Katalánsky denník Sport a madridský denník AS informujú, že hráči sa obávajú zmien, ktoré zavádza nový tréner FC Barcelona Quique Setién. Niektorí hráči sa necítia dobre, pretože sa musia striktne držať svojej pozície. Pochopiť nové rozostavenie je otázkou času, ale dvojzápas s Neapolom v Lige Majstrov sa nezadržateľne blíži.

Po zápase proti Valencii tréner FC Barcelona uviedol, že hráči na trávniku nezrealizovali jeho taktické pokyny, pretože si ich zle vysvetlili alebo ich vôbec nepochopili resp. trénerský tím ich hráčom nedostatočne vysvetlil. Mužstvo však bude úspešné len vtedy, ak tieto pokyny úplne pochopí. Katalánsky denník Sport tvrdí, že hráči však k novej hernej myšlienke pristupujú skepticky a s nepokojom. Vedia, že zaviesť takúto zmenu, to nie je otázka dní.

Meniť herné mechanizmy za behu v polovici sezóny je niečo úplne iné od letnej prípravy. Setién sa stal trénerom klubu, pretože jeho filozofia hry je totožná s tou barcelonskou, garantuje držanie lopty, ale aj napriek tomu tréner zavádza novinky aj v rozostavení. Až na ojedinelé prípady Barcelona v posledných sezónach nehrala na troch obrancov. Luis Enrique túto možnosť z času na čas využíval, ale potom zmenil názor, pretože niektorí hráči sa cítili nechránení v momente, keď hrajú nie na svojej pozícii. Kvôli tomu môžu zapríčiniť viac chýb a cítia sa nepohodlne.

Sport tvrdí, že tipy od realizačného tímu sa zatiaľ zameriavajú výlučne na problémy s rozostavením. Veľký dôraz sa kladie predovšetkým na to, aby si hráči strážili svoju pozíciu a držali sa jej. Niektorí hráči sa však práve kvôli tomu cítia obmedzene. V súčasnosti sa veľmi nerieši taktika obrany a útoku. Šatňa verí, že onedlho všetko zaklapne do seba a hra bude vyzerať oveľa prirodzenejšie, než doteraz. Problémy mužstva sú teraz viditeľne voľným okom a nikto neskrýva to, že v hre chýbajú hĺbkové prihrávky a gólové príležitosti. Na Mestalle sme to videli predovšetkým v prvom polčase. Madridský denní AS tvrdí, že hráči si boli vedomí toho, že nehrajú dobre a spochybňovali prístup trénera k zápasu. Niektorí hráči dokonca spochybňujú Setiéna a jeho metódy.

Mužstvo v každom prípade nestráca vieru a snaží sa týmto zmenám prispôsobiť. V tomto prípade je problémom nedostatok času, pretože nesmierne rýchlo sa blížia zápasy Ligy Majstrov, ktorá je veľkým cieľom klubu. Dvojzápas s Neapolom môže byť oveľa zložitejší, než sa zdá a preto je nesmierne dôležité, aby si hráči čo najrýchlejšie navykli na novú hernú koncepciu. Setién si je takisto vedomý toho, že mužstvo potrebuje čas, ale toho veľa nezostáva.

zdroj: sport.es
foto: twitter

mazanyhrac

top komentár
67
2020-01-27 20:23:48

Podle rozhovorů s hráči, které jsem četl na tom asi bude něco pravdy (například rozhovor s DeJongem vypadal jakože je mu líto výměny trenéra). Valverde byl u týmu prostě až moc dlouho, hráči si zvykli na pohodu, volnost, tak se nedivím, že se jim to teď nezdá. Ať hezky makají, jsou placeni královsky, tak ať taky odvádějí královskou práci (spojistost s realem je čistě náhodná :D).

Hrusky

-12
2020-01-27 20:39:48

Kde sa dá pozerať zápas s Neapolom... a vôbec ligu majstrov ?

