Nélson Semedo, ktorý bol vo štvrtok počas semifinále Španielskeho superpohára s Atléticom Madrid opäť len na lavičke náhradníkov, sa stále teší obrovskému záujmu viacerých veľkoklubov. 

Portugalský obranca sa už počas minulého leta ocitol v hľadáčiku Manchestru United aj Paris Saint-Germain. Barca však dala jasne na známosť, že bol v danom okamihu nepredajný.

Tak či onak, o Semeda sa teraz zaujímajú ďalšie kluby. Anglická tlač počas uplynulého týždňa písala o jeho spojení s Tottenhamom Hotspur, pričom tvrdila, že by do tímu Josého Mourinha mohol odísť už počas tohto zimného prestupového obdobia. No Katalánci považovali prípadnú operáciu za nevýhodnú a radšej s jeho predajom budú chcieť počkať na leto. 

Ako prezrádza denník Mundo Deportivo, na získanie Semeda majú vysoké šance predstavitelia Bayernu Mníchov

Hans-Dieter Flick, ktorý nahradil na pozícii hlavného trénera Bavorov málo úspešného Nika Kovaća, požiadal v januári vedenie svojho klubu o posily. V prípade Portugalčana je cieľom získať ho až v júni, pričom na pozícii krajného obranca by mal nahradiť Joshuu Kimmicha. Ten sa totiž začína udomácňovať skôr v strede poľa, kým Benjamin Pavard podľa všetkého inklinuje k pozícii stredného obrancu. 

Spomínané periodikum zdôrazňuje, že Bayern zatiaľ nepredostrel Barcelone žiadnu konkrétnu ponuku. Avšak tiež uvádza, že Semedo viac nie je nepredajným hráčom. Zo základnej jedenástky ho opäť vytlačil Sergi Roberto, aj keď pred začiatkom sezóny tréneri tvrdili, že španielsky reprezentant bude hrávať v strede poľa. 

Na Portugalčanovi by navyše mohli na Camp Nou slušne zarobiť. Jeho výkupná klauzula má hodnotu 100 miliónov eur a kontrakt mu vyprší v roku 2022. 

V každom prípade, vráťme sa ešte na okamih k Tottenhamu. Nélson by potenciálne na White Hart Lane dostávať vytúžený priestor - čoraz viac sa totiž špekuluje o odchode Kyla Walkera-Petersa do Crystal Palace. Už v lete navyše kohútov opustil Kieran Trippier, ktorý posilnil Atlético. V prospech takejto operácie hovoria aj dobré vzťahy trénera Mourinha a Semedovho agenta Jorgeho Mendesa

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

37
2020-01-13 09:15:21

Nech uz konecne pride novy, rozumny trener a Semedo bude hrat tam, kde ma na RB ako prva volba.

SamoH

11
2020-01-13 12:07:20

s Dembelem na jednej strane su neskutocne duo

PETERKRIZAN

0
2020-01-13 13:11:37

ešte tak to ukazať na ihrisku,zatiaľ to ukazali iba na jednej strane striedačky

Toky

23
2020-01-13 10:11:24

Predávať Semeda by bola chyba, si myslím.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.