Byť večne na vrchole nie je možné. Aj Pep Guardiola často hovoril, že obhájiť je zložitejšie, než titul vybojovať. Zažil však výnimočnú éru, na ktorú sme si navykli a ešte nám ju pripomenul Luis Enrique. Valverde však fanúšikov uspokojiť nedokázal. Práve naopak.

Žijeme v dobe, kedy sa mnohí ženú za úspechmi, výsledky chcú mať okamžite, v konzumnej dobe, v ktorej sa uctievajú hodnoty, na ktorých vôbec nezáleží. To podstatné v živote ženieme do úzadia, miesto hľadania spoločnej reči si hĺbime zákopy a slovne napádame oponentov. Sociálne siete tento neduh len prehĺbili a jeho postup urýchlili. Dostali sme sa to štádia, kedy bez hlbšej úvahy hejtujeme takmer všetko, čo sa pohne.

Barcelona pred pár týždňami oslávila 120. výročie svojho založenia. Za ten čas získala až 94 trofejí, z toho až 34 len v priebehu posledných 15. rokov. Za predchádzajúcich 105 rokov Katalánci získali 60 trofejí. Barcelona však zažila aj dlhé roky bez titulu. Posledných 15 rokov len dokumentuje fakt, že sme si vychutnávali najlepšie obdobie v klubovej histórii.

Pekne to znázorňuje aj grafika nižšie. To, že sme žili v sláve a prepychu. A musím zdôrazniť, že to bola úžasná jazda. Vychutnával som si ju plný dúškami. Aj tú rivalitu medzi Realom Madrid a Barcelonou, takisto nádherné súboje s Atléticom Madrid, ktoré podobne ako Barcelona zažívalo najlepšiu éru vo svojej klubovej histórii. Zažili sme rozhodne najlepší súboj dvoch najlepších hráčov planéty - Messiho a Ronalda. O tom ale v inom článku. Ak sa pozriete bližšie na graf, sú v ňom zobrazené bodové zisky šestice najlepších klubov v La Lige od sezóny 1995/1996 - teda od sezóny, kedy v Španielsku začal platiť systém 3 bodov pre víťaza zápasu, 1 bod za remízu a nič za prehru. Predovšetkým od roku 2010 je krásne vidieť tú históriu - prvá trojica klubov TOTÁLNE prevalcovala zvyšok. To trvalo 3 sezóny. Guardiola odišiel a mužstvo prevzal Tito Vilanova, ktorý Barcelonu vystrelil až na rekordných 100 bodov. Gerarda Martino sa ukázal ako krok vedľa a odišiel už po roku - oprávnene. Lucho dokázal predovšetkým v prvom roku ziskom treble, že Barcelona nepatrí do starého železa, ale vydržal na Camp Nou len 3 roky a porúčal sa. V tretej sezóne už titul nezískal.

Prišiel však Valverde. A prišiel v období, kedy by sa Barcelonu odvážil viesť len málo kto. A to z viacerých dôvodov. Predovšetkým preto, lebo kostra historickej Barcelony bola preč, resp. na odchode a ďalší sú v 'dôchodkovom veku'. Futbal sa takisto zrýchlil, hrá sa fyzický futbal, defenzívnejší a s tým mali Katalánci problém aj za Guardiolu. Tiki-taka resp. herný štýl Barcelony bol už za Gerarda Martina taký, že fanúšikovia hromžili nespokojnosťou. Lucho na vývoj futbalu reagoval tým, že ho zrýchlil, hrali sme vertikálnejšie, no najmä sme boli hnaní tridente MSN. Keď som si však k tomuto článku dohľadával info, prebehol som si články z obdobia november-december 2014 a v diskusiách mnohí fanúšikovia volali po konci Luisa Enriqueho. Vtedy fanúšikovia nadávali aj na prezidenta Bartomeua a po januárovej prehre na Anoeta to na webe vyzeralo ako cez kopirák ako dnes. Nakoniec však prišlo treble, čo zachránilo krk Luchovi, no predovšetkým prezidentovi Bartomeuovi.