Camp_Nou

12
2020-01-28 08:30:44

V televízii

Nalim

-1
2020-01-28 10:16:16

Prepáč, Tvoja otázka je nepochopiteľná. Ja Ti nedám minusku, lebo ich nedávam nikomu. Pozri koľkí Ti ich dali. Myslia si že si padol z hrusky.
Svoje názory sem zatiaľ nepíš a pozeraj Barcu aspoň v La Lige.
Máš 18 rokov spýtaj sa kamarátov, vysvetlia Ti čo je skurveny Orange.
Hlavne miluj futbal a Barcu...

bulldozer

top komentár
48
2020-01-27 20:40:23

Ved hrali rovnaku biedu i za Valverdeho, tak co sa stazuju. :)

2sjr

23
2020-01-27 20:50:51

Ťažko im prikazovať aby sa držali svojho postu keď sa nehýbali ani pri voľnom pohybe. Teraz sú s toho zmätený a stoja doslova prikovaný na mieste. Osobne si myslím že by sa mali viacej pohybovať keďže v dnešnom futbale je dôležitejší pohyb a to i bez lopty.

Hviezda

31
2020-01-27 20:51:46

Hlada sa vsade chyba ako u Valverdeho, tak aj Setiena, ale toto je jednoznacne chyba vedenia kedze letna priprava bola katasttofalna a skor sa jednalo o marketingovy tak ako koncepcna priprava a na to doplacame bohuzial a to sa dobieha neskutocne tazko:(

Nitram

18
2020-01-27 20:56:54

Valverdeho mali vymeniť pred sezónou alebo po sezóne! Nie teraz!!! A navyše za niekoho skúseného, úspešného a schopného. Nejdem Setiena ešte hodnotiť, ale zatiaľ jeden chaoz, vrátili sme sa k taktike z poslednej Enriqueho sezóny, plán B neexistuje a je to viditeľne horšie ako to bolo... Mimochodom, prečo ešte nebolo zverejnené hodnotenie hráčov po zápase s Valenciou???

alexko

4
2020-01-27 21:08:45

suhlasim s trenerom mali by sme mat skuseneho a uspešneho trenera v inom članku so to napisal a mal som minusky jednoznačne BARCU by mal trenovat skuseny a uspešny trener nie taky čo bojuje o stred tabulky a o EL

mikimi122

29
2020-01-27 21:29:24

Po 2 týždňoch idú spochybňovať Setienové metódy, ale sakra čo robili 2,5 roka pod Valverdem. Vtedy im očividne bolo jedno, že hrajú hrozne. Aj keď nesúhlasím s poslednými Stienovými rozhodnutiami, ako hrať na jedného, alebo dvoch stopérov, či nehranie s Griezmannom na hrote, tak stále ho ešte nebude odsudzovať po 3 zápasoch. Podľa mňa keď aj naďalej hráči nepochopia čo od nich chce v tom novom rozostavení, tak to prehodí naspäť na 4-3-3.

Jestper9

7
2020-01-27 21:34:34

Naši hráči boli zvyknutí nemazať a dako uhrať slabú ligu keď Real hral ešte horšie ako my. Tréner jasne povedal, že hráči nerobia čo majú. Zvykli si pod Valverdem, že meno je meno a Messi keď to zachráni, tak starí kamaráti budú po kope. Jasne.... dristanie o tom, že držanie sa pozície im nevyhovuje je pravda. Nevedia proste udržať disciplínu a ako má dedine by najradšej hrali a potom pár hráčov maká na cely team a vsetko je ok.

Milan87

2
2020-01-27 21:38:27

Já mám k setienovy tiež výhrady odkedy je tu hráči su ako zmatený.
Hráči v útoku každý mimo postu. Nadává dá na fatiho ale on to z prava nevie takisto ako by to ani neymar nevěděl....
Griezzy dá na hrotu 2 góly a tak ho dá na vale zase do lava???
Hraju 343 s falosnou 9kou teda messi sa stahuje v strede su naráz 5 hráči a na hrotu nikto iba tak 2 kridla ktoré to hraju cez nohu takže skor na centry ako střely ale v strede neni nikto.
Nechápem co tým sleduje ale mal iba zlepšit fyzičku a motivaci a nie taketo ťahy....

blauigrana

25
2020-01-27 21:48:52

kkt odtrénoval 3 zápasy a ho už idete hateovať to je sila :D a taký Ivanko ktorý tu bere nielen královský plat ale aj miesto v zostave už 3. sezónu je v pohode že? :D

sid1

5
2020-01-27 22:54:50

ako netreba verit vsetkemu co sa pise. Ale zase nerob z tych hracov dementov. Proste trener ich musi presvedcit o tom, ze cesta je spravna. Myslis, ze napr Leo tuzi teraz zistovat dva roky ci sa rozumie trener viac kravam alebo futbalu? 20 hracov nevymenis trenera ano. Bud sa to zlepsi alebo som si isty ze po sezone si bali kufre a ziadne dalsie pokusne obdobie nebude. Na to je prilis nikto v Barce. Sezonu bez titulu by mozno ustal na zaciatku Xavi ale inac tazko niekto.

