Futbalový expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo Lobo Carrasco analyzoval včerajšiu prehru Barcelony na ihrisku Valencie.

Ter Stegen zachránil prvý polčas

Barcelona mala loptu a Valencia šance. Asi tak by sa dal zhrnúť prvý počas včerajšieho zápasu na Mestalle. Setién sa chcel do Valencie zahryznúť, že Caledes ho takticky porazil. Domáci tím hral v presingu oveľa lepšie a dokázal aj včas uzatvárať priestor, čím Messimu znemožnil hrať. Ter Stegen potom chytil pokutový kop, ktorý zapríčinil Piqué. Brankár Barcelony ukázal svoju úroveň aj pri ďalších šanciach súpera. Opätovným problémom pre Barcelonu bolo to, s akou jednoduchosťou sa súper dostával do vyložených streleckých príležitostí. Tento problém prenasleduje Barcelonu už niekoľko posledných mesiacov a v zápasoch ju núti doťahovať výsledok.

Bolo jasné, že Valencia bude hrať na brejky po ľavom krídle a to na smolu Fatiho, Sergiho Roberta a Piquého. Všetky štyria akcie domácich - v tom aj pokutový kop - prišli po rýchlej výmene pozícií a využitiu voľného priestoru.

Ak nie ste usporiadaní, súper si hrá po svojom

Priblížiť sa k pokutovému územiu bolo výhodné len za použitia driblingu. V strede poľa hralo množstvo hráčov oboch tímov a tak najlepším riešením bolo preniesť akcie na krídla. Valencia to robila, zatiaľ čo Barcelona, ktorá mala loptu po väčšinu času, musela búšiť do koordinovanej a usporiadanej obrany súpera. Ansu Fati mal dobrú príležitosť na začiatku druhého polčasu, ale potom si Jordi Alba tečoval strelu Maxiho Gomeza do vlastnej bránky. Aj napriek tomu sa Valencia zaslúžene ujala vedenia. Messi sa svoj tím snažil zachrániť, no Valencii pomohli Kondogbia a Coquelin - tí boli vždy tam, kde bolo potrebné, aby Messimu vzali loptu alebo ho zablokovali. Paulista a Garay sa sústredili na Griezmanna a veľa práce nemali.

Pred pokutovým územím Valencie

V Piquého prípade sme zvyknutí na vyrovnané výkony, ale včera zle vyhodnotil situáciu s Gayom a takisto so Sergim Roberto išli za Rodrigom, čím Maxiho Gomeza nechali úplne voľného. Je to dosť čudné a v niektorých prípadoch sa to celé zbehlo so spomalenými zákrokmi zo strany Samuela Umtitiho. Pri góle na 2:0 Ferran Torres rýchlo vhodil aut, Barcelona meškala s pokrytím hráčov a Umtiti sa strele Gomeza už len prizeral. V útoku Messi vytváral akcie s pomocou Vidala, ale v gól nepretavili aj jednu z nich. Keď sa na trávniku objavili Rakitić a Collado, Valencia sa cítila neporaziteľná. Kontrola je dôležitá, ale spolu s driblingom a strelami, pretože skutočný futbal sa začína 25 metrov od bránky súpera.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

tunno

21
2020-01-26 13:04:00

Fakt ani zmienka o chybajucej kridelnej hre a nulovom vplyve griezmana?

tony240

5
2020-01-26 15:37:41

Barca bude mat co robit aby dobre predala Coutinha, Grieziho a mozno aj Dembouza... Vsetci traja su zatial katastrofa a to stali skoro 400mega... Treba kupit poriadnych kridelnikov... Coutinha a griezmana by som vymenil za Mbampeho

Chepablo

5
2020-01-26 16:20:51

Ch3lsea ich vezme %)))

Majkl10

23
2020-01-26 13:38:50

tak už jen to že hraje v základu celou dobu 17 letej Fati jako je dobrej ale prostě nemůže se to na něm stavět .. to stejně ted nakup nějakyho rodryga z Valecnie ? co to jako vyresi dyt on ani moc golu za valencii nedává, prostě barcelona nemá problém jen co se týče trenera mají na tom podíl i hráči a celkově vedení které je totálně bez nějaké dlouhodobé vize a vše se řeší v uspěchaně, viz vyhazovat valverdeho uprostřed sezony, mohli ho nechat do konce horší už to stejně být nemohlo. Zvykat si ted na novej herní styl a nového trenéra to prostě chce čas a nedá se to vyřešit za týden

vlad64

18
2020-01-26 14:52:49

Svojou hrou tak silno uspávame súperov až nakoniec zaspíme sami. Je to hanba a nie futbal.

Assassin11

14
2020-01-26 15:04:49

dúfam, že včera išli peši odtiaľ domov, takú pichu hrať že ich hanba nefackuje + vrátiť do kasy týždenný plat, lenivci behať sa im nechce, by som ich hnal bičom na tréningu

Federer

0
2020-01-26 15:44:44

Tak toto je fakt odborník na analýzy. Kto ho pasoval za kvalitného analytického človeka ? Penaltu nezapríčinil Pique, on len fauloval po tom čo Roberto neustále púšťal za seba hráčov. I v tom prípade. ďalší čo ich púšťal bol Alba ale ten aspoň útočil takže 50-100 metrov sa vrátiť vždy nedá. No Roberto temer neprekročil 1/2 ihriska a púšťal...

sid1

3
2020-01-26 15:50:03

Dalsi analytik

Federer

9
2020-01-26 15:45:38

P. S. : Tunno má pravdu : super analytik nepostrehol že nemáme krídla. Ani pristrihnuté.

quentin

11
2020-01-26 15:53:51

Ani mne sa nepáčilo, čo včera (ne)predvádzali na ihrisku. No treba si uvedomiť, že nemáme krídla ani hrotového hráča. Fatiho teraz nerátajme, on musí nabrať hernú prax, skúsenosti. Druhá vec, pre mňa nepochopiteľná, viackrát v zápase sa stalo, že náš hráč odignoroval nahrávku nabiehajúcemu hráčovi, a tiež akoby mali ostatní hráči zákaz vystreliť, a to zvlášť z hranice 16ky, či spoza 16ky, hoci boli v dobrej pozícii. Kurnik, už keď nemám k dispozícii dobre obsadené krídla a hrot, tak to treba skúšať z každej sebelepšej pozície. Už v tom by sa stratila aká taká čitateľnosť našej hry. Pokojne sme mohli skúsiť variant 4231, teda Marc-Jordi, Sam, Geri, Nelson- Busi, Arturo-de Jong, Griez, Leo-Abel Ruiz z rezervy na hrot, keďže je hrotový útočník. Lepši ako hrať spomalenú hádzanú a nemať nikoho v 16ke.

plcd

1
2020-01-27 13:57:51

Abel Ruiz nehrá ani v "B" a ty ho chceš postaviť do "A"?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.