Barcelona sa bohužiaľ lúči so Španielskym superpohárom už po semifinále, kedy nestačila na Atlético Madrid a pustila z rúk vyhraný zápas, v ktorom bola jasne lepšia. Zápas však bavil a pripomenul staré dobré časy. Až na ten záver a rozhodcov.

Katalánci začali vlažne - Atlético bolo lepšie v prvej možno desaťminútovke, no Blaugranas potom rozkrútili kolotoč ako za starých dobrých čias. Mňa tento zápas približne do 75 minút nesmierne bavil. Zdôrazňujem, že Atlético Madrid patrí z pohľadu defenzívy a organizácie hry medzi najlepšie mužstvá sveta. Vo včerajšom zápase si však Blaugranas zo svojho súpera narobili trhací kalendár. Na trávniku dominovali, hráči Atlética nevedeli kam skôr skočiť. Konečne sme videli Barcelonu žrať trávnik, hrať rýchlo, dokonca aj behať. Zápas mali zverenci Ernesta Valverde plne v rukách, kontrolovali priebeh udalostí na trávniku.

Katalánci však nemali šťastie. Rozhodcovia nám prostredníctvom VAR anulovali 2 góly. Prv Messiho presný zásah, kedy sa jednalo o ruku. Messi urobil úmyselný pohyb rukou smerom k lopte, aby si ju hodil pred seba do zakončenia. Rozhodca si obháji, prečo gól neuznal. Druhý gól prišiel po fantastickom rozohraní štandardnej situácie na Vidala, ktorý vraj stál v postavení mimo hru. Ak sa jednalo o ofsajd, bol milimetrový. Jednoducho smola na strane Barcelony. Skutočne chýbal tretí gól, aby sa zápas zlomil a bolo by vybavené. Neskôr však rozhodcovia nepískli pokutový kop po Piquého ruke v pokutovom území Barcelony. Kontrola cez VAR prešla, hralo sa ďalej. Pritom ruka bola zrejmá na prvý pohľad. Ako to teda je? Zo včerajšieho výkonu rozhodcov mám zmiešané pocity.

Posledných 15 minút som následne len neveriacky krútil hlavou, čo vidím. Lepšie povedané, že opäť vidím Rím či Liverpool. Atlético v priebehu niekoľkých minút otočilo stav zápasu a vyhralo vďaka niekoľkým nájazdom na Neta. Ako je možné, že Barcelona tak prepadne v strede poľa a najmä v defenzíve a pustí hráčov súpera do niekoľkých nájazdov na svojho brankára. Nie je to však len včerajší zápas. Nie je to len Rím či Liverpool. Je to pravidlo. Barcelona v zápase vyhráva, potom hráčom z ničoho nič prepne, prestanú hrať a zosypú sa ako v prípravke.

88' Wu Lei 2:2 (Espanyol)
62' Alexander Isak 2:2 (Real Sociedad)
61'-63'-68' -> prehra 3:1 s Levante
81' Torres (11m) 2:2 (Osasuna)

Kataláncov kedysi charakterizovala jedna vlastnosť - ak v zápase vyhrávali, v druhom polčase resp. v koncovke zápasu s rozumom útočili aj naďalej, ale súpera nepustili k lopte. Súper sa mohol aj roztrhať, no nemal sa ako dostať pred bránku Blaugranas. V posledných obdobiach sa to absolútne otočilo - hráči div že neprihrávajú súperovi do šance. Včera to tak vyzeralo - 4 nájazdy na Neta v priebehu pár minút.