Fanúšikovia sa nemenia. Sú rovnakí. Boli rovnakí. Či pred 5. rokmi, či pred 20 rokmi alebo aj pred 60 rokmi.

"FC Barcelona sa v tom čase motala medzi túžbou sŕdc culés po krásnej hre a zívajúcou prázdnotou vo vitrínach na trofeje. Chýbajúca najdôležitejšia trofej klubu sa postupne stávala pred všetkých v Barcelone posadnutosťou. Pred rokom 1988 sa na trénerskej stoličke FCB vystriedali: José Luis Romero, César Luis Menotti, Terry Venables, Luis Aragonés aj „Charly” Rexach. Barca požiadala o pomoc s vybojovaním vytúženej trofeje každého, koho mohla a kto sa odvážil prísť. Keď však ani také celebrity ako Menotti či Venables nepriniesli riešenie, frustrácia narastala. Herný štýl trpel a dokonca ani zisk majstrovského titulu neprinieslo úľavu." Tento odsek opisuje obdobie 1981-1988 a nasledujúce vety zas obdobie spred 60 rokov: "V 60. rokoch sa v CF Barcelona vystriedalo až 12 rôznych trénerov. Akú mala Barca vtedy formu? Získala 2x Kráľovský pohár a jeden ďalší pohár." Tieto vety však platia aj presne teraz. Pre fanúšikov už domáci titul nemá cenu, chcú Ligu Majstrov. Bodka.

História nebola pre katalánsky klub láskavá počas mnohých období. Láskaví však neboli ani fanúšikovia. Sú nesmierne nároční a po historicky úspešnej dekáde aj rozmaznaní. Chcú krásnu hru, ale aj trofeje. Futbal však hrajú aj iní a skĺbiť to dokopy je nesmierne ťažké. Xavi v jednom z rozhovorov uviedol, že Barcelona má tých najprísnenejších fanúšikov. Vyžadujú nesmierne veľa. Camp Nou neodpúšťa. Stačí odohrať jeden dva zápasy zle a pohroma je na svete. A otočiť si priazeň fanúšikov Barcelony je takmer nemožné. Z posledných hráčov si na tento faktor dobre spomínajú André Gomes či Phillipe Coutinho. Kritizoval sa však aj Guardiola či Messi. Teraz sa poľuje na Suareza. A je úplne jedno, že ide o legendu klubu. A je úplne jedno, že strieľa góly. Poniektorí fanúšikovia dokážu kritizovať úplne všetko.

Prekvapilo ma, keď som sem na forcu vyvesil článok o tom, že Suarez sa stal najlepším hráčom La Ligy za december. Nazrite SEM. A časť culés? Kritika. Kritika. Kritika. Samozrejme, že Barcelona nehrá najlepší futbal a nevyhráme ako kedysi - bili sme všetko s čiapkami hlava nehlava, v zápasoch sa hádalo len to, o koľko gólov Barca vyhrá. Tieto časy sú však zrejme preč. Čas nezastavíme. Barcelona sa v každom prípade snaží nakupovať to najlepšie - stojí to stovky miliónov, nepomohol tomu ani odchod Neymara. Noví však nie vždy zapadnú alebo hrajú na pozíciách, na ktorých by podľa nášho laického úsudku spoza obrazovky monitora nemali. Trebárs Coutinho. Prečo hral na krídle a nie miesto Iniestu, prečo hrá Griezmann na krídle. Nám sa spoza klávesnice kritizuje jednoducho, ale nevidíme do reportov a výstupov zo skautingu.

