Katalánske denníky Mundo Deportivo a Sport informujú, že Barcelona dospela k dohode o prestupe Abela Ruiza do Sportingu Braga.

Mundo Deportivo tvrdí, že 20-ročný útočník odíde do Sportingu v rámci hosťovania do konca prebiehajúcej sezóny. Po skončení hosťovania ho však portugalský klub musí odkúpiť za 10 miliónov eur. Katalánsky denník uviedol, že je to konečná suma už aj s bonusmi. Ruiz by sa tak stal najdrahším hráčom v histórii portugalského klubu. Sport zas uviedol, že Braga vyplatí spomínanú sumu v niekoľkých splátkach.

Dnes má Ruiz vycestovať do Bragy, aby sa uzavreli všetky podrobnosti zmluvy. Tá bude platná na 5 sezón. Mundo Deportivo zdôrazňuje, že Barcelona bude môcť útočníka odkúpiť v nasledujúcich troch rokoch. Ruiz chcel z Barcelony odísť už počas uplynulého leta, ale klub to zablokoval. Teraz má mladík šancu ukázať svoju hodnotu v portugalskom mužstve, ktoré pôsobí aj v Európskej lige. 20-ročný Ruiz by mal byť dôležitým hráčom mužstva - aspoň to naznačuje investícia, ktorá je na pomery Bragy nesmierne vysoká.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.