Na jednej strane ma veľmi potešil výkon v prvej povedzme 75-minútovke, kedy si Atlético ani neškrtlo a nebyť smoly s VAR a senzačného Oblaka, ak by sa zápas skončil 5-6:1, nikto by nemohol povedať ani slovo. Na druhej strane mám zmiešané pocity z posledných 15 minút, kedy si mužstvo prehralo zápas niečím, čo sa ani nedá opísať. Hráči síce po zápase opäť bránili trénera, že prehra je ich chyba, pretože stratili koncentráciu a dopustili sa hrubých chýb a že musia analyzovať a poučiť sa, ale toto už počúvame po zápasoch na môj vkus často.  Neviem si pomôcť, ale tieto dôležité rozhodujúce zápasy sme kedysi vedeli hrať. Atlético sme včera mali na lopate a už aj v peci, stačilo pribuchnúť dvierka.

zdroj: lukas
foto: facebook

Valverdeee

top komentár
53
2020-01-10 10:13:56

Ocenujem autora ze si dokaze priznat chybu a konecne tu vidime aj ine clanky ako obhajovanie valverdeho a nazyvanie fanuskov ktorym zalezi na tomto klube "hejtermi".

Camp_Nou

top komentár
52
2020-01-10 10:15:24

Barca sa lúči so Španiekskym superpohárom. Ja sa túto sezónu najviac uspokojím s trofejou ktorá sa volá VALVERDEHO SKALP

Didalop

10
2020-01-10 10:15:48

Najhorsie je, ze aj keby vypadneme s Neapolom, nic sa nezmeni. Trener a par presluhujucich hracov tu aj tak ostane a fanusika moze aj porazit.

michal11

28
2020-01-10 10:21:15

Mne bolo po zápase na smiech, do plaču a ešte aj taký zmiešaný pocit že sa takto s Valverdem budeme trápiť aj na budúcu sezónu. Ja som stratil nádej, bol som optimista čo sa týka budúcnosti ale zmenil som sa na pesimistu v danej otázke. Nemám z toho vôbec dobrý pocit. Ja ani nemám slov, aj zápasy prebiehajú u mňa bez emócií a som pri nich v podstate aj ľahostajný.

mazanyhrac

18
2020-01-10 10:37:00

Chce to nutně změnu. Nový impuls. Komunikaci s hráči. Ten tym ma skvely potenciál, ale Valvic je vemeno.

barca87

10
2020-01-10 10:51:57

Mužstvo nemá víťaznú mentalitu momentálne, nie že nevyhráme zápasy v ktorých nehráme dobre, my už nevyhráme ani tie, v ktorých sme lepší...je to v hlavách, ten Liverpool jednoducho stále drieme...z tohoto pohľadu je ten impulz v podstate hocijakej zmeny nevyhnutný...otázkou je, či momentálne je možnosť nájsť trénera, ktorý by bol tým správnym krokom...viem že je to nereálne, ale tu by pomohol charizmou Puyol..

Juraj_Tomana

12
2020-01-10 10:56:41

Jasný, výstižný a podľa mňa realistický komentár. Stotožňujem sa sním. Mne sa ten zápas páčil. Keďže ide v prvom rade o emócie, užil som si to. Samozrejme, so smutným koncom, ale taký je šport. Aj napriek prehre, chybám, troche smoly - výborný zápas!
P.S. tipujem, že Valverde skončí po sezóne, nie skôr, ani neskôr.

sid1

1
2020-01-10 11:04:07

To ci skonci je ale iba polovica problemu. Lebo kto miesto neho?

Valverdeee

8
2020-01-10 11:24:23

Hocikto kto chape ze na ihrisko patria hraci podla vykonov a nie podla sympatii

sid1

1
2020-01-10 11:31:38

a to staci?

Valverdeee

3
2020-01-10 11:35:58

Uplne. Lebo zvysok zariadi Messi. Len k sebe potrebuje hracov ktori nie su mimo formy ako rakitic, pripadne mimo pozicii ako roberto, Coutinho a Griezz