Mne osobne sa hra Barcelony nepozdáva, na druhej strane chápem, že urobiť s týmto niečo nie je jednoduché. Nepozdáva sa mi úplne ani projekt Espai Barca, hoci samozrejme je krásne vidieť Barcelonu ako napreduje na inštitucionálnej úrovni, no 700 miliónov dlhu sa má splácať zo ziskov v budúcich obdobiach. Bartomeu to začne, v roku 2021 mu skončí funkčné obdobie, kandidovať už nemôže a tak nech sa o splátky postará nástupca. Nepáči sa mi aj Španielsky superpohár, ktorý sa ťahal za petrodolármi do Saudskej Arábie. Ale bohužiaľ, dokonca aj taký gigant ako katalánska Barcelona sa musí prispôsobiť aktuálnemu vývoju futbalu - špinavý biznis, kde je všetko o peniazoch. Môžeme protestovať, ale posily do kádra niečo stoja. A nepozdáva sa mi úplne aj Valverde. Na druhej strane chápem, že získať trénera, ktorý by to v Barcelone dal do poriadku, nie je jednoduché. Poniektorí v diskusiách písali, nech Valverdeho nahradí Xavi - v Al Sadd odtrénoval 26 zápasov - 14 výhier, 2 remízy, 10 prehier. Skóre 69:53, úspešnosť 53,85%. Zatiaľ nepresvedčil v ničom, nech zbiera spolu so svojim realizačným tímom skúsenosti, potom sa uvidí.

Kritika je samozrejme na mieste. To by sme neboli my, fanúšikovia, ľudia. Keby sme nekritizovali, nehodnotili, neporovnávali, nenadávali. Ale začína to postupne, no isto prekračovať isté zdravé hranice, začína to smrdieť priam hystériou. V poslednom čase sme si na force všimli, že čoraz viac fanúšikov si želá prehrané zápasy, len nech ten nosatý ***** konečne vypadne. #Valverdeout takmer pod každým článkom. Ako za čias Lucha po prehre na Anoeta. Hystéria, šialenstvo. Vari či je nenávisť poniektorých voči jednému človeku tak silná, že želajú zle aj celému klubu? Či ste už načisto zošaleli poniektorí?! Tak, áno. Dostal som odpoveď na otázku. Preto sa dnes na force objavila takáto nezvyčajná anketa, ktorá na fanúšikovskom webe skutočne nemá, čo hľadať. A v komentároch hejt, ako klesla úroveň tohto webu, pán Križan zo mňa razom urobil skalného madridistu :)

A výsledky? Prekvapili. V negatívnom slova zmysle.

Do redakcie nám v priebehu 6 hodín, počas ktorých bolo možné hlasovať, prišlo 1068 odpovedí. Z tohto počtu si prehru Barcelony prialo 21,7% hlasujúcich. Z odpovedí, ktoré nám prišli, v absolútnej drvivej väčšine sa opakovalo to, že prehru Barcelony v dnešnom zápase si prajú kvôli tomu, aby Valverde konečne vypadol z Barcelony... Môžete sa teda zamyslieť nad tým, či fandíte viac Barcelone, alebo viac nenávidíte Valverdeho. Konštruktívna kritika ja na mieste, pretože je zrejmé, že v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je na tom klub horšie ako po štatistickej stránke, tak aj po stránke nazvime to hernej mágie, ale niekedy je kritika úplne prehnaná a niekedy aj neopodstatnená.

Forca však dnes drží palce Blaugranas, veríme v postup do finále a už keď sme sa kvôli pedrodolárom museli trepať kdesi medzi ťavy do púšte, tak nech sa vrátime späť s trofejou po výhre v Clásicu! Pretože je jasné, že Valverde to potiahne do konca sezóny a je jasné, že Bartomeu sa na stoličke udrží do konca svojho funkčného obdobia...

zdroj: lukas
foto: facebook

T0mIO

-7
2020-01-09 20:53:25

Ja som medzi koľkými percentami?

Teo07

32
2020-01-09 20:55:14

Lukas, klobúk dole.