JAZVA0

17
2020-01-27 22:16:35

Dajte mu toľko času ako mal Ernie , potom treba hodnotiť či to bola dobrá voĺba ja osobne mu verím a nebuďťe pahltný treba počkať, zbytočne tu nariekaťe

gabo

23
2020-01-27 23:37:57

Napsal,jsem tady 2x sabotáž a,je to potvrzeno,lažo plažo má skončit a mužstvo to neakceptuje,pro ně platí pohoda,klídek,tabacek. Setien chce makat a to tady dávno zapomněli

sid1

2
2020-01-28 00:36:12

chlapci vam teda staci k stastiu malo, takze ked tam pride niekto kto nebude vediet co hrat, ale kazdy po treningu sa odplazi a bude grcat tak akoze nemozme prehrat? Neviem kde sa tu berie presvedcenie ze Setien je nejaky zazracny trener kde kazdy velkoklub doliezal za nim uz roky aby ho ziskal. Preco asi bol az volba c.3 a nie c.1? Zeby vedenie nechcelo toho najlepsieho podla vas. Nie ze kazdy hrac ma vesty na treningu a vedia presne ako na tom je ale vlastne nam len chyba trener na atletiku a vsetko sa vyriesi. Fakt uz si dajte klapky z oci. To ako keby ste si naraz mysleli,ze Setien nauci Sergia behat 100 za 10 sekund. A mozno si to aj niekto mysli.

Revive

1
2020-01-28 07:33:41

Did toľkokrát koľko si si protirecil vo svojom komente je až nemožné. Nikto tu Setiena do nebies nevychvaloval, len hráči boli zvyknutý na lazo plazo a že zápasy nejako ukopu aj keď ich kondične zničí aj Levante. Oni potrebujú trénera l, ktorý bude dbať aj na kondičku a nie ako Valverde, ktorý na to zvysoka sral.

sid1

5
2020-01-28 08:48:41

Ano a to ako vies, ze na to sral? Ty vidis ich data? Napada ta vobec myslienka, ze nie kazde druzstvo moze hrat presing tak ako si ho predstavujes?. Niekto moze behat cely zapas hore dole ale neda dve prihravky po sebe. Ze to druzstvo je nejako poskladane na nejaky styl a to sa neda zmenit len tak. Ako keby si za cias iniestu a xaviho zacal hrat centre do vapna a vytykal im,ze nevedia hlavickovat. Moj nazor na toto je ten, ze mame viacero hracov co tento styl nedaju a trener to tazko zmeni. Plus je tam faktor lea co je problem pri obrane

PETERKRIZAN

-6
2020-01-28 07:37:31

myslim,že setien je kardinalny omyl barcelony,davam podobne ako v peliškach bolševikovi ešte 3 zápasy,angazovať trenera,ktory chce totalne zmeniť taktiku pred rozhodujucou fázou sezony a mysli si,že to bude fungovať,tomu neveri ani on sám hádam,sa spolieha na zázrak asi,kader ma uzky ako nikdy,ved okrem obrancov nemá prakticky koho striedat,este odide perez,wague a abel ruiz,nedajboze rakitič alebo vidal,puig zdaleka nema potrebne kvality na tazke zapasy,prísť do tohtohnoja nechce nik,peniaze nie su,no totalny vybuch ako v tejto sezone je naštartovany ako nikdy,už postup cez neapol by som považoval za zazrak,ostava sa spoliehať na messiho,nič ine nepomože,v tažkychokamihoch on v podstate vzdy skloní hlavu,čo očakavam aj teraz,nevesela predstava ale zrejme najbližsie k realite

juraj240687

5
2020-01-28 09:23:52

Na toto existuje jedine riesenie.Kto je skepticky nema v muzstve co robit.Neskutocne prachy zarabaju co je podla mna chore a este sa im aj nechce.Quiqe nedaj sa a davaj im riadne do tela.Nech slabe kusy poodpadavaju..

