FC Barcelona dnes oficiálne predstaví nového trénera prvého tímu Quiqueho Setiéna. Pri tejto príležitosti vám ponúkame minútové spravodajstvo.

13:15

Setién s Barcelonou podpísal zmluvu do júna 2022. Katalánci nového trénera predstavia už dnes, 14. januára.

13:30 - podpísanie zmluvy v Palco Presidente Suñol, udalosť bude bez novinárov
14:00 - fotenie nového trénera FC Barcelona
14:30 - prezentácia a tlačová konferencia v Auditorio 1899

13:18

Setién má za sebou už aj prvý tréning v novom pôsobisku. Ďalší tréning je na programe dnes večer o 18:00.

13:20

Ernesto Valverde sa s verejnosťou aj klubom rozlúčil prostredníctvom otvoreného listu, ktorý publikoval oficiálny web. Prečítať si ho môžete TU.

13:30

V realizačnom tíme Quiqueho Setiéna sa ocitnú aj jeho blízki spolupracovníci: Eder Sarabia, Fran Soto a Jon Pascua.

13:31

Prezentáciu môžete sledovať naživo:

13:34

Známy je aj žreb Copa del Rey. Barcelona vo svojom prvom zápase v tohtoročnej edícii Copa del Rey narazí na Ibizu, ktorá pôsobí v Segunda División B.

13:45

Začína sa éra Quiqueho Setiéna!

13:48

Začína sa prezentácia Quiqueho Setiéna. Nový tréner a prezident Bartomeu podpisujú dokumenty.

13:53

Quique Setién už podpísal zmluvu s Barcelonou a stal sa tak oficiálne trénerom prvého tímu Blaugranas.

13:56

Nový tréner už pózuje fotografom na tribánach Camp Nou. Spoločnosť mu okrem iného robia Bartomeu, Éric Abidal, Ramon Planes a Oscar Grau.

14:03

V súčasnosti sa čaká už na tlačovú konferenciu.

14:09

Setién Abidal a Bartomeu pózujú pri drese nového trénera s jeho menom.

14:10

Začína sa tlačová konferencia. Bartomeu privítal všetkých prítomných v Auditori 1899.

14:15

Bartomeu: "Ďakujem Quiquemu Setiénovi za prijatie výzvy súvisiacej s príchodom do Barcelony. Poznáme ho nielen ako trénera, ale aj ako hráča. Je potrebné poznamenať, že je to tréner, ktorý má štýl podobný tomu v našom klube."

"Valverdemu chcem poďakovať za všetko, čo s nami dosiahol. Bol to dobrý vzťah, ktorého dôsledkom je, že sme sa všetci zlepšili. Dosiahli sme úspechy a musíme byť za to vďační."

"Zmeny sme urobili už teraz, pretože sme v polovici sezóny a potrebovali sme impulz, aby sme čelili koncovke sezóny. Vedeli sme, že dynamika nebola najlepšia, hoci výsledky boli dobré. Dynamiku aj hru bolo možné zlepšiť. Aj napriek mnohým rozhovorom s Valverdem sme sa rozhodli prijať takéto rozhodnutie. Ľutujem, že sa veci nevyvinuli iným smerom. Rozhovory sme viedli s rôznymi trénermi, bola to naša povinnosť."

14:25

Abidal: "Jedným z dôvodov podpisu Setiéna sú jeho skvelé vzťahy s hráčmi a pozornosť na detaily. Ďakujem Quique za sny, ktoré vnášaš do Barcelony. Spoločne môžeme dokázať veľké veci."

14:27

Setién: "Včera som sa prechádzal pomedzi kravy v blízkosti mojej dediny a dnes som trénerom najlepších hráčov sveta. Ďakujem za šancu, ktorú som dostal. Ani v najodvážnejších snoch som o tomto nesníval. Najlepším spôsobom ako vyhrať je dobrá hra."

"Ernesta Valverdeho poznám. Pokúsim sa byť s ním v kontakte. Jeho práca má veľa pozitív. Zanechal mi mužstvo, ktoré je na prvom mieste. "

"Mojim cieľom je vyhrať všetko, čo sa dá. Tento klub nemá inú možnosť, než sa zlepšovať každým rokom a získavať čo najväčší počet trofejí, okrem dobrej hry. Myslím si, že najlepším spôsobom ako vyhrať, je hrať dobrým štýlom. Som si istý, že s hráčmi nebudem mať problémy. Najdôležitejšia je každodenná práca."

14:35

Bartomeu: "S trénermi sme viedli rozhovory po dlhý čas a pozornosť médií nič nepritiahlo. Nakoniec sa objavili meno, ktoré sa objaviť nemalo. Xavi. Chcel by som, aby to bolo inak, aby Valverdeho odchod prebehol inak. Pre Valverdeho však nešlo o prekvapenie, pretože sme viedli rozhovory s rôznymi trénermi."

Ďalšie vyjadrenia prinesieme v samostatnej tlačovke!

zdroj: španielske denníky
foto: fcbarcelona.com

Breza

28
2020-01-14 14:40:56

Setien Vitaj unas krasne slova Visca Barca !!!

MessiGOAT

18
2020-01-14 14:52:04

Valverdemu děkuji za 2 tituly po sobě, to je velký úspěch. Avšak vyhoření s Římem a Liverpoolem mě bude strašit ještě dlouho.
Ale není to jen o něm, ale i o hracích, Rakitic, Pique, Busquets, Suarez aspol už vše vyhráli nemají takovou motivaci. A o sestavě rozhoduje trenér. Ačkoliv mám pocit, že minimálně debakl proti Poolu 4:0 byla otázka hlavy, psychiky a mentality. Protože si dobře pamatuji, že víkend o víkendu před odvetou dal rotovat snad celou sestavu a všichni klicovi hráči seděli.
Tudíž museli být všichni fit a Pool v ty době bojoval o titul a hvězdy hráli.
Další faktor je že na odvetu chybel Salah, Firmino. A nás porazili náhradníci jako je Shaqiri,Origi apod

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.