Jan_Kelemen

-1
2020-01-09 22:16:49

Celí klub žije s penazi fanúšikov, a podľa autora tohto článku máme držať hubu a krok. Väčšiu blbosť som nepočul už pekne dlho a to sa pohybujem medzi politikmi.

Jan_Kelemen

7
2020-01-09 22:44:31

Je to podobné ako keby si si kúpil mercedes a ten by sa ti neustále kazil a v servise by ti povedali drž hubu a buď vďačný že sa môžeš voziť v mercedesi. :)

pmadar1

30
2020-01-09 20:57:40

Gratulujem Ti k odvahe, Lukáš! Aj keď si to asi zlizneš. Ja s Tebou súhlasím, možni si spomenieš, prečo :-)

Vikino

8
2020-01-09 20:59:59

Super článok. Vďaka.

Milan87

6
2020-01-09 21:00:34

Výborný článok lukas. Sa nedá nesuhlasiť.

dankos

28
2020-01-09 21:01:34

Je pravda,ze moje averze proti Valverdemu je vetsi a vetsi po kazdym oznameni sestavy,po temer kazdym zapase a i po kazde jeho tiskovce. Kvuli nemu a jeho protezovani oblibenych hracu jako Roberto a Rakitic mam averzi uz i vuci nim. On a vedeni vedou Barcu do pekel. I presto bych si ale nikdy nepral prohru tymu.

kacejik

0
2020-01-09 21:01:35

Perfektne napísané, milujem Barcu je to najlepší klub histórie a verím že vyhrá treble a superpohar, I Love Barca, VISCA EL BARCA.

LaBrie

6
2020-01-09 22:21:54

....len kedy zase....

barca87

3
2020-01-09 21:03:44

Mnohým si nastavil zrkadlo...a väčšina z nich to aj tak nepochopí...

blauigrana

18
2020-01-09 21:05:44

#VALVERDEOUT make Barcelona great again

Couthinha23

10
2020-01-09 21:06:01

Jednoznačne súhlasím neznášam nosateho Valverde out ale Barcelonu milujem aj budem do konca života je to môj odmalička obľúbený klub Visca el Barca

PETERKRIZAN

-22
2020-01-09 21:11:44

no konečne normalny článok a madridistu som z teba urobil preto,že podnecuješ ľudi doslova len lacnymi provokaciami neustale,veď sam si uvedom ako vyberaš statusy,len vyhadzuješ loptičky na volej niektorym,aby dookola nadávali na par ľudí,len to bohužiaľ,nič nevyrieši,nevieme koho kúpiť,koho zobrať za trenera,čo zmeniť,nadavky nepomôžu,dnes bol celkom dobrý polčas,žiaľ,nedali sme gol,začo s toho môžu hráči a za co valverde,o co lepší bol joao felix ako luis suarez,mozno vystrieda sergiho a da semeda,uvidime ten rozdiel konečne,to su otazky,uvidime odpovede, v tom je krasa futbalu,asi toto mužstvo jednoducho na treble nema,nech by trenoval ktokolvek,skvelý guardiola,kolko lm vyhral od odchodu?tu treba skutocne slušne diskutovať,co a ako zmeniť,s si isty,ze v momentalnej situacii,by zmena trenera nepomohla,lebo lepsi jednoducho nie je,mužstvo potrebuje podporu fanúšikov,nie tieto vybuchy do tmy

xdiko

23
2020-01-09 21:13:04

Treba si uvedomit jedno, hodnota hracov a ich platy, hodnota klubu, ci zisky, ktore vedenie barci prezentuje absolutne nezodpovedaju vykonom na travniku. Trpime s klubmi, ktorych hodnota kadra je zlomkova oproti Barce. Predrazene nakupy hracov, ktorych posielame potom prec za zlomok ceny, preferovanie skupiny hracov bez ohladu na vykony na ukor mladikov z la masie....to su vsetky vysledky vedenia a trenera a to je to, co fanusikov serie.

