FC Barcelona informovala o dohode s Albacete vo veci prestupu útočníka Reya Manaja.

22-ročný Albánec sa pripojí k rezerve katalánskeho klubu. V piatok Manay absolvoval lekársku prehliadku a včera podpísal zmluvu na Estadi Johan Cruyff v prítomnosti člena vedenia Blaugranas Silvia Eliasa a športového riaditeľa rezervy José Mari Bakera. Zmluva je platná do 30. júna 2023 a odstupná klauzula má výšku 50 miliónov eur. Barcelona musí zaplatiť Albacete 700 000 eur. K tejto sume je potrebné pripočítať 2 milióny eur na bonusoch v závislosti od toho ako bude hráč v novom klube úspešný.

Manaj bude hrávať v tíme Francisca Javiera Garcíu Pimientu v číslom 22. Jeho konkurentmi v boji o miesto v základnej zostave budú Abel Ruiz a Alejandro Marques, ale všetko nasvedčuje tomu, že obaja útočníci v Barcelony čoskoro odídu.

Albánsky útočník sa narodil 24. februára 1997 v Lushnje. Pôsobil v mládežníckych tímoch Sampdorie a v roku 2014 prestúpil do Cremonense, ktorý hráva v Serie C. Následne ho kúpil Inter Miláno. V mužstve odohral 9 zápasov, ale väčšinu času strávil na hosťovaniach. Prv hrával v Pescare a Pise, potom odišiel do Granady a Albacete. V poslednom tíme hrával natoľko dobre, že ho Barcelona kúpila.

"Je to jeden z najdôležitejších dní v mojom živote, podpísal som zmluvu s jedným z najväčších klubov na svete, podľa mňa najlepším v histórii. Veľmi túžim začať hrať. Keď som sa dozvedel o ponuke z Barcelony, nemusel som riešiť iné ponuky. Teraz som tu a cítim sa veľmi šťastný. Dúfam, že do tímu vnesiem množstvo vecí vďaka mojej hre a skúsenostiam. Som si vedomý toho, že útočník musí strieľať góly," povedal Manaj v rozhovore pre BarcaTV.

Médiá však pravdupovediac spochybňujú profesionalitu hráča. Tvrdia, že útočník sa svojho času pohádal s trénerom Albacete Luisom Miguelom Ramisom, čo zapríčinilo, že Manaj bol na niekoľko týždňov vylúčený z kádra. Okrem toho sa jeho susedia sťažovali na jeho správanie mimo trávnik.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.