cruyff

-12
2020-01-10 11:04:25

včera tu Luky písal o nenávisti, dôvere trénera Velverdeho.....niektorý to čítali, ale aj tak si nedokázali zapamätať, prečo sme dnes tam kde sme...nemám rad a neuznávam obhajobu šťastia a smoly vo futbale....mali sme smolu, ked nam regulárny gol neuznal VAR+rozhodca ? a kto mal šťastie? ATM, že si hral hru a La Simeone ?...nezmysel ako mraky....ak sa jasne vyjadril Leo a cela kabína, že v trenérovi maju plnu dôveru, že chybu robia oni, tak si to konečne ZAPAMäTAJTE....Luky písal historiu trénerov v FCB...všetci tu nosili na rukách Enriqueho, ktorého som ja nemusel...ked bol taký macher, tak prečo neostal ďalej trenovať? vedel veľmi dobre, k čomu všetkému to smeruje...zbalil si kufre a zmizol ako gáfor..prečo nemal víziu a netlačil na športove vedenie, aby robili rozumné nákupy možno aj podla jeho výberu...to iste je aj teraz v Španielskej repre..v jeho neplanovej prestávke sa dostali na uplne iný level a teraz prebral kvalitný káder....Velverde prebral TORZO mužstva a nebolo trénera, ktorý by bol ochotný pokračovať v tomto marazme....tá nenávist k Velverdemu niektorých akože ,,CULES,, nemá obdobu...je to neznalosť a kratkozrakosť...to čo písal včera Luky, tak na tie veci som poukazoval už v časoch, keď sme boli v eufórii víťazstiev a zlízol som si veľku kritiku a minusky...tam som zistil, kto ma, aký názor na vtedajšiu situáciu v klube...treba byť trpezlivý a veriť športovému vedeniu k dobrému výberu hráčov, ktorý budú hodní FCB....visca..

mazanyhrac

16
2020-01-10 11:25:01

I kdyby to byla pravda (jakože neni), tak potřebujeme nekoho nového s novými impulsy. I Pep vi, ze je tezky si dlouhodobě udržet respekt v jednom mužstvu. Valverde mel dobrou prvni sezónu (az na Rim), ale druha nebyla dobra a mel po ni skoncit.

Valverdeee

23
2020-01-10 11:33:02

Chlape o com to trepes? Jedine s cim mozem s tebou suhlasit je ze Enrique nie je svetovy trener, lebo naozaj nie je (ukazalo sa v jeho ostatnych angazmanoch) ale aspon mal gule posadit hviezdy ked hrali velke h... A preco odisiel? Nie preto ze by muzstvo na to nemalo ale preto ze mal tretiu sezonu slabe vysledky, tak ako ich ma aj valverde, ale jeho nikto nevyhodi lebo kryje Bartovu spinu.

Ale to co si tu trepol o torze muzstva snad nemyslis vazne! Pocas Valverdeho uradovania sme minuli 740 milionov eur!!!! (vlastnorucne som si to spocital z transfermarktu) On si mohol kupit na koho ukazal, mohol prestavat muzstvo tak aby slapalo ako hodinky! A jeho vysnene nerealizovane nakupy? 32 rocny Willian za 80 mega! Tento trener nedostal torzo, on si ho vyrobil a to je velky rozdiel

cruyff

-6
2020-01-10 14:42:21

CHLAPE, prečítaj si ešte raz aký nezmysel si písal...Valverde kryje špinu Bartomea?? sranduješ?? a napíš mi ako...Lucho mal gule, že nechal sedieť hviezdy...ak by mal teraz tréner, to čo mal Lucho, včetne kvalitnej lavičky, tak som si 100% istý, že sme úplne niekde inde..veď to si už na sterche vrabce čvirikajú, že Valverde ma najhoršiu situáciu, akú mal trener v FCB..som rád že si presný, len s tým rozdielom, že 740 melonov minulo naše slávne športove VEDENIE a nie, to čo píšeš, že trener si ukázal palcom, je to scestné ...a tak to funguje aj dnes..Abidal a spol.lietaju po celom svete a sondujú...je stále už len na nich a Bartomeovi, na čo sa mínu prachy...tréner dáva požiadavku a ostatné robí vedenie.. o torze mužtva nepíšem len ja, o tom hovoria aj ľudia so športovej bradže, ktorý vidia čo sa v klube deje..ako hodinky šlapalo Pepove TIKY TAKA...nezabudajme, že FCB má tie najvyššie nároky spomedzi všetkých klubov sveta, tak sa toho aj vedenie musí držať...visca..

