Quique Setién absolvoval svoju prvú tlačovú konferenciu po zápase v Barcelone. Jeho zverenci dokázali poraziť Granadu na Camp Nou 1:0.

Hodnotenie tímu

"Myslím si, že mužstvo si zaslúži dobrú známku. V prvom polčase nám chýbala efektivita. Granada dobre bránila, nemali sme to jednoduché. Okrem toho to nebol pekný deň - veľmi fúkalo, trávnik bol suchý, čo spomalilo hru. Som spokojný, pretože súper vystrelil raz v prvom polčase a raz v tom druhom - žrď, po našej strate. Myslím si, že veľa vecí sme robili dobre. Dúfam, že naša hra bude čoraz plynulejšia a že budeme viac efektívni pri streľbe na bránu."

Ťažkosti

"Nie je to jednoduché, keď sa súper zatiahne. Je potrebné hľadať riešenia a to tak, aby sme mu mohli ublížiť. Niekedy na kratšie, niekedy na dlhšie. Ansu a Antoine mali hľadať priestor za chrbtom stopérov, ale nedarilo sa im to veľmi často."

Ciele Setiéna

"Chceme hrať dobre. Máme 4 či 5 dôležitých predpokladov, ktoré by sme mali udržať po celý zápas. Myslím si, že dnes sa nám to podarilo. Predovšetkým aktivita po strate, to nám išlo dobre."

Rakitić-Vidal alebo Arthur-Puig

"Uvidíme ako to bude postupne vyzerať. V prvom polčase boli svieži a v druhom polčase sa ešte viac stiahli, okrem toho mali o jedného hráča menej."

Leo Messi

"Robí to, čo po celý život. Taká je realita. Niektoré zápasy vyzerajú takto - mužstvo je zablokované, chýba inšpirácia a na konci sa vždy objaví nejaká skvelá akcia. Výborne zahral Arturo. Pokúšali sme sa hrať podobné akcie ako v prvom polčase, ale vtedy nič z toho nevyšlo. Keď však Messi dostane loptu, má vysoké percento efektivity."

zdroj: marca.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

LM10

top komentár
44
2020-01-20 00:15:48

Tak snáď sa dynamika hry z našej strany zlepší. Uvidí sa už v ďalších zápasoch

Camp_Nou

31
2020-01-20 00:24:39

Nepomenoval som to dunamika, ale efektivita. Ale je pravda, že keď Barca stratí dynamiku, efektivita sa stráca ako prd vo vetre.

cibicek

top komentár
50
2020-01-20 00:30:03

Ja to vidím pozitívne, Granada si neprdla. Mali sme cez 80% držanie lopty a aj veľa šancí, chýbala nám len efektivita. Po týždni vidno zmeny a všetko ešte len príde. Teším sa na de jonga v tomto systéme. Busi paráda ale vidno že je už pomaly. Len tak ďalej dôležité 3 body ! Visca barca

Camp_Nou

top komentár
77
2020-01-20 00:35:34

Dnes Busi omladol o 10 rokov

emiliano

15
2020-01-20 07:55:39

Tak áno, Busi hral ako za mlada. Páčil sa mi aj presing našich po strate lopty, hneď sme ju získali. Výborný bol Umtiti, vyštartoval zozadu a mal loptu, je lepší ako Lenglet. Puig mal výborný debut, keď bude hrať viac, zlepší sa ešte, trúfne si viac. Leo hral dôrazne, výborne, napadalo mu to, ale išlo to tesne vedľa. Páči sa mi, že tréner presne pomenuje, čo nám chýbalo - napr. plynulosť a že Fati a Griezman mali viac nabiehať za obranu. Myslím si, že Fatiho mal striedať trochu skôr, je veľmi mladý a polčas mu stačí. Bol však blízko ku skorovaniu 2x. Chýba nám streľba spoza 16-ky, stále to chceme dotlačiť až k bráne. Ak by sme viac strieľali, ich obrana by sa musela vytiahnuť a vznikol by priestor. Uvidíme, čo bude s Valenciou. Vidal výborne, Alba tiež.

dzulio

34
2020-01-20 00:50:58

Tak tato tlacovka trenera setiena sa mi paci. O vseykom prehlad prizna co je zle xco zlepsime uzna kvalitu supera a hracov barcy prizna sa v com spravili chybu. Topka.