PETERKRIZAN

-14
2020-01-09 21:29:30

Joao felix 120 milionov,za jeho slaby vykon moze kto,tiez valverde,lebo hrame dobre

PETERKRIZAN

-12
2020-01-09 21:37:05

A tym čo nechapu prečo davame menej gilov,to jasne vysvetlil dnešný zapaa,tie 2 neuznane goly by pred 5 rokmi boli jasne goly

Valverdeee

4
2020-01-09 21:44:30

Takze mame davat neregularne goly? Co sme real madrid?

PETERKRIZAN

-4
2020-01-09 21:59:54

Si neoochopil,zavedenim var klesol pocet golov kazdemu,mnoho co bolo niekedy penalty dnes nie su,nnoho golov neplati pre tesny ofside,to je fakt,ktory neoklames,lebo var sa pouziva len pri goloch

Valverdeee

7
2020-01-09 22:04:00

Aj za to ze nas priemerne timy herne dorovnali moze VAR?

Valverdeee

19
2020-01-09 21:43:54

Velmi tendencne. Chybaju podstatne fakty! Kazdy rok utracame stamiliony za hracov a potom sa mame uspokojit s hrou ktora sa neda pozerat a vysledkami kedy sme uz 2x v sezone stratili body s poslednym? Ak je toto u vas v poriadku, rad tym co si zelaju vyhry = zotrvanie valverdeho predam sal barcelony za 200 tisic eur pripadne klucenky za 100 tisic. Lebo vam zjavne hodnota za peniaze nedava ziadny zmysel.

A k nadpisu - prave ti co barcelonu miluju si zelaju jej prehru. Ak ostane nosaty este jeden dalsi rok na lavicke bude to znamenat definitivny koniec barcelony. V roku 2021 by sme mali muzstvo a priemerom veku 30 rokov a zaroven polovica zakladnej zostavy ukonci karieru. Zanechat muzstvo v takomto stave s prwzdnou klubovou pokladnou sa rovna koniec na najblizsich 5- 10 rokov.

Okamzite potrebujeme trenera ktory zapracuje mladych hracov aby mohlo dojst ku generacnej obmene.

Takze ti co si zelate vyhry barcelony v tejto sezone, zelate si aj zotrvanie valverdeho a aj totalnu destrikciu tohto klubu po sportovej stranke

Martin77

24
2020-01-09 21:55:44

Všechny trenéry v Barce (za posledních cca 20 let) jsem měl rád některý víc, některý miň, ale rozhodně RÁD!. Valverdeho k smrti nesnáším.

Camp_Nou

7
2020-01-09 22:11:59

Martin77 sme už dvaja

Jestper9

8
2020-01-09 21:56:52

Porovnávať Enriqueho a Valverdeho? Enrique si aj dupol a tu sa na neho nadávalo, lebo mal s Messim daky problém a nechal ho sedieť. Čo tunajšia Messiho cirkev nezniesla. Prvá polka sezóny nebola ideálna, ale hrali sme neporovnateľne lepšie ako teraz. To bola nie ideálna Barca ale táto teraz je najhoršia a najnesympatickejsie hrajúca akú si za 25 rokov fandenia pamätám a to beriem aj roky 2000 až 2003. Bez trofeji ale pozeratelnejsie. A po tej nie ideálnej jeseni prišla jar a tam sme hrali futbal pre mna a aj mnoho nie Barca fans lepší a zaujímavejší ako za Guardiolu. A neminuli sme pol miliardy na prestupovom trhu. Rakitić bol vtedy lepšia kúpa ako Dembele Coutinho a Griezmann dokopy. Vtedy ale tréner vedel čo chce a nie ako FIFA manager kde buď tréner je magor a kupuje pomaly brankárov na ľavé krídlo lebo už nevie koho, alebo vedenie si zameran už s každým a preto normálny tréner sem už nejde. Ale neporovnávajte Valverdeho s LE. V takej riti ako teraz a na hanbu sme neboli parádne dlho. Barca okrem nás už nezaujíma nikoho a nikto ani jej zápasy pozerať nechce. Človek sa už o nás nemá ani s vandali iných klubov čo baviť, lebo sme antidutbal a nuda v priamom prenose a toto ke hanba obrovská pre klub, čo za čias Ronaldinha bol práveže asi najrešpektovanejších a obľúbený aj inými fanúšikmi

