Tréner Atlética Madrid sa zúčastnil tlačovej konferencie pred semifinále Španielskeho superpohára s Barcelonou. Argentínčan analyzoval súčasnú situáciu svojho tímu a pripustil, že zápas proti Blaugranas je pre Atlético dobrou skúškou.

Zápas s Barcelonou

"Bude to iný zápas od toho v lige. Bojujeme o jeden výsledok a ten, kto prehrá, hneď vypadne. Takže je potrebné vyhrať. Obe mužstvá sa budú snažiť dosiahnuť tento cieľ pomocou svojich nástrojov a v súlade s vlastnou charakteristikou. Jedinou možnosťou je víťazstvo."

Absencie v iných mužstvách

"Túto otázku je potrebné položiť trénerom iných mužstiev. Oni to majú ťažšie. Na celom svete ak hrá Atlético, Barca či Real, nikto sa nepýta na tých, ktorí hrali, ale na výsledok. Tento turnaj bude mať len jedného víťaza a len to je dôležité."

Absencia Diega Costu

"Sme bez neho už nejaký ten čas. Je pre nás veľmi dôležitý. Zvyšuje konkurenciu v tíme a ofenzívnu silu. Celé mužstvo však počas tejto absencie pracovalo veľmi dobre."

Dôležitosť superpohára v strede sezóny

"Je to ďalšia príležitosť, aby sme bojovali o dôležité veci. Ceníme si každý titul. Považujeme to za príležitosť na rozvoj klubu a mužstva."

Superpohár 2014

"Spomínam si veľmi dobre. Predovšetkým preto, lebo sme vyhrali. Som šťastný, že Atlético môže opäť bojovať o tak dôležitú trofej. Dúfame, že sa nám bude dariť."

Nový formát

"Musíme sa prispôsobiť tomu, čo navrhuje federácia. Následne sa musíme pokúsiť rozhodnúť v náš prospech semifinále, ktoré predtým neexistovalo. Novému konceptu dobre rozumieme. Predtým nebolo potrebné cestovať. Musíme sa pokúsiť vyhrať celý turnaj. Koniec koncov záleží len na tom."

João Félix

"Každý hráč má inú osobnosť a každý hráč potrebuje iné časové obdobie. S určitosťou robíme nejaké chyby, ale snažíme sa dostať ku každému hráčovi správnym spôsobom. Chceme, aby hráči v tomto klube prežívali hru s nadšením a emóciami. Okrem talentu musia byť angažovaní do tejto práce. Keď začnú Atlético prežívať osobne, všetko to pôjde samo v prípade všetkých. Tak je to s Joãom, tak to bolo so Savičom, či s Kokem alebo Saulom, keď boli chlapcami. Nebudem však hovoriť o konkrétnych menách, len o spôsobe prežívania futbalu, ktorý je u nás záväzný už veľmi dlho."

Aktuálna forma Atlética a Barcelony

"Poznáme nášho súpera. Barca má v kádri individuality, ktoré môže zničiť vašu prácu. My sa v súčasnosti nachádzame v dobrej dispozícii, hoci existujú niektoré aspekty, ktoré je potrebné vylepšiť. Zajtrajší zápas bude pre nás dobrým testom. Ak hráte proti najlepším mužstvám na svete, stávate sa lepším. Od samotného začiatku musíme zahrať so zapnutým alarmom."

Koke

"Cíti sa dobre, trénuje s nami už 2-3 dni a veľmi túži po tom, aby zajtra hral. Hector Herrera hral naposledy veľmi dobre, podobne ako Saul či Thomas. Z pohľadu základnej jedenástky mám niekoľko pochybností, ale v zápase sa ukážu všetci štyria."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.