Chrisler

21
2020-01-20 07:18:38

Hlavne sme dnes netrpeli!! :) Fakt som si zápas užil. Vracia sa Barca. Ešte tu efektivitu dotiahnuť a sme späť!!

zoltan

-6
2020-01-20 10:51:21

Chrisler, nemáš pravdu. Je síce pravdou, že súperov útočný prejav bol slabý, ale tri protiútoky, ktoré viedli nás mohli pripraviť o body. Viem, že futbal sa nehrá na keby, a v hre potrebuješ aj šťastie, a to mám na mysli žrď súpera z protiútoku. Neviem ako by to dopadlo ak by rozhodca hráča súpera nevylúčil a keby namiesto žrde súper dal gól. Trpieť neznamená v hre čeliť neustálym útokom, ale v tom, že pri rozohrávkach na vlastnej polovici ale aj v útočnej fáze súper nám neumožní nič iné, ako bezradné sústavné prihrávanie v priestoroch, ktoré nám neumožnia efektívnu hru. 80% držanie lopty na vlastnej polovici so sústavnými prihrávkami medzi obrancami a stredopoliarmi neznamená ovládanie hry, ale len držanie lopty.

tunno

27
2020-01-20 08:15:44

Treba nam vsak utocnika, hraca co vie byt nebezpecny v 16tke. Pred Leom bol vzdy obranny val pretoze chybal Suarez ktory naviaze na seba obrancu a vedel vratit Leovi trivialnu narazacku.

zoltan

-9
2020-01-20 10:39:50

osobne som na tomto zápase nič pozitívne oproti poslednému zápasu s Atléticom Madrid nič nevidel. Bol to zápas, ktorý by som dokonca hodnotil aj nižšie ako ten posledný. Zbytočné sústavné spomaľovanie hry čí už v stredovej formácií, alebo aj v útoku, obrovská bezradnosť pri vymyslení útočnej prihrávky. Celé to vyzeralo tak, ako keby hráči navzájom pri pokusoch o nábeh útočníkov na ihrisku nevideli, a preto v útoku Barca bola bezzubá. No ale beriem, že to bol nevydarený herný prejav nového trénera v prvom zápase. Ak nový tréner hovorí o dynamike, tak nemôže trvať na zbytočných prihrávkych. Štatistika držania lopty je smerodatné len v tom prípade, ak mužstvo má zabezpečený dostatočný náskok v zápase a chce pobaviť divákov. Čo sa týka gólového momentu a šancí, tie situácie sú prejavom minulosti v hry Barcy a nič novým.

JanP

2
2020-01-20 12:36:52

Uff..... Ale tak, každý má právo na názor....

zoltan

-13
2020-01-20 10:55:26

Na záver len pár slov, ak tréner je spokojný so včerajšou hrou, tak mám pochybnosti o budúcnosť hry mužstva. Len aby sa výmena trénera nestála mužstvo tituly, ktoré Barca má na dosah.

zoltan

-1
2020-01-20 14:15:18

Som veľmi šťastný za mínusky, Aspoň viem, že mám ešte v poriadku hodnotový rebríček čo sa futbalu týka. Prichádzam k záveru, že zaslepenosť niektorých z nás - mám na mysli fanúšíkov Barcy, nepozná hranice a vôbec nie sú schopný a ani ochotný si priznať to, že hra Barcy sa bude ťažko zmeniť. Nekritizujem trénera veď ešte nič neurobil, ale mám obrovské obavy do budúcnosti. Dúfam, že sa mýlim a nebudem musieť vám pripomínať moje odmínuskované komentáre na konci sezóny.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.