Španielske médiá informujú, že Valverde je sklamaný zo spôsobu, akým ho klub prepustil. Bývalý tréner nebol do poslednej chvíle o ničom informovaný. Predtým boli vzťahy trénera s klubom veľmi dobré, dokonca aj v ťažkých momentoch.

Podľa denníka Marca si Ernesto Valverde uvedomoval, že ako prvého ho môžu postihnúť následky problémov v klube, ale napriek tomu je sklamaný z toho, akým spôsobom ho Barcelona prepustila. Valverde až doteraz udržiaval s vedením klubu veľmi dobré vzťahy. Všetky záležitosti boli riešené priamo tvárou v tvár a tentokrát sa Valverde o všetkom dozvedel až z médií. Trénera zaskočilo všetko, čo sa dialo od prehry mužstva v Španielskom superpohár.

Marca informuje, že Barcelona začala zvažovať výmenu trénera od remízy s Espanyolom. Prezident Josep Maria Bartomeu letel do Saudskej Arábie s istými pochybnosťami a to, čo sa stalo v zápase s Atléticom len posilnilo jeho presvedčenie a zdá sa, že mu pretiekol pohár trpezlivosti. Začal si uvedomovať, že ak bude Barcelona hrať takýmto spôsobom, tak Ligu Majstrov nevyhrá. Bartomeu sa rozhodol zachrániť situáciu zmenou na trénerskom poste. Marca dodáva, že prezident strávil s trénerom v lietadle vyše 5 hodín, ale nepovedal mu nič o tom, že je nespokojný s jeho prácou. Ďalší priebeh udalostí je už známy. Tréner sa až z médií dozvedel, že svoje pôsobenie v prvom tíme Blaugranas ukončí, hoci nikto z klubu mu o tom oficiálne nič nepovedal. Valverde sa z médií dozvedel aj o tom, že Barcelona kontaktovala Xaviho či Ronalda Koemana.

Trénerov hnev narastal, pretože nerozumel správaniu Barcelony, ktorá všetko riešila poza jeho chrbát. Marca tvrdí, že všetkým bolo jasné, že Valverde končí, ale napriek tomu ho klub o ničom neinformoval. Musel viesť tréning, predstierať, že je všetko v poriadku. Až pokým mu Bartomeu nepovedal, že je prepustený. Aj preto mohol klub o všetkom informovať až v noci, keď boli vyriešené všetky náležitosti z pohľadu zmlúv. Cadena SER dokonca tvrdí, že Bartomeu sa Valverdeho snažil prinútiť k tomu, aby sám podal demisiu.

Celú záležitosť komentovali aj legendy klubu. Andrés Iniesta na rovinu uviedol, že Barcelona sa voči trénerovi zachovala zle a Pep Guardiola povedal, že Valverde si niečo také nezaslúži. Rexach, ktorý je dokonca poradcom Bartomeua, vyhlásil, že ho prepustenie Valverdeho prekvapilo. Dokonca je názoru, že Barcelona sa uponáhľala a s týmto rozhodnutím mala počkať do konca sezóny.

Barcelona prepustila trénera, ktorý viedol priebežné poradie La Ligy, prvýkrát v klubovej histórii. V La Lige sa niečo také udialo po tretíkrát. Okrem toho Barcelona vo svojej histórii len raz prepustila trénera, ktorý predtým 2x vyhral ligový titul. Stalo sa tak ešte v roku 1950.

