Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred semifinále Španielskeho superpohára s Atléticom Madrid. Zápas je na programe zajtra od 20:00.

Aké sú vaše pocity v Saudskej Arábii, ak berieme do úvahy spoločenský aj kultúrny kontext tohto superpohára?

"Sme v pohode, formát superpohára sa zmenil už pred rokom, takisto sme hrali za hranicami v Maroku. Toto je ďalší krok. Uvidíme, vlastne sme len teraz pricestovali, dnes sme mali nejaké problémy s transportom. Vo všeobecnosti sa máme dobre."

Akú dôležitosť pripisujete tomuto stretnutiu vzhľadom na úroveň súpera a možnosť zahrať si vo finále?

"Je to úplne nový formát, nie je to ani dvojzápas ani ligový zápas. Vieme, ako ťažko sa hrá proti Atléticu a zajtrajší víťaz postúpi do finále. Už ligový zápas bol vyrovnaný a víťazstvo sme si zabezpečili až v koncovke."

Cítite sa pohodlne v krajine, ktorá v mnohých oblastiach stále zaostáva? Chceli by ste tento turnaj odohrať radšej niekde inde?

"Viem, že sa o tom veľa hovorí. Musíte pamätať na to, že futbal je aj biznis, vždy sa hľadajú nové zdroje a vlastne preto sme právu tu. Pred rokom bol kontext v Maroku takisto výnimočný, nie je to to isté ako hrať doma."

Myslíš si, že vzhľadom na množstvo zápasov budú nutné zmeny a osvieženie zostavy alebo budeš chcieť od prvého zápasu nasadiť najlepšiu zostavu?

"Uvidíme, nateraz pred nami stojí len jeden zápas, ten zajtrajší. Predchádzajúci zápas sme odohrali pred piatimi dňami. Nie je potrebné myslieť ďalej, pretože ďalší zápas môže prísť alebo nemusí."

Povolal si až 24 hráčov. Je niekto z nich nie celkom fit? Ako dôležité je pre teba získať trofej?

"Všetky tímy vzali viac hráčov, musíme predvídať rôzne scenáre. Takisto je potrebné trénovať. Ľahké zápasy neexistujú a už určite nie proti tímom, ktoré sú tu. Stať sa môže všetko."

Hovoril si s Arturom Vidalom? Pokúsil si sa ho presvedčiť, aby zostal?

"Hovoril som s ním tak ako s ostatnými. Je našim hráčom a neexistuje dôvod predpokladať, že odíde. Uvidíme, čo sa môže stať, ale spolieham sa na neho. Zajtra môže hrať alebo nie, neprezradím to."

Hral by si radšej v Španielsku, než tu?

"Dám ti objektívny pohľad. Je to môj piaty superpohár. V prvých troch prípadoch som hral odvetu na výjazde, na štadióne majstra ligy. Pred rokom aj teraz sme majstrom ligy my a hráme na neutrálnom štadióne, navyše s dvojicou pozvaných tímov. Je to dosť čudné. Ale je tak ako je. Ak by som si mal vybrať, som za predchádzajúci formát, ale rozhoduje federácia."

Mohol by si povedať niečo viac o tom, prečo ste meškali? Aké ste mali problémy s transportom? Boli ste si pozrieť mesto?

"Vodič si myslel, že tlačovka sa bude konať na štadióne, na ktorom dnes hrá zápas Real s Valenciou a nie tu. Uvedomil si to niekoľko kilometrov pred štadiónom a v meste boli dopravné zápchy, takže sme meškali. V tohto dôvodu sme tlačovku preložili."

Uprednostnil by si vzhľadom na kvalitu súpera, aby sa superpohár odohral v lete, než teraz?

"Neviem. Sme zvyknutí na to, že tieto zápasy začínajú sezónu. Podľa mňa to takto bolo dobré, zmenili to a hodnotiť budeme môcť až po skončení turnaja. Tieto zápasy sú pre fanúšikov s určitosťou atraktívne. Neviem ako to je so športovými otázkami. Majster Španielska je iba jeden a víťaz Copa del Rey takisto."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

sonetcz

38
2020-01-08 21:09:45

Poprvé, co se nebál říct svůj názor

Messiah1018

5
2020-01-08 21:20:41

Mu dovolil říct Bartomeu

Messiah1018

12
2020-01-08 21:19:58

Souhlasím, že fotbal je i byznys. Dneska spíš už převážně byznys. A proto je ještě na lavičce ten šašek a ve vedení Bart..

Majster_ligy

-15
2020-01-08 21:43:25

Saska mas medzi nohami:)

Messiah1018

7
2020-01-08 22:46:32

Manažer: to mám no.. a? :D

Assassin11

14
2020-01-08 21:48:18

presne tak to sú aj moje slová barto je iba biznisman a valve je jeho dvorný šašek a preto barca hrá tak akoby ani nehrala futbal= nedá sa na to pozerať, veľa krát človek zaspí pri tom alebo má nervy počas zápasu, ale radosť pred zápasom a počas neho je už dávno preč, aj ked sa nevyhralo ten tím dominoval a mal šance to beriem, ved nevýjde všetko, ale toto je jedna veľká katastrofa čo hráme, trpenie je valverdeho život čo do barcy nepatrí, trpieť si môže tam odkiaľ prišiel čiže do bilbaa a barto nech sa ide ďalej venovať do basketbalu a nech sa už nesere do futbalu, aspoň už nie v barcelone

Messiah1018

3
2020-01-08 22:48:09

Naprostej souhlas s tím spaním.. nejednou sem usnul! A to se mě nikdy nestalo, až přišel Pinocchio.. a to fandím 20 let..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.