Valverdeee

12
2020-01-09 22:02:29

Asi tak. A Enrique dokazal aspon reagovat na zapas. Menil 433, 442 alebo 343. Valverde pozna jedno rozostavenie a jednu zostavu. Nehovorim o tom ze motovacia hracov je na bode mrazu

blauigrana

11
2020-01-09 22:03:27

a tu bolo vidieť ako Ernie nedokáže zareagovať na zápas vôbec

Lolzer

3
2020-01-09 22:04:11

Nenápadne si nastavil opakované odpovedanie na účelovú anketu, nakoľko si mal už rozpísaný tento nezmyselný článok. Skoro ti to vyšlo, avšak ti trollovia len 20% naklikali na nie, takže smolík :) A porovnáváš neporovnateľné, kedysi sme nemali ani zďaleka také hviezdy v klube ako teraz, takže neporovnávaj bodové zisky...

Valverdeee

11
2020-01-09 22:11:37

Suhlas. Porovnavat casy ked vacsina timu boli odchovaci s terajsimi casmi galacticos je DEMAGOGIA! Nikto by nevycital timu slabsie vysledky keby sa vsadzalo na mladych odchovancov. Ale so stomilionovymi hviezdami hrame vyrovnanu partiu s poslednym!!!!!

Camp_Nou

6
2020-01-09 22:13:07

Súhlas Lolzer

PETERKRIZAN

-21
2020-01-09 22:05:41

Mal vystriedať vidala,ten bol od 60 minuty nulovy,fati bol tiez nulovy,jordi alba a umtiti su podla mna na predaj,hraci momentalne o nicom

Valverdeee

0
2020-01-09 22:09:11

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Busque5x5

12
2020-01-09 22:18:37

Kto alebo čo si ty za človeka, ja Asi nikdy nepochopím tvoje komenty, videl sú tú hru? Rakitič hral minulý zápas akurát bol kuželkou pre súpera, tak isto dnes roberto čo prihravka to pokazená nehovoriac o jeho centroch....fati mal nastúpiť skor taktiež prvé striedanie bolo rakitič, pýtam sa prečo? Na oživenie hry? On ju neoživuje už 2. Rok po sebe, stiahol busiho ktorý dnes hral celkom dobre...

LaBrie

3
2020-01-09 22:27:56

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

fantomasko

15
2020-01-09 22:08:43

Simeone predviedol ako má reagovať a hecovať správny tréner. Ukážkové!!!

Didalop

10
2020-01-09 22:09:42

Hm, Barca ma na Fb cez 100 milionov sledovatelov. A drviva vacsina si zela odchod Valverdeho. Lebo titul je fajn, ale zabudol si spomenut fakt, ze Real sa uz druhu sezonu len hlada a v lige nemala Barca supera. Pekny balast, ale pravda je ta, ze momentalne hra Barci je jeden velky chaos. A LM nam kazdorocne nastavuje zrkadlo. Aj Suarezovi.