Za zmienku stojí aj to, že Barcelona sa s Valverdem dosť chladno rozlúčila aj vo verejnom vyhlásení. Klub mu totiž pripomenul nielen trénerské úspechy, čo je zvykom, ale aj sklamania súvisiace s jeho pôsobením v klube. Kroky, ktoré klub urobil v posledných dňoch, sú kontroverzné vzhľadom na to, aké mal tréner s vedením korektné vzťahy. Zároveň je jeho prepustenie v tomto období prekvapujúce a to zas vzhľadom na to, že koncom uplynulej sezóny po prehre s Liverpoolom a Valenciou bol na jeho prepustenie ďaleko vhodnejší okamih, než v súčasnosti.

zdroj: Marca, Cadena COPE, Cadena SER
foto: fcbarcelona.com

srdcarek

35
2020-01-14 12:34:36

a Valverde všetkých sklamal ked ako človek bez chrbtovej kosti nepodal demisiu po hanebnej prehre s Liverpoolom.

hoyer11

35
2020-01-14 12:41:57

Měl letět už o rok dřív po ještě ostudnější prohře v Římě .....

maros1

6
2020-01-14 14:59:27

asi spadol z višne !!! ???
alebo žije v takej istej bubline ako Richter s Ficom ???!!!

hoyer11

25
2020-01-14 12:35:52

Mně zase zklamal Valverde, tím co dokázal udělat s Barcelonou .....

mikimi122

2
2020-01-14 12:35:54

Príde mi prinajmenšom zábavne ako tu od včerajška niektorý otočili pohľad o 360 stupňov a obraňujú Valverdeho hlava, nehlava.

Aries

top komentár
77
2020-01-14 12:52:16

Iba 180°, 360° je ten istý smer :D

MINH0

36
2020-01-14 12:37:13

Niečo tu veľmi smrdí a správanie vedenia tohoto klubu veľmi neprofesionálne. Aj keď som Valverdeho nemusel správanie vedenia je neférové a poukazuje na zvláštne praktiky, ktorých je za posledné roky viac ako dosť. Hlavne zvláštne nákupy hráčov, (Douglas, Yerry Mina apod..) Myslím že výmena trénera nebude stačiť a bude nutné spraviť poriadky aj vo vedení klubu. Bez toho nemožno čakať úspechy.

puuq

11
2020-01-14 12:40:02

je ta zaujimave ako 1 pokazeny zapas dokaze vsetko ovplyvnit, lebo mam za to ak by sme presli cez liverpool, tak by sme vyhrali LM a aj pohar a mali by sme treble...tak by bol z Valverdeho hrdina a zapisal by sa navzdy do historie barcelony spolu s Guardiolom a Luis Enriquem...tak ostane iba babrak, ktory 2x po sebe vypadol v LM (po jasnom vysledku z prveho zapasu) a s impotentnou hrou

Busque5x5

9
2020-01-14 13:00:10

Keby bolo keby....tak isto sme za čias pepa nemuseli vypadnúť s chealse, tak isto jak pod tatou martinom proti atlétom a mohli by sme ďalej polemizovať....

adriano

3
2020-01-14 12:40:57

Valverde mal dobrý vzťah len s bartom ináč by už po liverpoole bol vyhodený.A samozrejme s niektorými hracmi ktorý mali miesto u neho isté v základe.

barcelonista29

14
2020-01-14 12:41:18

Zo strany klubu je to zlý postup. No ale na druhej strane ochutnal vlastnú medicínu. On sa tiež niekoľkokrát nezachoval k hráčom najlepšie. Ale aj tak to mali vyriešiť profesionálne a nie ako amatéri. Jak keby som Kmotrika videl :D

Roman7

1
2020-01-14 12:42:08

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

JJ5FCB

9
2020-01-14 12:44:27

Totálny amaterizmus, nech bol Ernest akýkoľvek tak fakt chudák chlap ale môže si za to sám, mal odstúpiť po minulej sezóne a hotovo.

Cristianko

5
2020-01-14 12:46:18

este by mohol podat demisiu krizan a bolo by vsetko ako za starych dobrych cias

Deka

4
2020-01-14 12:46:36

Presne ako povedal Antič.Hrači ktorí hrali dosiahli všetko.Už su bez motivacie.Hráči čo majú
motivaciu sedia.A vednie zaujíma len prvenstvo v zárobku.visca

