Luis Suárez je mimo hru prakticky do konce sezony a klub tak musí řešit, jaký bude další postup. V současnosti tak jde o to, zdali bude chtít klub přivést pouze dočasnou náhradu, nebo se bude jednat o útočníka, který zůstane v klubu na delší období.

Sportovní oddělení FC Barcelony mělo v pondělí odpoledne schůzi, na které došla mj. ohledně toho, jaký typ útočníka by měl klub hledat na zaangažování. Dlouhodobá absence Luise Suáreze donutila klub jednat rychleji, než se původně očekávalo. Quique Setién je zatím na lavičce Barcelony teprve týden a tak zatím neoznámil jeho konkrétní záměry. Do konce lednového přestupového období ale zbývá 10 dnů, proto musí Barça konat rychle.

Klub tak má na stole 2 možnosti: první je přivést útočníka, který bude sice typově odlišný, ale bude mít ještě prostor a potenciál k vývoji a zlepšení. Problémem v tomto případě ale je přesvědčit jakýkoliv větší klub, aby se už v tomto okamžiku rozloučil se svým etablovaným útočníkem. Daleko snazší je tyto přestupy uzavírat v létě. Navíc by takový přestup stál velkou finanční zátěž. To by však až takový problém zřejmě být nemusel, neboť jak je však poslední dobou ve fotbale zvykem, částka by mohla být rozložena do splátkového plánu.

Druhá možnost pak je přivést více zkušeného útočníka, který by jednoduše vyplnil  a pokryl Suárezovu absenci. Takový forward by ale nebyl dlouhodobým řešením. Výhodou by však byla malá cena a možnost pošetřit finance na léto, kdy by se našla zcela nová „devítka”. Touto cestou se však Barcelona minulý rok, kdy přivedl Kevina-Prince Boatenga, což se nakonec ukázalo jako naprosto katastrofický tah.

Důležité v tom všem ale také je nezapomínat na La Masii, zvláště poté, co je u prvního týmu Setién. Abel Ruiz a Alejandro Marqués jsou z tohoto pohledu dva hlavní kandidáti, jenže jejich budoucnost v Barceloně je velmi nejistá a oba zřejmě ještě teď v zimě Katalánsko opustí - nejpozději v létě.

Moc možností a hlavně času tak Barceloně již nezbývá.

zdroj: sport-englis.com
foto: upnewsinfo.com

kluc

28
2020-01-22 09:37:12

Pokiaľ nemajú v pláne kúpiť Lautara tak nech vsadia na niekoho z B-čka, vo veľkých zápasoch aj tak bude Griezmann hrávať na hrote, v tých "menších" zápasoch (asi 2-3 jak minulý rok Boateng) odohrá aj dorastenec.
Nech príde Lautaro, veď v útoku stačí že si rozumie s Messim, a do Interu na zníženie ceny poslať Rakitiča, poprípade dohodnúť že v lete príde Vidal, a do tých 60m. + hráč by sme sa mohli zmestiť

Sudruh_Zincica

14
2020-01-22 11:51:37

Keby niekto schopny v tom Bcku bol, tak uz ho vytiahnu. Ale tam nie su veru kanonieri, staci si pozriet ich statistiky:
Abel Rui - 18 zapasov / 3 goly
Manaj - ten novy chalan 10 z / 3 goly (v LaLiga 2)
Marques - 11 z / 0 golov

Urcite vsak suhlasim s tym, aby sa neriesila teraz ziadna draha zaplata, ktora nema dostatocnu kvalitu. Spominany Rodrigo je dufam len nepodareny vtip.

PETERKRIZAN

0
2020-01-22 10:29:05

len by museli tych 60 mil. mať,myslím ,že je to nerealne,kupiť lautara ku suarezovi,ked vyzdravie bude martinez nahradnik alebo čo s nim?a to mame estepereza,fatiho,dembeleho

Milan87

3
2020-01-22 10:49:20

By som kupil buď g.jesusa alebo nikoho....
Dúfam že ten rodrigo neklapne a prestupak skončí bez koupi priemeraka.
By som už nikoho v zime nekupil....
Treba to dohrat s tým čo máme, keby hráči ako griezzy alebo drmbi spravili krok v pred a dali by zo seba 110% mohlo by to stačit.
Modlim sa nech sa nezrani teraz Messi inak je s námi amen....

momo9

7
2020-01-22 12:02:15

viem že sa to tu už opakovalo viackrat...ale načo sa kupoval Girezmann za 120m, ked nie je schopný hrať na hrote a podhrot a pravú stranu okupuje Messi. Naozaj sme dali 120m za hrača, ktorého dokážeme použiť len na lavom krídle, čo nie je jeho primárny post a je to aj patrične vidieť?

michal11

4
2020-01-22 14:03:21

Jeho chcel Valverde, aspoň tak sa písalo že to bola jeho vysnená posila. Jeho obrovský problém je hra 1 na 1. Aj nejak čudne hrá ak mám byť úprimný. Očakával som od neho niečo viac, ako mám na mysli z herného prejavu. Je nejaký nemastný neslaný, nieje ho nejak cítiť na tom ihrisku, v útočnej tretine. Asi nejak tak.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.