Jhonys

13
2020-01-10 11:33:14

Takže jestli tomu dobře rozumím (tohle už je několikátý takový komentář), tak Lucho vlastně může za všechno - sice jsme pod ním byli velice úspěšní, ale on je úplný ničitel (hovoříme o vítězi treblu, LOL), kvůli němuž teď hrajeme špatně, jo? Chápu to dobře? :D pokud bychom přistoupili na tento narativ (který je imo subjektivně zkreslen nenávisti vůči Luchovi..), tak i tak je Ernesto extrémně slabá osoba, protože na lavičce sedí už 3. rokem a zatímco ďábel Lucho za tu dobu finalizoval destrukci Barcelony, Ernesto by ji měl pomalu ale jistě vylepšovat, což? :) :) Akorát že to se neděje - děje se úplný pravý opak :D v takovém úpadku hra byla naposled ve druhé polovině sezóny 13/14 pod Tatou. Ernie už 3 roky (!) může tým herně a takticky upravovat sobě na míru, jenže místo alespoň náznaku zlepšení či nějakého jeho vrytého vzorce vidíme jen stalý úpadek - herní i fyzický. Ve hře nejsou žádné zažité automatismy, tým po většinu zápasů nehraje jako tým (včera jsme viděli konečně opak). Dostává nejdražší posily v historii (otázkou je, jaké míry má vůbec v přestupech slovo) a jediným výsledkem je, že ti hráči herně upadají (nejlépe ani nehrají ma svých pozicích...) Kromě Lea a ter Stegena takřka žádný hráč pod Valverdem nevystřelil nahoru, celkově tým stagnuje, respektive se rok od roku propadá.. A to je taky práce Enriqueho? Jestli jo, tak má neskutečný vliv - a zároveň je Ernesto neuvěřitelně slabý trenér :) To jsou ty úhly pohledu :)

Valverdeee

14
2020-01-10 11:39:58

Doplnim jednu vec - preco ked nastupi Rakitic, hoci je najslabsim zaloznikom v muzstve, sa Messimu hra lepsie? Lebo si s nim rozumie este z cias Enriqueho, ktory dokazal hracov vstepit ake-take automatizmy a system hry. Ale to nas sucasny mag nedokaze. Preto vsetci co prisli za valverdeho nevedia co a kde maju hrat. Nezalezi mu na kondicii, nezalezi na hernom systeme a automatizmoch. Preto ked hrame pohar s nahradnikmi, tak to vyzera ako keby sa chlapci videli prvykrat v zivote. Toto tu za Pepa nebolo. Ked nastupilo becko, chlapci vedeli co robit

michal11

4
2020-01-10 11:40:54

Ako nehnevaj sa ale keď ho ignorujú hráči, v v rámci herných inštrukcií tak to je asi to najhoršie čo môže byť. Na vysokej škole nám raz prednášal profesor a pamätám si ako nám vysvetľoval že hlavné je aby všetko fungovalo na dostatočnej úrovni, každý úsek musí vedieť čo má robiť a dodržiavať to. Aby som tu nepísal text na pol hodiny tak to skrátim. Jednoducho musíš dosiahnuť aby všetci robili to čo majú, ak tomu tak nieje tak si na vine ty ako manažér lebo to máš v popise práce mať poriadok a fungujúci systém. Samozrejme vždy sa naskytne nejaký problém ktorý sa ale rýchlo obvykle vyrieši pri správnom riadení.