cruyff

9
2020-01-14 12:55:22

osobne by som chcel trenerovi /už bývalému/ Velverdemu poďakovať... videl celý futbalový svet, ako pracovalo vedenie na tom, ako oznámiť jeho koniec...chýba tomu profesionalita a diplomacia, ktorej sa musí aj športove vedenie ešte véééélmi veľa učiť...referencie ma veľmi dobre, tak verím, že po nejakej pauze zakotví v nejakom mužstve, kde si ho ludia budú vážiť..čítali ste Rexacha, tak to je človek, ktorému by naše malo vedenie čistiť topánky...odišli od nás ľudia,ktorý mali charizmu a rozumeli futbalu a čo sa deje teraz, je len výsledok toho chaosu...u Valrdeho ste písali, že by mal mať sebareflexiu a ukončiť to skôr..ak mál za sebou kabínu a dobre pohárové výsledky z minulých sezón, tak ZODPOVEDNOSŤ voči klubu, ktorý je jeho srdcovkou...ak by mu to bolo lahostajné, tak by to ukončil skôr, ako by sme čakali...u Setiena sa nebudem čudovať, ked bude mať sebareflexiu pri nejakom neúspechu, lebo nie je osobnosťou, ktorá si bude dirigovať príchody a odchody hráčov z klubu...športove vedenie bude pokračovať vo svojej politike a bude pod velkým drobnohľadom...dalo sa čakať že Setien nebude tým, čo by mal zaplatať na pol sezóny dieru na poste trénera, ale zmluvu si dojednal na ,,čo keď motyka vystrelí,,..smiešne ale pre naše vedenie účelne../dočasne/ ..Setienový držím palce a dúfam, že motyka vystrelí...visca..

dalibor

0
2020-01-14 12:57:48

bartomeu je kus vola. nasral si sám na hlavu, ale musíme byť vďační aj za to... ešte sa zbaviť jeho a bude snáď dobre. a valverdeho ľutovať netreba, sám si za to môže. mal podať demisiu už dávno, ale jemu ide len o peniaze... toto čo sa stalo mu presne vyhovuje.

adriano

5
2020-01-14 13:08:26

Jeho sa treba zbaviť v prvom rade lebo on je zodpovedný za všetku tú politiku v klube a chaos.Keby valverde ostal do konca sezóny a nič by sa nevyhralo riskoval by aj vlastný krk takto sa udrží celé obdobie a bude si potichu pripravovať do ďalších volieb svojho kandidáta.Valverdeho ako chránil tak teraz ho obetoval pre svoj vlastný prospech.V klube vládne nezdravá politika ako nikdy pred tým a mi obycajny fans ani nevieme čo sa deje v zákulisí v klube.Ono to len pozdejsie vypláva pomaličky napovrch.

footballister

2
2020-01-14 14:39:09

Mne ten Barto veľmi pripomína nášho Ficka... Uz aby ten chlap skončil. Valverde si možno nezaslúžil takyto hnusný prístup od vedenia, ale na druhej strane už mal odstúpiť dávno a nie až teraz. Barcelona potrebuje aj obmeniť aj vedenie. Už čoskoro snáď.

kluc

4
2020-01-14 13:07:29

Aspoň vidno ako sme na tom zle (zásluhou Valverdeho) keď vyhodíme trénera ktorý vedie la ligu...

milos980

0
2020-01-14 13:14:50

Boh vie kolko som na ernesta nadaval ale vzdy som bol hlavne toho nazoru ze prvotna chyba bola na strane vedenia

myzuFCB

2
2020-01-14 14:36:53

on tu už nemal byť. pod jeho vedením mala Barca iba pár zápasov kde hrala fakt dobre, inak nehralo mužstvo nič moc. Nemusí byť zlý človek, ale ako tréner nie je vhodný pre tento klub podľa mňa a už po Liverpoole mal dobrovoľne odstúpiť. a to že je Barcelona prvá je trochu aj vďaka tomu, že ani real nemal nejakú extra sezónu doteraz a mal veľa zaváhaní, deto Atlético. Bez ich zaváhaní by určite Barcelona nebola prvá, lebo toľko bodov čo postrácala doteraz tak to je príliš...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.