Valverdeee

10
2020-01-09 22:14:39

To tu nepis. Tu sa siria myty ze na forcabarca su hejteri a zvysok sveta je spokojny s valverdem

okbor

4
2020-01-09 22:33:05

Tak ti to vyšlo, to želanie z toho hlasovania. Dnes síce to vyzeralo 70 minút, že to bude inak, ale Barca zase "nesklamala". Záver zápasu ako cez kopirák, chaos vzadu, chyby, kondička v prdeli. Atléti ukázali ako sa má hrať, až do poslednej minúty. Na rozhodcu by som to vôbec nehádzal. Jedine to rameno Messiho. Ale na druhej strane ruka Pikačua, takže 1:1. Ak toto ustojí, veď vieš kto, tak amen tma. Mimochodom tiež som takto "hlasoval" (do prčic, práve som sa priznal). Ak toto nebude katarzia tak už neviem čo.

Valverdeee

2
2020-01-09 22:39:05

Smutne je ze uhadnut ako s valverdem dopadneme nie je ziadna alchymia.

Jan_Kelemen

1
2020-01-09 22:35:59

No to máš tak, ak niekto z fandenia robí náboženstvo. Za chvíľku sa tu dočkáme banu za to že tu nadávame na valverdeho alebo suareza. To by som bol zvedavý koľký z fanúšikov barci by jej fandilo ak by Barca klesla do druhej ligy.

PETERKRIZAN

-15
2020-01-09 22:16:06

Myslim ze vakverde doplaca na individualne chyby jednotlivcov,stale niekto urobi somarinu,system je nie zly,kde bol umtiti pri druhom a tretom gole je mi zahadou

Valverdeee

1
2020-01-09 22:30:40

Kto tam toho umtitiho dal? Perez? Ak hra umtiti zle tak tam mal dat Todiba ktory s interom hral bezchybne. Ale namiesto odmeny za dobry vykon dostal vyhadzov z klubu. Za to tiez nemoze tvoj nosaty milacik

GabrielSVK

3
2020-01-09 22:20:15

Ja sa veľmi teším na zápas LM Liverpool Athletico Madrid, najmä na to, čo predvedú ich fantastický tréneri. Som zvedavý, ktorý bude viac vyskakovať, behať a vrieskať.

Didalop

0
2020-01-09 22:23:45

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Didalop

-1
2020-01-09 22:33:07

Kvoli comu bol prispevok vymazany???? Zaujimave. Tato stranka pekne upada.

Pader

0
2020-01-09 22:24:27

ja najviac asi na Chelsea - Bayern, ale bohužiaľ to nebudem môcť sledovať kvôli tomu že vtedy hráme my

Messiking10

4
2020-01-09 22:21:45

No co ten vas Valverde dobry vykon? A najväčší traged bol Roberto diky neho sme dostali 2 goly a Valverde to cele dokonal vynikajúcim striedanim ked dal do hry za stavu 2:2 Rakitica a hned sme dostali gol nak skape do rana

xdiko

16
2020-01-09 22:25:20

V tomto clanku som sa docital, co ktory trener priniesol barcelone, no o Valverdem nic, pan autor. Nezlepsil hru, nezapracoval novych hracov, dokonca mnohych odpisal a jeho trend je prudko klesajuci: 1 sezona - 2 trofeje, 2 sezona - 1 trofej a stale som viac a viac presvedceny, ze 3 sezona bude bez trofeje a zial, ziadna sebareflexia ako u vedenia, tak u trenera. Ziadne vyvodenie zodpovednosti... Ale rovnako sa v clanku docitam, ze ak si fanusikovia zelaju odstupenie trenera, ktoreho tam vedenie drzi stoj co stoj bez ohladu na vysledky a fanusikovia uz maju iba jedinu nadej, ze ak barca prehra, mozno sa pohnu lady, podla autora clanku je to zle od fanusikov. Zial situacia je aka ludi to uz jednoducho stve. Toto vedenie sa sprava sposobom: po nas potopa ale my uz tu nebudeme, tak bech si to zlizne niekto dalsi a to je zle

tunno

5
2020-01-09 22:32:04

Aj ked nesuhlasim skoro vo vsetkom, tak cenim tento clanok Lukas.

