FC Barcelona oznámila, že sa dohodla s Juventusom na dvojitej prestupovej operácii. Taliansky klub kúpil Alejandra Marquesa, za ktorého zaplatil 8,2 milióna eur. Opačným smerom putuje Matheus Pereira, ktorý v Barcelone zahrá do konca sezóny na hosťovaní a Katalánci ho potom budú musieť kúpiť za 8 miliónov eur. Hráč už absolvoval lekársku prehliadku a podpísal zmluvu v prítomnosti Silvia Eliasa a José Mari Bakera.

Matheus Pereira sa narodil 25. februára 1998 v São Paulo a potom vyrastal v akadémii Corinthiansu. Brazílčan hráva ako ofenzívy záložník, ktorý vyniká vyvážaním lopty a nabiehaním do pokutového územia z druhej línie. Môže hrávať aj na krídle. Barcelona ho sledovala už po dlhší čas - od jeho príchodu do Európy, keď v roku 2016 prestúpil do Empoli v Serie B. Neskôr odišiel na hosťovanie do Juventusu, kde pôsobil v kategórii juvenil. Potom si zahral na hosťovaniach v Girondins Bordeaux, Parana Club a Dijon. V uplynulej sezóne hrával v rezerve Juventusu v Serie C, kde strelil 5 gólov. Okrem toho debutoval aj v prvom tíme, kde odohral 3 zápasy. Hral už aj v reprezentácii Brazílie do 17 rokov.

Alejandro Marques zase odchádza z Barcelony po troch rokoch. Venezuelčan sa k Barcelone pripojil z klubu Jabac a Terrassa. Začal v juvenil B a v sezóne 2017/2018 zohral veľmi dôležitú úlohu v juvenil A, ktorý vyhral mládežnícku Ligu Majstrov. Strelil 4 góly, z toho 2 vo finále proti Chelsea. V tej istej sezóne útočník debutoval v Barcelone B. V juvenil odohral 22 zápasov a nastrieľal 19 gólov. V uplynulej sezóne bol Marques v dynamike rezervy klubu a v poslednom kole sa dokonca strelecky presadil. V prebiehajúcom ročníku sa mladík stal plnohodnotným hráčom rezervy, keď zasiahol do 11 zápasov, z toho 3-krát nastúpil v základnej zostave. Klub mu ďakuje za jeho profesionalitu a správanie počas pôsobenia v Barcelone a do budúcnosti mu praje úspechy v osobnom aj profesionálnom živote.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.