BigEL

5
2020-01-10 11:15:57

Za mě skvělých 75 minut,tak sem si to dlouho neužíval ten zápas a pak se stalo něco ,co nechápu.Nemam slov.Kdyby dostali dva góly že standartek okej,ale tohle se nestane snad ani druholigovému týmu,co by vedl v 75 minutě o gól,aby dopustily tři samostatné nájezdy během snad 10 minut na svou bránu,,to jak píšu fakt nechápu.

michal11

6
2020-01-10 11:31:56

Neviem kto to písal alebo kde som to čítal. Cruyff počas obdobia v Barcelone sa vyjadril do médií že Valverde (Ako hráč) nebol jeho kúpou ale kúpou vedenia. On vedel že to nieje tá správna osoba pre FC Barcelona a aj teraz sa to prejavuje. Jednoducho aký bol Valverde po mentálnej stránke takým aj zostal.

el_dominiko

4
2020-01-10 11:33:57

Treba povedať, že na hru sa dalo fakt po dlhej dobe pozerať a nebolo to lebo Valverde niečo spravil (taktika, motivácia hráčov...), bolo to hlavne preto, lebo Vidal, lebo hráči sa sami namotivovali a chceli uspieť, teda okrem obrany.
Čo sa týka tých sporných situácii, tak Messiho gól mal určite platiť, bolo to rameno a nie ruka. Ďalej ten ofsajd, no fakt že tesný, mu tam kúsok hlavy trčal. Myslím si, že v takýchto prípadoch by sa malo zaviesť pravidlo, ktoré by určovalo časť tela, ktorá by bola v ofsajde, napr. noha, hruď atď, že by sa nerátala ruka, hlava a také nezmysli. Hráč je samozrejme predklonený a už je automaticky v ofsajde aj keď je telom zarovno obrancu. Na druhej strane Pique mal jasnú ruku, to mala byť penalta a červená pre Piqueho, keďže by dostal druhú žltú.
Takýto výsledok sme si nezaslúžili, ale aj takýto je futbal.

Valverdeee

5
2020-01-10 11:41:30

Bolo to hlavne preto, ze vedla seba nenastupili dvaja slimaci - Rakitic a Busquets. Vidal dodal zalohe behavost, zakladny aspekt futbalu, ktory je vsak podla valverdeho zbytocny

pmadar1

-3
2020-01-10 13:13:02

prvý gól po vidalovej strate lopty. penalta po vidalovom nereagovaní na nábeh jeho hráča. ale inak hral dobre.

Valverdeee

2
2020-01-10 14:29:24

prvý gól - hráč nepokrytý robertom, druhy gol - nereagovanie vidala? Branenie ma na starost obrana + DM - rakitic. Dvaja superi ich vyskolili piatich. Ak je to chyba Vidala tak pome na hrusky

Roman7

7
2020-01-10 12:15:40

vidimn ze som spravil dobre ze som siel do kina mal pekny vecer dokym bude trener valverde je mi absolutne jedno ako budu hrat zapasy nema zmysel to prezivat nic necakam tuto sezonu bez trofeje

blauigrana

3
2020-01-10 12:25:50

ako 1.polčas bol celkom dobrý škoda potom nás VAR ospal a Ernieho mega zareagovanie na priebeh zápasu kde stiahol Busiho ktorý tam hral najlepšie a hned nato gól :D

Cizinkx

10
2020-01-10 12:37:28

Zápas to byl dobrý do té doby než nám došli síly a ukázala se fyzická připravenost obou týmů. Zatímco my jsme prostě v 60-70 Minutě odešli fyzicky, tak Atleti neměli po této době vubec problém sprintovat a zakládat breaky. Nosohlava si asi myslela ze Atletiko unaví a už asi odpadnou ale oni mají fyzicky nabušený hráče co to odběhají 90 minut. A pak se diví? Jako od té 70 to bylo peklo hráči si to jenom šmrdlali. A tady se ukázal jak moc Ernesto špatný je. On to nechal být nezareagoval a myslel si že individuality na hřišti to už nějak doklepou. Bohužel CHolo i když už poslední leta už nemá co Atletum dát. Tak skvěle zareagoval vystřídal, a bylo to znát Atleti se vytáhli zjednodušily hru a díky naší fyzické vyflusanosti neměli vubec problém přecházet do breaku či založit rychlí utok. Tady to tak Ernesto zesra* ze to není ani mozne. My prohráváme na aspekt hry na kterou ten blb s*r* na fyzickou připravenost. Věřím že kdyby naši hráči i po 70 makali tak neprohrajem bohužel, naše fyzička a když k tomu přičteme věk sestavy jsou prostě dohromady ubohý a není se čemu divit. Už jen proto díky tomu byl měl na hodinu letět. TATA dostal rok jeho hra byla k ničemu sem tam měl záblesky. ale odstoupil. Tenhle šmejd je tu 3 roky tým 3 roky stagnuje nikam se neposouvá a vedení není schopné ho vyhodit?