tunno

10
2020-01-09 22:50:14

Nikto necaka ze budeme hrat tak dokonale ako 10/11. V tu sezonu sme mali na kazdom poste najlepsieho hraca na danom poste.
V sucasnosti mame kader s ktorym by sme mali hrat podstatne lepsi futbal. V drvivej vacsine zapasov vyhravame vdaka mimoriadnej individualnej kvalite, nie fungujucemu konceptu hry. Obvykle nase zapasy su herne viacmenej vyrovnane s tym že súper nema taku individualnu kvalitu v predu ako mame my takze dame viac golov ako súper. Ak natrafime na na popredny tim v dobrej forme trieme biedu a tie individuality to same nevyriesia. Nejde len o pochybne kvality trenera. Barcelona je institucia ktora reprezentuje futbal, a ak 2 sezony po sebe vypadneme v Lige majstrov po HANEBNYCH vykonoch trener musi ist, aby vratil doveryhodnost znacke FCB. To mala byt prirodzena reakcia na to aby sa vycistil vzduch a muzstvo sa mohlo zrestartovat.

FCBfan2106

19
2020-01-09 22:59:48

Klobúk dole za obetovany čas tomuto článku.. Napríklad môj pohľad na vec je taky ze prehry s Rímom a Liverpoolom sú neospravedlnitelne za žiadnych okolností... Tréner nereagoval na vývoj zápasu až dokým nebol stav taky ze vypadávame.. Vtedy odrazu dobre ze nie 3 striedania naraz.. Fanúšikovia volajú po jeho odchode už tak strašne dlho... Vari nežije klub AJ z financií od fanúšikov? Lístky, merch a podobne.. To ze sa klub už druhý ci tretí rok tvári že je všetko ok, Valverde sa smeje po HANEBNOM vypadnutí z LM, každý z klubu ignoruje žiadosti prosby ba občas až zúfalé nariekanie za výmenou trénera považujem za absolútne pohŕdanie ľuďmi ktorí tento klub milujú a ktorí ho z časti aj financujú.. V inch kluboch nemajú problém vymeniť za sezónu dvoch troch trénerov. V Barcelone nás tryznia jedným trénerov už 3 roky a všetko sa postupne rozpadá.. Túžba niektorých fanúšikov po prehre je spôsobená správaním sa klubu voči nim.. Žiadny pravý cule by si za normálnych okolností neprial prehru Barcelony..

Valverdeee

4
2020-01-09 23:02:41

Amen

Valverdeee

5
2020-01-09 23:22:18

Inak autorovi sa velmi nepoadrilo nacasovanie clanku ;)))

Camp_Nou

3
2020-01-09 23:24:30

Bez dirigenta orchester nevie hrať a tak isto Barca bez trénera. Mať hráčov bez kondície je hazard. Amatér Valverde, po novom VARverde.

zasezase

-1
2020-01-09 23:26:05

Ci pána mne tak stojí penis
Každopádne dnes dom sa opil v krčme na východe, lebo už som oslavoval postup a nakoniec prehra... A zajtra do Školy pan boh mi pomáhaj idem spať

Marian

4
2020-01-09 23:26:20

Ja som si neželal našu prehru ani si neželám, aby Valve naďalej trénoval náš klub. Jednoducho to nezvláda.
Dnes sme odohrali dobrý zápas s nasadením, ktoré sa mi páčilo. Herne sme Atlético zdolali o triedu. Napriek tomu sme prehrali. Lebo taký vie byť futbal. Aj so zvláštnym výkladom pravidiel rozhodcov za VARom, či priamo na ihrisku. Aj s tým, že koniec zápasu sme boli nemohúci, lebo kondícia nie je podľa Valveho podstatná...

dalibor

2
2020-01-10 01:54:38

tu si treba uvedomiť jednu vec. všetci toto robia z lásky k barcelone, lebo toto barcelona nie je!

chachacha

-1
2020-01-10 15:02:23

mohli by ste priradiť možnosť zrušenia registracie?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.