Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, poskytol rozsiahly rozhovor tlačovej agentúre EFE, v ktorom hovoril o svojich plánoch a podstatnej úlohe Xaviho Hernándeza v jeho projekte. Takisto kritizoval súčasné vedenie katalánskeho klubu.

Xavi ako základný kameň

"Projekt, ktorý sme vypracovali zahŕňa športovú štruktúru, v ktorej bude Xavi základným kameňom. Mám s ním priateľské vzťahy a udržiavame takmer každodenný kontakt. Chceme vytvoriť podmienky, aby ľudia ako Xavi mali v nasledujúcich desiatich rokoch veľmi istú moc a zodpovednosť v športovom projekte bez ohľadu na to, či trénujú prvý tím alebo nie. Nemôžeme si dovoliť niečo také ako v prípade Pepa Guardiolu, že Xavi sem príde, trénuje, vyhorí, odíde a posilní konkurenciu. Som tiež v kontakte s Carlesom Puyolom a v budúcnosti by som sa chcel spoľahnúť aj na Andrésa Iniestu, pokiaľ teda budem zvolený za prezidenta."

Prezidentský kandidát pozitívne zhodnotil príchod Quiqueho Setiéna

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

PETOHOLO93

17
2020-01-22 12:13:57

Potrebujeme ľudí, ktorí najlepšie poznajú model a štýl Barcelony, aby čelila veľkej výzve nahradiť najlepšiu generáciu v histórii klubu, ktorú vedie najlepší hráč v histórii futbalu. Predovšetkým v momente, keď je konkurencia čoraz silnejšia, s klubmi, ktoré vlastnia magnáti, milionári a dokonca štáty. Musíme sa porozprávať s Messim. Vzťahy medzi ním a Barcelonou sa nemôžu skončiť v momente, kedy ukončí kariéru. Máme najlepšieho hráča histórie v priebehu celej jeho kariéry a je to výhoda, z ktorej by mala Barcelona ťažiť pre dobro Messiho aj pre dobro inštitúcie." Super to je reč palec hore

Koeman1993

10
2020-01-22 12:19:50

Verím, že o rok vyhrá voľby a spolu s bývalými hráčmi urobia v klube poriadok... Xavi si asi sám uvedomil, že s týmto vedením nechce mať nič spoločné a jeho čas ešte príde... A tie prestupy by už konečne mali mať nejaký zmysel, aby tréner chcel hráča a dal mu aj šancu, nie len kupovať a predávať ako na blšáku.. A samozrejme dať šancu chlapcom z LA MASIE...

LM10

7
2020-01-22 12:32:09

Ja len dúfam, že toto je skutočne jeho videnie problémov a riešení a nie len videnie každého jedného kandidáta, ktorý tam je, pričom sú to potom dokopy všetko len prázdne reči. Pretože znie to veľmi pekne a hlavne sa mi páči tá myšlienka, aby jednotlivé oddelenia viedli ľudia s odbornou praxou a skúsenosťami a nie, aby to viedol niekto, kto sa tomuto odvetviu nikdy nevenoval.

Tom91

5
2020-01-22 12:39:04

Trošku se bojím jak dopadne Setien. Třeba se mu bude dařit ale až se Xavi rozhodne tak poletí. Ještě k tomu ta klauzule ve smlouvě. Já vím že moc dobře věděl do čeho jde ale je tak odhodlaný, dává do toho srdíčko, snaží se něco budovat a možná mu za pár měsíců řeknou promiň ale Xavi už je na cestě bal se a zpátky ke kravam.

Nalim

-12
2020-01-22 13:59:41

Tom 91, Ty si tiež nechutný !!!
Šup ku kravám !!! Neprišiel si Ty náhodou od svíň ???
Keď sa bude Setienovi dariť, zalezieš do chlievu ???
Ak príde Xavi a nebude sa mu dariť, kam mu doporučíš zaliesť .....
Si trápny, píšeš tu rozsudky nad trénerom, si jasnovidec, už aby Ťa angažoval SMER ...

Lolzer

2
2020-01-22 14:35:08

Setien nemá žiadnu "Xavi klauzulu". O 1,5 roka sú klubové prezidentské voľby a keď sa nový prezident rozhodne prerušiť zmluvu a zobrať nového trénera tak môže, inak má Setien zmluvu platnú do 30.6.2022.

Flp761

9
2020-01-22 13:12:02

Príde mi to všetko moc pekné na to aby to bola pravda, ale nejdem robiť predčasne závery a počkám si, však čas ukáže. Čo sa týka setiena, nemyslím si, že bude prepustený ak bude trénerom ktorý zaručuje dlhodobý úspech. Práca na Barcelonskej lavičke nikdy neznamená 10 rokov ani 5 a pri setienovom veku si myslím že po 4 sezónach bude mať toho dosť, pozrime sa čo spravil ten neskutočný tlak podstatne mladším trénerom za také obdobie. No a keď už setien odíde tak som si istý že Xavi bude stopercentne pripravený :)

juraj240687

-1
2020-01-22 15:08:48

Nechcem byt kriticky,ale pri citani clanku som nadobudol pocit,ze to pisal fico..:-)neverim mu ani nos medzi ocami

xdiko

0
2020-01-22 19:03:31

Clanok pekny, ale taketo velkohube vyjadrenia pred volbamy pocut z kazdej strany. Kazdy vie, co chcu fanusikovia pocut, ale po volbach sa uz do praxe tolko revolucnych noviniek nedostava. Snad to ale teraz bude ine, tak ci onak, Barto musi prec a jecsi toho vedomi, preto este cisti kasu a urcite este uvidime prapodivne obchody

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.