LaBrie

5
2020-01-10 13:36:17

Podla mna, keby vhodne a hlavne vcas striedal, dotiahli by sme to do vitazneho konca. 20 minut do konca bol uz Roberto, Alba vystaveny, Vidal tiez mal uz toho dost, co sa nabehal za cely zapas. Griezmann takisto mal toho dost, ten sa stale stahoval az pred vlastnu sestnastku. A pri nasej kondicke....Semedo mal nahradit Roberta, Fati alebo Perez Griezmanna alebo Suareza a Rakitic nemal ani nastupit. Ako nabehol, bol to zaciatok konca....Busquets aj ked je pomaly, ale aspon tvori a Rakitic asi momentalne ani nevie, co ma hrat.....Alena by bol urcite vhodnejsi za Busquetsa ako Ivan (ale uz je neskoro)....

mazanyhrac

1
2020-01-10 22:29:48

Lucho ma srdce, je skvělý motivator, co se týče ostatních věcí, bude růst. Za me jeho 3 roky byly velmi zábavné pro fanouška. Nechápu lidi,co na něho kydaji, ja ho mam rád. Neříkal nahodou Pep, ze nejlepší tým na ktery narazil byla Barca Enriqeho?

Robin

1
2020-01-10 23:24:27

Potvrdilo sa staré známe, že futbal sa hrá 90 min. + overtime. To, že sme boli lepší do 80 min., na to sa nevyhráva. Boli tam veci, ktoré po dlhom čase potešili (nasadenie, aktivita, ochota behať), ale súper nás podľa EV "zasa prekvapil" vysokým pressingom a čuduj sa svete, aj "sviežimi nohami" po 80'. Ak chceme získať v sezóne aspoň 1 trofej !?!?!, musí sa niečo zásadné udiať. Komentáre, že z chýb sa musíme poučiť, sa veľmi ťažko počúvajú od hráčov klubu, ktorý dáva najviac na platy v celom futbalovom svete!!! Hráči stoja za trénerom, ktorý nebazíruje na fyzickej pripravenosti hráčov, a "Més que in club" začína strácať zápasy v r. 2020 po 80' (Espanyol, Atlético). Valverde nereaguje na vývoj zápasu (možné striedanie deJonga s Espanyolom po 1.ŽK, výmena unavených hráčov s Atléticom po 70'...). Hráčov, ktorí chcú behať (Aleňa) a nechajú všetko na ihrisku, pošleme na hosťovanie, iných pre istotu (Puig) zadusíme v B-teame. Rýchly Semedo je na predaj, predĺžíme kontrakty hráčom za zásluhy. Klub potrebuje okamžitý reštart!!! Aj keď nie som zástanca výmeny trénera v strede sezóny, Gallardo by prišiel aj teraz. Nevidím do detailov, ale rozhodnutia aj pre ďalšiu sezónu treba prijať už teraz. Ak by sa vrátil motivátor Pep, tak nech dokončí sezónu EV alebo napr.tréner B-teamu, ak nie, oplatí sa angažovať Marcela Gallarda. Team potrebuje iskru na rozdúchanie ohňa, emócií, sezóna sa dá ešte zachrániť, ale s kamennou tvárou stratéga na lavičke a poučovaním sa z chýb hráčov môžeme sezónu zabaliť aj po osemfinále s Neapolom...Napriek všetkým negatívam tu kvalita je, chýba však tvrdšia ruka, vlastný názor manažéra, strategické rozhodnutia, reakcia na priebeh zápasu, drive na ihrisku. 4.1.2015 sme padli na Anoete, ale bol to zlom a získali sme treble. Forca Barcaaaaa!!!!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.