Sergio Busquets sa po príchode Quiqueho Setiéna do Barcelony stal opäť kľúčovou súčasťou mužstva. V zápase proti Valencii záložník pokazil len 9 prihrávok. Pri rozostavení na troch obrancov však každý jedna lopta, o ktorú Busquets príde, stojí mužstvo veľmi veľa.

Sergio Busquets počas éry Ernesta Valverdeho postupne prišiel o svoju pozíciu na trávniku. S príchodom Quiqueho Setiéna sa to však zmenilo. V zápase proti Granade sme videli najlepšiu verziu Španiela za dlhé obdobie. Vďaka prehustenému stredu ihriska a práci Lea Messiho a Antoine Griezmanna vo vytváraní šancí, Busquets podal výkon ako za svojich najlepších čias pod vedením Pepa Guardiolu. V spomínanom zápase zaznamenal viac presných prihrávok ako celé mužstvo Granady dokopy (145 k 133) a takisto bol nesmierne efektívny v presingu.

Podobné to bolo aj v zápase proti Valencii na Mestalle, ale hráči Alberta Celadesa ukázali, na čom musí druhý kapitán FC Barcelona po zmene herného systému zapracovať - ide o straty lopty.

Hráč v zápase prišiel len o 9 lôpt zo 119 pokusov, ale pri hre na troch obrancov je každá strata lopty nebezpečná a môže viesť ku gólovej akcii súpera. Je pravdou, že žiadny z gólov Valencie nepadol po chybe Busquetsa, ale tieto straty lopty bolo cítiť a Quique Setién z toho musí vyvodiť závery. Sám hráč po zápase priznal, že sa musí prispôsobiť pokynom nového realizačného tímu.

Sport poukazuje na to, že vplyv Busquetsa na hru mužstva je veľmi veľký a je to vidieť práve vtedy, keď na trávniku nie je. Quique Setién je však fanúšikom Busquetsa, no ten sa musí prispôsobiť novému systému hry, preto musí ešte viac spolupracovať s mužstvom, aby mu mužstvo viac pomáhalo s eliminovaním chýb. Aspoň v priestore, kde obrana hrá veľmi vysoko.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

cruyff

16
2020-01-27 16:10:49

konečne sa píše o Busquetsovi ,,poslednému mohykánovi,, tria Xavi=Busi=Iniesta...je len pár odohratých zápasov pod Setienom, ktorý chce meniť stýl hry a už sa začíname dusiť vo vlastnej šťave...nejedná sa len o nepresné prihrávky Busiho, ale začína horieť aj Leo a spolu s ním začíname strácať aj kontrolu nad hrou, keď hráme pod tlakom. Tu sa ukáže veľkosť mužstva a prefíkanosť trénera, ktorý teraz už pôsobí bezradne na striedačke, tak ako Valverde....som o tom presvedčený, že dostávame do poriadnych problémoch..keď už vedenie bolo pripravené na zmenu trénera, tak dodnes nezverejnilo nijakú koncepciu z čoho sa dá vycítiť, že začína sa nám rúcať domček z karát....čo sme sa len dozvedeli, že musíme zalepiť dieru po Luchovi a to je všetko.....tu by som vypísal ,,BIANCO ŠEK,, naším slávnym SOCIOS /česť vynimkám/, že neboli po zabasnutí Rosella za predčasné voľby...tam to všetko začalo hniť, lebo základom pre futbal FCB sú predsa hráči a ich kvalita, čo sa po odchode Pepa s jeho realizačným týmom všetko kvalitné pretrhlo...všetci sa spoliehali na to, že Tiky Taka sa bude hrať 100 rokov s hráčmi, čo nie sú na to pripravený...začína sa z nás stávať ,,tuctový,, klub...kto by si neprial, aby sa udiala zmena, ale to sa nedá za 24 hodín...viem si to živo predstaviť, keď sa bude zvyšovať náskok RM a nebudeme zvládať jednoduché zápasy, ktoré sa budú chcieť na nás vybúriť, keď vidia že stačí trochu zabrať a úspešný výsledok sa dostaví..neviem či sa pomýlil autor SPORT, alebo Setien vypustil vetu, že Busi musí zmeniť taktiku, aby mu mužstvo vedelo pomáhať.....do prdele, veď on nie je obranca, alebo útočnik, čo by som vedel pochopiť napríklad pri Fatim , alebo Piquem, ale nie pri tvorcovi hry, ktorý potrebuje dostávať presne a odvážne prihrávky, lebo on nemá problém s tvorením a prehľadom hry s presnými prihrávkami...visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.