Milan87

1
2020-01-28 09:41:59

Tak sa nepíše že sa im nechce trenovat tam sa píše že nevedia čo majú hrat a jeho vizii neveria.
To že sa im nechce behat sa tam nepíše.

emiliano

8
2020-01-28 09:54:34

Toto sú také novinárske žvasty. Vždy sa tu podsúva nejaká myšlienka o nejakom systéme, ktorý sa mení a hráčom sa nepáči a treba čas a pod. Systém je v poriadku, problém je ten, že hráči si zvykli všetko robiť pomaly, skoro chôdzou a to nejde. Futbal je o pohybe, nie slimačom, ale rýchlom. Aj Pep hrá ten istý systém, ale hráči behajú, ukazujú sa, vždy je niekto voľný a preberá prihrávku v behu. U nás je zvykom zastaviť hru, rozostaviť sa okolo 16-ky a prihrávať si ako v bagu. To je celý problém, nie je v tom žiadna veda. Je preč doba, keď sme si rozohrávali, súperi behali od jedného k druhému a unavili sa. Dnes postavia bloky a čakajú, čo urobíme a my neurobíme nič, čakáme na nápad Lea. Aj v poslednom zápase bolo vidno, že vyštartovali opakovane dopredu Fati alebo Griezmann, ale prihrávku nedostali, tú dali záložníci na istotu do strany, či dozadu. Prihrávku by dostali, keby loptu mal Leo, on to vidí. Ostatní si netrúfnu. Je otázkou, ako hráči dokážu odvyknúť si od baga a rozhýbať sa, keď tak dlho to hrali a je to pohodlné. Pozerám na zápasy Liverp. a vidím, že minimálne dvaja hráči vyštartujú po zisku lopty a lopta na niekoho mieri - to je futbal.

Milan87

-6
2020-01-28 09:57:54

Keby tu bol valverde a TOHO griezzyho by nedal na hrot bolo by tu hejtu ako po daždi.
Setienovi ani zlé slovko povedat......

gabo

2
2020-01-28 11:22:24

Destrukci naší Barcelony zahájil Tata Martino ,prispel i Lucho a dorazil to Valverde. Sam se priznal,ze kondice neni důležitá, tak nechápu ty hlasy proti Setienovi, který se chce vrátit ke kořenům Barky

stockey

-1
2020-01-28 11:56:32

nepovedal ze nie je dolezita, povedal ze nie je prenho najdolezitejsia. Alebo ze su treneri ktori jej prikladaju vacsiu dolezitost ako on, co vzhladom na styl hry Barcelony plati, hrame viac pozicne a drzime loptu. Kazdy trener ma svoj plan ktoremu veri.

Nalim

0
2020-01-28 14:40:08

Momentálne nás trénuje Setien. Môže prísť kto chce! Skúste fajčiara prinútiť, k cukríkom. Čičíkaná kostra mužstva bola zvyknutá na trénera, ktorý nekritizoval hráčov menovite, netrápil ich veľmi tvrdými tréningami, kostra bola nedotknuteľná a bol tam gólovo silný Messi.
Hádzanou tlačili súpera pred 16 ku, ten vytvoril 2 silne línie a pokial Leo premieňal trestne kopy, penalty bolo všetko Ok.
Dnes už nie sú trestne kopy, malo penalt a ostatní akoby nemuseli strielať góly!
V hre by sa mali striedať raz rýchla kontra, inokedy postupný útok. Keď že, hráme bez krídiel neprichádza ohrozenie súpera prihrávkami z bránkovej čiary, čo je najzraniteľnejší spôsob útočenia!
Dnes bez dynamiky pohybu, rychlosti, obratnosti a vytrvalosti, efektivita utocenia a hry ako takej nemá šancu.
Alibi hra, cestou malého odporu (neefektivné držanie lopty, ktoré by malo byť len pri stanovenom výsledku a medzihre), bez rizika vnikania do 16 ky, bez pokusu o dlhu loptu za obrannú líniu do behu útočníkom, je monotónnosť hry, ľahko likvidovaná obranou súpera.
Náš spôsob hry je hlboko zarytý v hlavách hráčov, a iný spôsob hry (rýchla kontra) sa ťažko zabuduje, lebo vyžaduje fyzicky náročný prejav pohybu.
Ak sa náš prejav ešte zvýrazní väčším držaním lopty (Setienova škola), tak neviem či sa pohneme progresom futbalu dopredu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.