozenej brankárskej jednotke. No potom prišlo zranenie, ktoré ho na dlhšiu dobu odstavilo. Život, našťastie, prináša vždy druhú šancu. 

Barca sa v ostatných sezónach mohla pýšiť zrejme najkvalitnejšou brankárskou dvojicou v celej La Lige. Odchod Jaspera Cillessena do Valencie tak celkom prirodzene vyvolal naše obavy, ale ani sme príliš dlho nemuseli čakať a opačným smerom putoval ďalší skvelý gólman Neto. Na Camp Nou za neho zaplatili 26 miliónov eur. 

Neto prichádzal s obrovskými ambíciami. Na prvej tlačovej konferencii síce nepoprel, že ho kúpili ako hráča na lavičku náhradníkov, avšak prízvukoval, že plánuje bojovať o svoje miesto a minúty. A jeho debut za Kataláncov to len potvrdil. 

Valverde sa v dvojzápase s Neapolom rozhodol zmeniť zaužívané pravidlo - namiesto toho, aby chytali brankári v každom stretnutí 45 minút, dostal každý z nich priestor počas celého súboja

Neto v tom svojom podal vynikajúci výkon. Exceloval najmä v úvodných dvadsiatich minútach, počas ktorých sa blysol dvomi presvedčivými zákrokmi. Katalánska tlač dokonca tvrdila, že by mohol ohroziť dovtedy neotasiteľnú pozíciu Ter Stegena

Avšak už dva dni nato sa nešťastne zranil, keď si zlomil zápästie na ľavej ruke. Nielenže tak prišiel o šancu bojovať o ďalšie minúty, no pripravil sa o dôležitú časť letnej prípravy. V čase, keď sa mal zžívať so svojimi spoluhráčmi, pracoval na pomalom návrate po zdravotných problémoch. Vyžiadali si viac než päť týždňov. 

Život, našťastie, prináša druhé šance. Tú svoju dostal Brazílčan až v decembri - Valverde ho postavil do posledného zápasu skupiny v Lige majstrov proti Interu Miláno. Nesklamal. 

"Veľmi som chcel, aby dnes nastúpil. Sledujeme, ako každý tréning tvrdo pracuje, no nemohol to ukázať na trávniku, pretože fantastickú formu má aj Marc. Ľudia nemali príležitosť vidieť Neta v akcii, a tak spochybňovali jeho pripravenosť, ale dnes ukázal, že prináša medzi tri žrde obrovskú istotu," povedal po zápase tréner. 

Dnes na brankára čaká aj debut v lige. Ter Stegen sa totiž na prvom povianočnom tréningu zranil, a tak nefiguruje v zápasovej nominácii. Neto má šancu, aká sa mu už nemusí naskytnúť - presvedčiť o svojich kvalitách definitívne nie iba trénerov, ale aj nás, fanúšikov. 

Zdroj: © MeeTee
Foto: archív

Revive

14
2020-01-04 18:37:11

Je škoda, že tak kvalitný brankár robí dvojku u nás, jednoznačne je Neto top brankár, jeho jediné nešťastie je, že našou jednotkou je MATS a plus je od MATSa starší. Nevadí, verím že dnes to bude čisté konto a že v superpohári bude vo svojom najlepšom.

PETOHOLO93

5
2020-01-04 20:34:16

Neto je super ale MATS je proste top1 a tak to aj musí ostať a basta.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.